آخرین اخبار:
کد خبر:۵۰۴۹۳۴
معرفی مراکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد؛

سرمایه اولیه شرکت بنیان ابزار هوشمند پارس ۱۰۰ هزار تومان بود/ ۱۵ واحدی که دانشجویان ما را در بازار کار نجات می‌دهد

مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس با بیان این مطلب که این شرکت کار خود را با ۱۰۰ هزار تومان آغاز کرد، گفت: بسیاری از شرکت‌هایی که امروز نام آور شده‌اند، فعالیت خود را با سرمایه اندک آغاز کرده‌اند؛ بنابراین می‌توان با کمترین سرمایه بزرگترین اقدامات را انجام داد مشروط به این‌که همت و پشتکار نیز وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس یکی از شرکت‌های مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد است که در سال ۹۴ در این دانشگاه آغاز به کار کرد.


این شرکت بر روی تولید «درایورهای موتورهای دی سی و اِستِپِر» و ساخت «ربات روهان» و دیگر محصولاتی از این طیف فعالیت می‌کند و آنچه که این شرکت را در میان بسیاری از شرکت‌ها متمایز کرده است، سرمایه ابتدایی ۱۰۰ هزار تومانی است؛ به همین دلیل می‌تواند الگویی باشد برای افرادی که تصور می‌کنند برای آغاز یک کار باید سرمایه‌ای هنگفت داشته باشند.


آنچه که مدیران و کارکنان شرکت بر آن تاکید دارند همت و پشتکار است و همین ویژگی‌ها باعث شده که در سال جاری در پنجمین جشنواره استانی طرح کسب و کار خواجه نصیرالدین طوسی مقام نخست را از آن خود کنند.


در پی همین اتفاق به گفت‌وگو با محسن ملایجردی، مدیر عامل شرکت بنیان ابزار هوشمند پارس در خصوص فعالیت‌ها و دستاوردهای این شرکت نشستیم.

 


وی با اشاره به این نکته که شرکت بنیان ابزار هوشمند پارس یکی از شرکت‌های مرکز رشد دانشگاه فردوسی مشهد است، گفت: این شرکت در سال ۹۴ در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور چهار عضو تاسیس شد.


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس با بیان این مطلب که در حال حاضر تعداد کادر این شرکت به شش نفر رسیده که تمامی این افراد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای مکانیک، برق و کامپیوتر مشغول تحصیل هستند، تصریح کرد: در حال حاضر این شرکت بیشتر توان خود را بر روی تولید «درایورهای موتورهای دی سی و اِستِپِر» و «ساخت ربات روهان» گذاشته است.


ملایجردی در خصوص ربات روهان خاطرنشان کرد: این ربات در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حال حاضر با توجه به این‌که دانشجویان رشته کامپیوتر باید الگوریتمهای مورد نظر خود را بر روی کامپیوتر پیاده کنند، بنابراین نخواهند توانست در عمل آن الگوریتم و نتیجه آن را مشاهده کنند.


وی ادامه داد: این ربات‌ها هوش ندارند و دانشجویان می‌توانند با پیاده کردن الگوریتم‌های مختلف به آنان هوش دهند به طور مثال می‌توانند به ربات الگوریتم صدا و یا حرکت دست بدهند و در نهایت ببینند که آیا الگوریتم داده شده فایده دارد یا خیر.


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس ضمن بیان این موضوع که این ربات‌ها الگوریتم‌ها را از کامپیوتر به وادی صعنت می‌کشاند، بیان داشت: در شبیه سازی‌ها عوامل محیطی از جمله استحکاک در نظر گرفته نمی‌شود که با ساخت چنین ربات‌هایی می‌توان در دنیای واقعی بسیاری از موارد مورد بررسی قرار داد.


ملایجردی با تاکید بر این موضوع که این ربات در تمامی کارخانه‌هایی که اتوماسیون دارند استفاده می‌شود، در خصوص دستاورد دیگر این شرکت یعنی «درایورهای موتورهای دی سی و اِستِپِر» گفت: ما در این شرکت بر روی چند درایور کار می‌کنیم که برخی از آنان از خارج از کشور وارد می‌شوند.


وی در خصوص چگونگی کارکرد درایو افزود: زمانی که دست شما می‌خواهد حرکت کند سیگنال از مغز به عضله می‌رسد و سپس دست شما به حرکت درمی‌آید و با توجه به این‌که این سیگنال ضعیف است ماهیچه به کمک آنان می‌شتابد تا سیگنال را قوی‌تر کند. درایو همین کار را انجام می‌دهد و موتورهایی را که در بازار موجود هستند را کنترل و به آنان دستور می‌دهد.


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس قیمت تمام شده درایوهای داخلی را ارزان‌تر از درایوهای چینی خواند و بیان داشت: البته چند مدل درایو داریم، درایوهایی که ارزان قیمت و ساده هستند به دلیل همین سادگی و قیمت پایینی دارند قابل رقابت نیستند؛ اما با درایوهایی که قیمت بالایی دارند می‌توانیم رقابت کنیم.


درایوهای ایرانی ۲۰ درصد از ارزان‌تر نمونه چینی خود هستند


ملایجردی با بیان این مطلب که درایوهای ما از نمونه خارجی خود ۲۰ درصد ارزان‌اتر هستند، تصریح کرد: علاوه بر به صرفه بودن قیمت درایوهایی که ما می‌سازیم، خریداران ما می‌توانند از خدمات پس از فروشی که ارائه می‌کنیم نیز استفاده کنند. شرکت بنیان ابزار هوشمند پارس برای درایوهای خود شش ماه گارانتی در نظر گرفته است؛ اما چنانچه کارخانه‌ها بخواهند از خارج از کشور درایوها را خریداری کنند به محض خراب شدن بار دیگر باید هزینه و درایو را خریداری کنند.


تکتولوژی ساخت درایو گران؛ اما تولید آن ارزان است


وی در ادامه سخنان خود تکنولوژی این محصول را گران؛ اما تولید آن را ارزان دانست و گفت: خوشبختانه علی‌رغم گران بودن تکنولوژی و دانش فنی این محصول، ما توانستیم به آن دست یابیم به همین دلیل تولید آن هزینه زیادی را از ما طلب نمی‌کند. به طور کلی شاید بتوان گفت درایوها یکی از بزرگترین تکنولوژی‌های دنیا هستند که چنانچه علم آن باشد تولیدش مشکل نخواهد بود.


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس ادامه داد: خوشبختانه درایو ام دی سی بیست را که تنها از انگستان می‌توانستیم وارد کنیم را یک ماه قبل از سال ۹۵ ساختیم و با توجه به این‌که این درایو پلتفرم است همه می‌توانند از آن به راحتی استفاده کنند.

 

ملایجردی تصریح کرد: از درایوها تنها مهندسین برق که دارای دانش مربوط به آن هستند می‌توانند استفاده کنند؛ اما درایوی که ما ساختیم به دلیل قابلیت پلتفرمی که دارد به کامپیوتر وصل و می‌توان از آن استفاده کرد.


وی تاکید کرد: با توجه به این‌که ابن درایو از انگلستان وارد می‌شود همیشه در بازار موجود نیست؛ اما با ساخت آن در داخل، صنعتگران به راحتی به آن دست می‌یابند.


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس کفش هوشمند را محصول دیگر این شرکت دانست و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از محصولاتی که مراحل ثبت اختراع آن طی شده است «کفش هوشمند» است. افرادی که بر اثر وقوع سانحه‌ای دچار شکستگی پا می‌شوند؛ پس از عمل جراحی با این جمله پزشک مواجه می‌شوند که تنها پنج کیلو از وزن خود را بر روی پای آسیب دیده قرار دهید. از آنجا که بیمار نمی‌تواند این میزان وزن را تنظیم کند با پوشیدن این کفش که نوعی ترازوی متحرک است این وزن تنظیم می‌شود و در صورت نیاز هشدار می‌دهد.


ملایجردی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که این شرکت کار خود را با ۱۰۰ هزار تومان آغاز کرد، بیان داشت: بسیاری از شرکت‌هایی که امروز نام آور شده‌اند فعالیت خود را با سرمایه اندک آغاز کرده‌اند، بنابرانین می‌توان با کمترین سرمایه بزرگترین اقدامات را انجام داد مشروط به این‌که همت و پشتگار نیز وجود داشته باشد.

 


گاهی کوچک‌ترین حمایت‌های مسئولان بزرگ‌ترین مشکلات ما را حل می‌کند


وی در خصوص مشکلاتی که بر سر راه احداث شرکت‌های رشد و دانش بنیان است، گفت: یکی از مهم‌ترین مشکلات ما نبود حمایت‌های مناسب معنوی از شرکت‌های در حال رشد است، به همین دلیل اکثر فعالین این عرصه دل پردردی دارند.


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس ادامه داد: بسیاری تصور می‌کنند که باید از شرکت‌ها دانش بنیان و یا شرکت‌های مرکز رشد حمایت‌های بزرگ انجام دهند؛ اما در حقیقت این‌گونه نیست گاهی کوچک‌ترین حمایت آنان مشکلات بزرگ ما را حل می‌کند.


ملایجردی عدم توجه به قانون را یکی دیگر از مشکلات خواند و تصریح کرد: علی‌رغم تاکید رهبر انقلاب مبنی بر این‌که در صورت ساخت یک محصول در داخل، ارگان‌های دولتی نباید آن محصول را از خارج وارد کنند، بلکه محصول ایرانی را مصرف کنند، بسیار دیده‌ایم که این گفته رعایت نمی‌شود.


وی تاکید کرد: مسئولان با یک نامه نگاری و یا صدور آیین نامه می‌توانند دانشگاه‌ها و مراکز دولتی را از خرید کالاهایی خارجی که توان تولید آن در داخل است را باز دارند؛ اما همین کار ساده را انجام نمی‌دهند.


۸۰ درصد مشکلات ما بحث مالیات است


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس بحث مالیات را از دیگر مشکلات موجود بر سر راه چنین شرکت‌هایی دانست و بیان کرد: شاید بتوان گفت ۸۰ درصد مشکلات ما بحث مالیات است و این مشکل گاهی به قدری بزرگ می‌شود که بخش اعظمی از انرژی ما را مصروف خود می‌کند.


ملایجردی پیشنهاد داد: مسئولان اداره مالیات می‌توانند با استخدام یک و یا دو نفر در این اداره جهت انجام امور مالیاتی شرکت‌ها رشد و دانش بنیان این سنگ را از جلوی پای ما بردارند. حتی می‌توانند حقوق آنان را از مراکز رشد تامین کنند.


وی تحریم را یکی دیگر از مشکلات خواند و گفت: البته تحریم مشکل بزرگ ما نیست، بلکه گاهی خریداری برخی قطعات را مشکل می‌کند.


علی رغم تاکیدات بزرگان در خصوص ارتباط صنعت و دانشگاه، این دو راه خود را می‌روند


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس در ادامه سخنان خود به موضوع ارتباط دانشگاه و صنعت و مشکلات این دو اشاره کرد و افزود: متاسفانه علی‌رغم تمامی تاکیدات بزرگان مبنی بر ایجاد ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه و صنعت، امروز هر کدام از این دو راه خود را می‌روند.


ملایجردی تاکید کرد: دانشجویان ما تنها به تحصیل دروس تئوری می‌پردازند و در عمل از انجام کار عاجز هستند؛ به همین دلیل است که پس از فارغ التحصیلی نمی‌توانند وارد کاری شوند که در آن زمینه تحصیل کرده‌اند.


وی با اشاره به این‌که در میان دورس دانشگاه جای برخی دورس کم است، تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین دروسی که باید در تمامی رشته‌های دانشگاهی تعبیه شود «طرح کسب و کار» است. امروز بسیاری از مدیران و کارکنان مراکز رشد و شرکت‌ها ما در این خصوص اطلاعات ندارند به همین دلیل با مشکلات بسیاری مواجه می‌شوند؛ اما چنانچه مسئولان آموزشی چنین درسی را در میان دورس دوره کارشناسی بگنجانند بسیاری از مشکلات دانشجویان مرتفع خواهد شد.

 


۱۵ واحدی که دانشجویان ما را نجات خواهد داد


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس تاکید کرد: صرف یادگیری دروس تئوری فرزندان ما را در بازار کار با مشکلات بزرگ مواجه می‌کند، البته این مسئله به این معنا نیست که تئوری را کنار بگذاریم، خیر. منظور این است که مسئولان ۱۵ واحد که مورد نیاز تمامی رشته‌های دانشگاهی اعم از فنی و مهندسی و علوم انسانی است را به واحدهای دانشگاهی بیافزایند.


ملایجردی خاطرنشان کرد: چنانچه وارد بازار کار شوید مشاهده خواهید کرد که بسیاری از دیپلمه‌ها و سیکل‌ها موفق‌تر از افراد تحصیل کرده هستند؛ چراکه معضلات و مشکلات صنعت را می‌شناسند و از نزدیک صنعت را درک کرده‌اند.


وی گذراندن دروسی مربوط به بازاریابی، حسابداری، مدیریت و مالیات را نیز مهم خواند و گفت: با گذراندن این واحدها بخشی از مشکلات دانشجویان در بازار کار مرتفع خواهد شد.


مدیر عامل شرکت رشد بنیان ابزار هوشمند پارس در پایان برگزاری جشنواره‌های مختلف را موثر در کسب تجربه خواند و تصریح کرد: در این جشنواره‌ها هم با ایده‌های نو آشنا و هم از جوایزی که در نظر گرفته‌اند بهره مند می‌شویم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار