آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۹۸۲۸
معرفی مراکز رشد پارک علم و فناوری خراسان رضوی-۱؛

از دستاوردهای مرکز رشد آهار تا بی‌خبری دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه از مشکلات صنعت!

کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: چندی پیش در دبی نمایشگاهی برپا شد که ما نیز در آن نمایشگاه حضور یافتیم. علاوه بر ما شرکت‌های بزرگ دنیا از جمله زیمنس که سال‌هاست در ساخت توربین فعالیت می‌کند، نیز حضور داشت...............

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شرکت خدمات نیروگاهی شرق یکی از شرکت‌های رشد یافته پارک علم و فناوری خراسان رضوی است که در سال ۸۵ آغاز به کار کرده و هم اکنون در صنایع پتروشیمی، صنایع بزرگ، تجهیزات ساختمانی و ماشین آلات صنعتی مشغول به فعالیت است.


در آغاز کار با توجه به نیاز نیروگاه‌ها، این شرکت به تولید محصول و قطعات تحریمی روی آورد و هم اکنون موفق به ساخت کارت‌های الکترو نیکی سیستم کنترل توربین شده است؛ این سیستم در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی صرفا در آمریکا ساخته می‌شد.


از سال ۸۸ تا ۹۰ با حمایت‌های پارک علم وفناوری خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد موفق به تولید اولین سیستم کنترل توربین نیروگاهی کشور بصورت بومی با تجهیزات برند بنام DCS شد که بهترین پروژه سال وزارت نیرو شناخته شد.


از جمله موفقیت‌هایی که این شرکت به دست آورده، ساخت سیستم کنترل توربین جدید بنام رامیار در سال ۹۱ در نیروگاه شیراز، سال ۹۲ در اصفهان، تهران و اهواز و سال ۹۴ در سرخس و کیش است.


درسال ۹۱ و ۹۳ نیز دو موفقیت دیگر در سطح کشور کسب کردند که به ترتیب ساخت اولین سیستم کنترل دور الکترونیکی و تولید اولین سیستم حفاظت سرعت بومی کشور با بالاترین سطح تکنولوژی دنیا در رابطه با تجهیزات دوار بود.


همچنین حفاظت سرعت همیشه جزو مهم ترین تکنولوژی‌های دنیاست و غیر از آمریکا، آلمان، ژاپن و فرانسه کشور دیگری این تکنولوژی را ندارد که این شرکت توانست حلقه آن را کامل کند.


شرکت نیروگاهی آهارشرق با مهندسی معکوس موفق به تولید دستگاهی بابرند «وودوارد» مورداستفاده در پالایشگاه‌ها و صنعت نفت و گاز کشور شده است که برند مشابه آن تولید کشور آمریکاست و این شرکت با تولید و ساخت مجدد و بومی سازی این دستگاه موفق به فروش آن به پالایشگاه‌های کشور از جمله پالایشگاه خانگیران شده و نیاز کشور به واردات این محصول را مرتفع کرده است.


با توجه به رسالت خبرگزاری دانشجو در معرفی شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد دانشگاه‌های کشور در این گزارش به گفت‌وگو با امیر رمضانی، کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار پرداختیم.

 


سختی بسیار بود؛ اما ما توانستیم


امیر رمضانی، بیان کرد: شرکت خدماتی آهار از سال ۸۵ فعالیت خود را در پارک علم و فناوری خراسان رضوی آغاز و در زمینه کنترل توربین‌ها در سطح کشور به فعالیت می‌پرداخت.


وی با اشاره به این مطلب که جزو معدود شرکت‌هایی هستیم که در کشور در این زمینه کار می‌کنیم، گفت: ما بر روی طراحی و تولید سیستم‌های کنترل توربین فعالیت می‌کنیم.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار ادامه داد: از ابتدا با نیروگاه مشهد وارد قرارداد شدیم و کارت‌هایی را برای آنان تولید کردیم و چند سفارش برای کنترل سیستم توربین گرفتیم.


رمضانی در ادامه به سختی کار اشاره و تصریح کرد: در ابتدا با سختی‌های بسیاری مواجه بودیم؛ چراکه به ما اعتماد نمی‌کردند، زیرا در ایران جا نیفتاده بود که یک شرکت ایرانی نیز می‌تواند چنین سیستم‌های تولید کند؛ پس از مدتی که اعتماد سازی کردیم و برای آنان نمونه کارهایی ساختیم و آنان با توجه به کیفیت کار، اعتماد کردند و پروژه‌های بیشتری را در استان، کشور و حتی خارومیانه به دست گرفتیم.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار ضمن بیان این موضوع که در حال حاضر به کشورهایی نظیر آمریکا و اسکاتلند صادرات داریم، خاطرنشان کرد: همچنین توانسته‌ایم شعباتی را در کشورهایی همچون مالزی، دبی و آمریکا ایجاد کنیم.


وی جذب نیرو را یکی از اهداف اصلی شرکت آهار خواند و بیان کرد: در حال حاضر توانسه‌ایم برای ۳۰ نفر اشتغال آفرینی کنیم و با توجه به این‌که تعداد سفارشات و حجم کار افزایش یافته است، جذب نیروی بیشتر را مد نظر قرار داده‌ایم و امید داریم طی چند ماه آینده تعداد پرسنل خود را به ۴۰ نفر برسانیم.


رمضانی در بخش دیگری از سخنان خود راه را برای وردو نیروهای جدید و جوان به عرصه مراکز رشد و دانش و بنیان باز دانست و تاکید کرد: درست است که راه باز است؛ اما علاقمندان ورود به این مشاغل باید برنامه ریزی، دقت، لجاجت و پشتکار را سرلوحه کار خود قرار دهند؛ چراکه همیشه انجام فعالیت‌های نو دشوار و نیازمند همت بالا است.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار ادامه داد: ما نیز در ابتدای کار با مشکلات بسیاری مواجه بودیم در حال حاضر نیز مشکلاتی وجود دارد؛ اما با پشتکار و همت در حال حاضر توانسته‌ایم نه تنها در داخل که مشتریانی در خارج از کشور داشته باشیم و خوشبختانه درآمد خوبی نیز از آن خود کرده‌ایم.

 


برنامه ریزی دقیق عاملی در جهت پیشرفت


وی برنامه ریزی دقیق و مناسب را یکی از اولویت‌های مهم چنین فعالیت‌هایی خواند و گفت: در حال حاضر شرکت آهار برای پنج سال آینده خود برنامه ریزی کرده است، حتی برنامه‌ای ضمنی برای 10 سال آینده خود انجام داده و مشخص کرده طی 10 سال آینده چه تعداد باید نیرو جذب کند، چه سهمی از بازارهای داخل و خارج را باید به خود اختصاص داده باشد و به طور کلی چه دستاوردها و تولیداتی را باید از آن خود کرده باشد.


رمضانی به ابتدای شروع به کار شرکت خدمات نیروگاهی آهار اشاره کرد و گفت: در ابتدا با ساخت سه تا چهار کارت الکترونیکی کار خود را آغاز کردیم و سرمایه‌مان به ۱۰ میلیون تومان هم نمی‌رسید؛ اما به تدریج فعالیت خود را گسترش دادیم و امروز مبلغ هر کارتی که تولید می‌کنیم از یک تا ۲۰ میلیون تومان متغییر است.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار با بیان این‌که امروز علاوه بر سخت افزار وارد برنامه‌های نرم افزاری نیز شده‌ایم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تولیدات این شرکت با بسیاری از نمونه‌های خارجی قابل رقابت است و حتی ما امکاناتی را ارائه می‌کنیم که نمونه‌های خارجی که سال‌هاست بر روی توربین‌ها کار می‌کنند، آن امکانات را ندارند.


تعجب مدیر منطقه‌ای شرکت زیمنس از دستاوردهای شرکت آهار


وی بیان داشت: چندی پیش در دبی نمایشگاهی برپا شد که ما نیز در آن نمایشگاه حضور یافتیم. علاوه بر ما شرکت‌های بزرگ دنیا از جمله زیمنس آلمان که سال‌هایست در ساخت توربین فعالیت می‌کند نیز حضور داشت. زمانی که با مدیر منطقه‌ای این شرکت ملاقاتی کوچک داشتیم و از دستاوردهای خود به او گزارش دادیم تصور نمی‌کرد که ما به چنین دستاوردهایی دست یافته باشیم و با تعجب می‌گفت ما شما را تجریم کردیم چگونه است که امروز به اینجا رسیده‌اید.


رمضانی در ادامه در خصوص اهمیت تولید این کارت‌های الکترویکی و ساخت سیستم‌های کنترل توربین تصریح کرد: برخی از سیستم‌های موجود در کشور با فشار باد کار می‌کنند که ما توانسته‌ایم بخشی از آنان را الکترونیکی کنیم که این تغییر مزایای بسیاری را به همراه دارد به طور مثال با توجه به این‌که در سیستم باد کنترل نداریم؛بنابراین چنانچه مشکلی رخ دهد و بخواهیم قسمتی را بررسی کنیم، باید صدها لوله فشار را مورد بررسی قرار دهیم تا شاید بتوانیم عیب کار را متوجه شویم؛ اما زمانی که سیستم الکتونیکی باشد با یک کابل کشی هزار داده بر روی آن جا به جا خواهد شد و همین امر کار ما را راحت‌تر می‌کند.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار تاکید کرد: بنابراین با این تغییر هم حجم کار و هم مواد اولیه کاهش می‌یابد اطلاعات در حد نانون ثانیه پخش می‌شود و هر لحظه می‌توانیم اشکالات را مورد بررسی قرار دهیم.


وی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شرکت خدمات نیرگاهی آهار را نیروی متخصص خواند و بیان داشت: ما به دنبال نیروهایی هستیم که به صورت جدی کار کنند، این در حالی است که چنین نیروهای متخصصی که هم در عرصه علمی و هم صنعتی متخصص باشند، کم است.

 


وقتی دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه نیز از مشکلات صنعت بی‌خبرند!!


رمضانی خاطرنشان کرد: متاسفانه ما تنها به اطلاعاتی که سر کلاس به ما می‌آموزند، بسنده کرده‌ایم و وقتی وارد صنعت می‌شویم که کاری از دستمان ساخته نیست. امروز دنیا به سمتی حرکت می‌کند که بین صنعت و دانشگاهش ارتباط برقرار است؛ اما دانشگاه‌های ما یک مسیر و صنعت مسیر دیگری را طی می‌کند.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار ضمن تاکید بر این نکته که دانشجو باید با واقعیت روبرو شود، گفت: اساتید باید دانشجویان را به گونه‌ای آموزش دهند که آنان هنگام تحصیل به این بیاندیشند که چگونه می‌توان مشکلات صنعت را کاهش داد به طور کلی باید بین دانشجویان و صنعتگران ارتباط ایجاد شود.


رمضانی افزود: البته دفتر ارتباط با صنعت در دانشگاه ایجاد شده است، هر چند که همانان نیز نمی‌دانند صنعت از چه رنج می‌برد و چه می‌خواهد.


زمان عاملی مهم در عرصه صنعت


وی زمان را برای صنعت عاملی مهم و دارای اولویت دانست و تصریح کرد: شاید دانشجو یک ترم برای تحویل پروژه زمان داشته باشد؛ اما در صنعت روزها و دقیقه‌های بسیار ارزشمند است.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار به ارائه راهکار پرداخت و گفت: یکی از اقداماتی که دفاتر ارتباط صنعت و دانشگاه می‌توانند دنبال کنند این است که از صنعت پروژه‌هایی را تحویل گیرند و به دانشجو بگویند در طول ترم بر روی آن پروژه‌های کار کنند تا هم مشکلات صنعت کاهش یابد و بین صنعت و دانشگاه ارتباط قوی‌تر ایجاد شود و هم دانشجو فرصتی برای کسب مهارت و تجربه به دست آورد.


رمضانی تاکید کرد: متاسفانه امروز صنعت به سمتی و دانشگاه به سمتی دیگر می‌رود و همین مسئله سبب شده نه دانشجو از مشکل صنعت آگاه شود و نه صنعت به دانشگاه اعتماد داشته باشد.


تفاوت دبیرستان‌ها ژاپن و ایران


وی افزود: در کشور ژاپن نوجوانان در سن دبیرستان می‌توانند آینده شغلی خود را مشاهده کنند. آنان می‌دانند که انتخاب یک رشته در دوران دبیرستان چه آینده‌ای خواهد داشت و به طور مثال چه شرکتی آنان را استخدام می‌کند؛ اما متاسفانه این اتفاق در ایران رخ نداده و فرزندان ما نه تنها در دوران دبیرستان که در دوران دانشگاه هم نمی‌دانند چه کاره خواهند شد.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار خاطرنشان کرد: آنچه که امروز مشاهده می‌شود این است که دانشجویان در یک رویا به سر می‌برند. مدام تصور می‌کنند چنانچه به خارج از کشور بروند با فرصت‌های شغلی بسیاری مواجه خواهند شد؛ این در حالی است که ایران بهترین مکان برای کار کردن است.


وی ادامه داد: چنانچه بخواهیم در کشورهای اروپایی شرکتی را احداث کنیم با توجه به این‌که رقبا در این کشورها بسیارند، فعالیت نیز سخت است؛ اما در ایران کار زیاد است و رغیب کم است؛ اما متاسفانه در کشور انگیزه نیز کم است.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار تصریح کرد: ما مُنکر مشکلات، خاصه مشکلات مالی نیستیم. به طور کلی موانع بر سر راه اقدامات دانش بنیان بسیار است و آنچه که باعث می‌شود چنین کارهایی به نتیجه برسد و جلو رود علاقه، امید و تلاش است.

 


کشورهای توسعه یافته از همان ابتدا توسعه یافته نبوده‌اند


رمضانی ادامه داد: کشورهایی که امروز به توسعه یافته شده‌اند نیز در ابتدای شروع با توسعه یافتگی با مشکلات بسیاری مواجه بوده‌اند این‌گونه نبوده که از همان ابتدا تمامی برنامه‌های طبق روال بوده و توسعه به یکباره رخ داده باشد. حتی آنان مشکلات به مراتب بیشتری نسبت به ما را تجربه کرده‌اند؛ چراکه در آن زمان نه کامپیوتر و نه تکنولوژی الکترونیکی به این میزان پیشرفته کرده بود.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به حمایت‌های مسئولان از شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد اشاره کرد و گفت: مسئولان از این مراکز حمایت‌هایی می‌کنند هم صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و هم پارک‌های علم و فناوری هرچند که مشکلات اقتصادی وجود دارد.


کارشناس بازرگانی شرکت خدمات نیروگاهی آهار تصریح کرد: حتی تسهیلاتی برای حضور در این شرکت‌ها به دانشجویان اختصاص داده شده است؛ به طور مثال دانشجویان به جای رفتن به سربازی می‌توانند با حضور در شرکت آهار دوره سربازی خود را طی کنند.


وی تبلیغات در این عرصه را بسیار مهم خواند و خاطرنشان کرد: متاسفانه در خصوص احداث شرکت‌های دانش بنیان آن‌گونه که باید تبلیغات شایسته صورت نپذیرفته است.


رمضانی در پایان بخش سخنان خود ضمن تاکید بر این امر که بسیاری از ما به راحت کار کردن عادت کرده‌ایم و مدام به این می‌اندیشیم که چگونه می‌توان راحت پول درآورد، خاطرنشان کرد: تمامی کارها سختی خود را دارند و آنچه که باید مد نظر قرار گیرد، این است که ابتدا برای هر کاری پشتکار داشته باشیم، در مرحله دوم سهم خود را در بازار حتی سهم یک درصدی خود را در بازار مشخص کنیم، در مرحله سوم جای پای خود را محکم و در نهایت رقابت کنیم.
 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار