کد خبر:۵۵۶۲۹۹
معرفی مراکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد؛

ساخت اولین کارواش تمام اتومانیک در ایران توسط مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد/ عدم تطابق نیازها، علت عدم ارتباط صنعت و دانشگاه

رئیس هیات مدیره مرکز رشد رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان با اعلام این خبر که این شرکت با همکاری بخش خصوصی موفق به ساخت اولین کارواش تمام اتومانیک در ایران شده است، گفت: اما متاسفانه به دلیل نبود سفارش در حال حاضر ساخت آن در حالت تعلیق است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شرکت مهندسی رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان (سیتکو) به صورت رسمی در سال 92 فعالیت خود را در مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

 

این شرکت با هدف ارائه محصولات و خدمات تخصصی در راستای بهینه سازی مصرف انرژی، راحتی و امنیت و سفارشی سازی محصولات اتوماسیون راه اندازی شده است.

 

فعالیت‌های این شرکت به بخش‌های مشاوره، طراحی و پیاده سازی، نصب و راه اندازی، آموزش تخصصی و در زمينه هوشمند سازی ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، درمانی سازماندهی شده است، علاوه بر این با همکاری با شرکت ایده گستر فردوس موفق به ساخت اولین کارواش تمام اتومانیک در ایران شده است.

 

خبرگزاری دانشجو بنا به رسالتی که در عرصه دانشگاه و معرفی مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان دارد در سلسله گزارشاتی اقدام به معرفی آنان کرده که در مصاحبه پیش رو صحبت‌های محمد صداقتی‌پور، رئیس هیات مدیره واحد فناور رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان دانشگاه فردوسی مشهد را مشاهده خواهید کرد.

 

وی به خبرگزاری دانشجو گفت: مرکز رشد رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان در سال 92 به صورت رسمی فعالیت خود را در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز کرد، البته پیش از این فعالیت می‌کرد؛ اما رسمی نبود.

 

رئیس هیات مدیره مرکز رشد رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان با اشاره به این مطلب که حوزه فعالیت این شرکت سیستم‌های هوشمند ساختمان و انرژی‌های تجدیدپذیر است، بیان کرد: همچنین در بخش مشاوره، طراحی و پیاده سازی، نصب و راه اندازی، آموزش تخصصی و در زمينه هوشمند سازی ساختمان‌های مسکونی، اداری، تجاری، درمانی فعالیت می‌کند.

 

 

نخستین شرکت در زمینه طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان هستیم

 

صداقتی‌پور هدف این مرکز را ارائه محصولات و خدمات تخصصی در راستای بهینه سازی مصرف انرژی، راحتی و امنیت و سفارشی سازی محصولات اتوماسیون دانست و ادامه داد: این شرکت اولین شرکت در زمینه طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان در ايران است که به صورت کاملا علمی و دانش بنیان در مرکز رشد با بهره گیری از کارشناسان مهارت یافته خود دست به تولید این گروه از محصولات زده است.

 

وی بیان داشت: اين شرکت زمینه‌ای فراهم آورده که با توان اجرایی بالای متخصصین و مهارت یافتگان خود که حاصل تلاش چند ساله و کسب دانش و تجربه مفید در امر هوشمند سازی و اتوماسیون صنعتی می‌باشند قادر به تولید و نصب سیستم‌های هوشمند ساختمان با تکنولوژی روز دنیا کند، بنابراین کلیه فعالیت‌های خود را با هدف استفاده کامل از تکنولوژی‌های روز دنیا و حرکت بر مرزهای دانش و بومی سازی هر چه بیشتر این تکنولوژی‌ها و با اتکا به توانائی‌ها و قابليت‌های بالای مديران با سابقه و همکاری کارشناسان خبره، متخصص و متعهد ايرانی سعی در بالا بردن دانش فنی و ارتقاء سطح بهره وری در کلیه ساختمان‌های ایران دارد.

 

رئیس هیات مدیره مرکز رشد رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان ضمن بیان این موضوع که محصولات این شرکت در مرحله تولید است، خاطراشان کرد: این شرکت در حال حاضر به صورت تیراژی تولید محصول نمی‌کند، بلکه پروژه محور استا و بر اساس تعداد سفارشی که می‌گیرد اقدام به تولید محصول می‌کند.

 

صداقتی‌پور ضمن بیان این نکته که این شرکت سبد متنوعی از محصولات هوشمند ساختمانی را تولید می‌کند، تصریح کرد: سیستم‌های هوشمند ساختمانی که تولید می‌کنیم این امکان را به خریدار می‌دهد که از راه دور با استفاده از وای فای موبایل و اینترنت به رِله متصل و فرآیند مد نظر را انجام دهد به این معنی که چنانچه خارج از منزل و یا محل کار هستید می‌توانید با استفاده از موبایل سیستم گرمایش و یا سرمایش را تنظیم کنید.

 

وی سیستم‌های حضور غیاب و هوشمندسازی مدارس، مراکز آموزشی و ساختمان‌های اداری، کنترل، مانیتور و آبیاری هوشمند گلخانه‌ها و خانه باغ‌ها، سیستم روشنایی هوشمند با قابلیت جایگزینی با لامپ‌های سنتی و با قابلیت کنترل از طریق وایرلس و ریموت کنترلر و سیستم‌های مدیرت هوشمند خانه‌های مسکونی، مجتمع‌های تجاری، برج‌ها و هتل‌ها را بخشی از محصولات این شرکت برشمرد.

 

ساخت اولین کارواش تمام اتومانیک در ایران

 

رئیس هیات مدیره واحد فناور رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان در ادامه سخنان خود با اعلام این خبر که این شرکت به کمک بخش خصوصی توانسته نخستین کارواش تمام اتوماتیک را در ایران بسازد، تصریح کرد: اما متاسفانه به دلیل هزینه‌های سنگین و نداشتن بازار کار ساخت آن را دنبال نکردیم.

 

صداقتی‌پور با اشاره به این‌که قیمت فروش این محصول نسبت به نمونه خارجی خود بسیار مقرون به صرفه است، گفت: نمونه آلمانی این دستگاه در ایران حدود 180 تا 200 میلیون تومان است؛ اما نمونه‌ای که ما می‌سازیم همراه با خشکن حدود 90 میلیون تومان و بدون خشکن حدود 60 میلیون تومان می‌باشد.

 

وی در خصوص علت عدم اقبال مردم از این دستگاه تصریح کرد: متاسفانه باور نادرستی که در میان مردم وجود دارد این است که تصور می‌کنند استفاده از این دستگاه منجر به خش انداختن بر روی اتومبیل می‌شود به همین دلیل ترجیح می‌دهند که به صورت دستی کار کنند.

 

رئیس هیات مدیره واحد فناور رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان ادامه داد: از حدود دو سال پیش که به این فناوری دست یافتیم تنها سه دستگاه ساخته‌ایم که آن را برای یاسوج، شیروان و همدان ارسال کرده‌ایم.

 

 

صداقتی‌پور در خصوص قیمت محصولات شرکت گفت: بسته به این‌که محصولات مصرف خانگی داشته باشد و یا صنعتی قیمت‌ها متفاوت است؛ اما به طور کلی قیمت یک منزل مسکونی هوشمند از یک میلیون و 500 هزار تومان شروع می‌شود و تا 10 تا 15 میلیون تومان خواهد بود که این تفاوت قیمت به دلیل قابلیت‌هایی است که سیستم می‌تواند داشته باشد و این قیمت در صنعت ممکن است از 10 میلیون تومان آغاز شود.

 

صداقتی‌پور در خصوص میزان استقبال از این سیستم‌های هوشمند چه در بخش خانگی و چه در بخش صنعت تصریح کرد: تاکنون استقبال در بخش خانگی خوب بوده؛ اما با توجه به این‌که هنوز هستند افرادی که با این سیستم‌ها آشنایی ندارند، نیازمند تبلیغات و بازاریابی هستیم.

 

وی تاکید کرد: با توجه به این‌که امروزه صحبت از هوشمند سازی و کاهش انرژی به میان می‌آید، چنانچه تبلیغات خود را گسترش دهیم به طور حتم با استقبال بسیاری مواجه خواهیم شد.

 

رئیس هیات مدیره واحد فناور رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان ضمن اشاره به این موضوع که در حال حاضر تمرکز فعالیت ما بر روی مشهد و دیگر شهرهای خراسان رضوی است، خاطرنشان کرد: برنامه شرکت این است که بتوانیم حوزه فعالیتی خود را به دیگر استان‌ها نیز گسترش دهیم، البته تاکنون این موقعیت پیش نیامنده است.

 

صداقتی‌پور در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت مسئولان از شرکت‌های دانش بنیان اشاره و تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین حمایت‌هایی که دانشگاه فردوسی مشهد از شرکت‌ها داشته است اختصاص مکان استقرار به این شرکت‌ها در دانشگاه می‌باشد که به این شکل ما هم از برند دانشگاه و هم از سایر امکانات رفاهی همچون اینترنت، آب، برق و غیره استفاده می‌کنیم.

 

وی ادامه داد: همچنین با توجه به این‌که شرکتی دانش بنیان هستیم می‌توانیم از صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز تقاضای وام داشته باشیم که در حال حاضر حدود دو ماه است اقدام به درخواست وام کرده‌ایم که در دست بررسی است.

 

رئیس هیات مدیره واحد فناور رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان تاکید کرد: البته به نظر می‌رسد میزان وامی که داده می‌شود همان مقداری نیست که درخواست می‌کنیم و صندوق کمتر از میزان درخواستی پرداخت می‌کند.

 

صداقتی‌پور به دیگر مشکلات موجود اشاره و بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات ما مسئله بازاریابی است. شرکت‌هایی به صورت تمام وقت باید وجود داشته باشند که بازاریابی محصولات دیگر شرکت‌ها را به عهده گیرند تا سایر مراکز رشد با خیال آسوده به تولید محصول بپردازند.

 

برای 13 نفر کارآفرینی کرده‌ایم

 

وی در ادامه سخنان خود حضور در شرکت‌های دانش بنیان را فرصتی مناسب جهت فعالیت خواند و بیان داشت: در حال حاضر این شرکت توانسته برای هفت نفر به صورت ثابت و شش نفر به صورت غیر مستقیم کارآفرینی کند.

 

رئیس هیات مدیره واحد فناور رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان ادامه داد: تشکیل این شرکت‌ها علاوه بر این‌که فرصت خوبی برای کارآفرینی است، دانش را به صنعت نیز گره می‌زند.

 

عدم تطابق نیازها، علت عدم ارتباط صنعت و دانشگاه

 

صداقتی‌پور در بخش دیگری از سخنان به مسئله عدم ارتباط بین صنعت و دانشگاه پرداخت و در خصوص علل آن بیان داشت: ما دانشجویان نخبه، صاحب فکر و ایده بسیاری در دانشگاه‌ها داریم که صنعت می‌تواند با به کار بردن توان آنان خود را رشد دهد؛ اما متاسفانه این اتفاق رخ نمی‌دهد.

 

وی ضمن اشاره به این مطلب که در صنعت شرایط برای حضور دانشگاهیان فراهم نیست، خاطرنشان کرد: آنچه که در صنعت ما مشاهده می‌شود این است که صاحبان صنایع به دنبال جذب نیروی قوی و استفاده از ایده‌های جدید نیستند و مایلند همان شیوه‌های قدیمی را ادامه دهند.

 

صنعتگران تنها به فکر فروش محصول هستند و نه کارآفرینی

 

رئیس هیات مدیره واحد فناور رهیافت‌های هوشمند صدری ایرانیان اضافه کرد: یکی از دلایلی که منجر به ایجاد فاصله بین دانشگاه و صنعت شده است این است که نیاز این دو با هم تطابق ندارد و هر کدام به دنبال یک چیز هستند به طوری که صنعتگر به فکر فروش محصول خود است و نه ایجاد کارآفرینی.

 

صداقتی‌پور در ادامه نقدی به دانشگاه‌ها نیز وارد کرد و گفت: البته دانشگاهیان ما نیز بی‌تقصیر نیستند، چنانچه در دوران دانشجویی و در واحد کارآموزی دفاتر ارتباط با صنعتی که در دانشگاه‌ها راه اندازی شده است بین این دو ارتباط برقرار کند به طور حتم دانشجو نیز با نیازهای صنعت بهتر آشنا و پس از فارغ التحصیلی راحت‌تر جذب صنعت می‌شود.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار