کد خبر:۵۱۵۰۵۰
معرفی مراکز رشد پارک علم و فناوری خراسان رضوی-۲؛

زوج کارآفرین؛ در آغاز کار نه سرمایه کنار گذاشته داشتیم و نه درآمدی

مدیرعامل شرکت «یسنا پارس» گفت: در ابتدای کار و تا چند سال اول فشار بسیاری بر روی ما بود؛ چراکه در حال تولید کار بودیم و هیچ درآمدی نداشتیم و تمامی تسهیلاتی که پارک در اختیار ما می‌گذاشت، صرف تولید می‌شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مریم امامدادی و امین زیوری، زوج خوشبخت و کارآفرین ایرانی هستند که تصمیم گرفتند علاوه بر زندگی در کار هم مکمل یکدیگر باشند. این زوج خوشبخت با همکاری هم موفق به ایجاد شرکت تحقیق و توسعه یسنا پارس در پارک علم و فناوری خراسان رضوی شده‌اند.

 

این دو در اسفند سال 85 شرکت یسنا پارس را احداث و از آن زمان تا کنون باوجود نداشتن سرمایه هنگفت دستاوردهای بسیاری را از آن خود کرده‌اند تا به تمامی افرادی که تصور می‌کنند رسیدن به موفقیت در گرو داشتن پول بسیار است، ثابت کنند این‌گونه نیست؛ بلکه با داشتن همت، اراده و تلاش بسیار می‌توان موفق شد.

 

کسب عنوان کارآفرین برتر در جشنواره استانی امیرکبیر در سال 85، کسب عنوان زوج خوشبخت ایرانی خراسان رضوی به عنوان کارآفرین در آذر ماه سال 88، منتخب دو دوره جنواره استانی علم تا عمل در سال‌های 89 و 90، کسب عنوان طرح برتر پژوهشی کشوری در هفته پژوهش در سال 91 و کسب برترین ایده صادراتی و پژوهشی دانش بنیان کشوری در سال 93 بخشی از دستاوردهای این زوج ایرانی در این چند ساله است.

 

در ادامه مصاحبه خبرگزاری دانشجو با مریم امامدادی، مدیر عامل این شرکت را خواهید خواند.

 

 

اطلاعات را به صورت تحلیل شده در اختیار مدیران می‌گذاریم

 

مریم امامدادی، مدیر عامل شرکت «تحقیق و توسعه یسنا پارس» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد با اشاره به این مطلب که در اسفند 85 موفق به تاسیس شرکت یسنا پار در پارک علم و فناوری خراسان رضوی شدیم، گفت: سابقه تاسیس این شرکت به طرح فناورانه‌ای که در سال 83 در پارک با محوریت طراحی و تحلیل سیستم «ای، آی، اس» باز می‌گردد و وقتی طرح به مرحله پایانی رسید و تاییدیه تولید را گرفت برای اجرایی کردن و ورود به بازار کار در قالب این شرکت درآمد.

 

وی ادامه داد: سیستم «ای، آی، آس» در واقع نرم افزاری است که اطلاعات تحلیل شده سازمان‌های دولتی، خصوصی، صنعتی و دانشگاه‌ها را به شکل تحلیل شده در اختیار مدیران ارشد و تصمیم‌گیر قرار می‌دهد.

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس ضمن بیان این موضوع که مدیران مالی معمولا اطلاعات مالی شرکت را اخذ می‌کنند بدون در نظر گرفتن تاثیر آن بر تولید، خاطرنشان کرد: این سیستم این امکان را به مدیران می‌دهد اطلاعات را به صورت تحلیل شده در اختیار گیرند.

 

امامدادی تاکید کرد: زمانی که برای اولین بار این سیستم را پیاده کردیم جهت توسعه به سمت نرم افزارهای ارزیابی و تصمیم گیری رفتیم و نرم افزار مدیریت عملکرد سازمان را در سال 87 تولید کردیم.

 

وی ضمن تاکید بر این‌که ارتقای نرم افزارها را در راستای نیازهای مدیران مد نظر قرار دادیم، تصریح کرد: بعد از این سیستم به سمت تولید سیستم‌های تصمیم ساز و تصمیم گیر نظیر الگوریتیم‌های ژنیتیک برای سیستم‌های هدفیابی حرکت کردیم.

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس افزود: یسنا پارس شرکتی نیست که صرفا هر نرم افزاری را با هر موضوع و رویکردی بنویسد، بلکه تمرکز و توجه ما بر روی نرم افزارهایی بود که منجر به تصمیم گیری بهتر مدیران شود.

 

امامدادی بیان داشت: بعد از آن دپارتمان تولید نرم افزار و واحد مهندسی تحلیل را به وجود آوردیم که در این واحد بحث‌های مشاوره در زمینه استقرار سیستم‌های مدیریتی از جمله تدوین برنامه‌های استراتژیک نظام نامه مدیریت عملکرد سازمانی و نظام نامه مدیریت عملکرد کارکنان را دنبال می‌کنیم و اخیرا در بحث مشاوره و تحلیل به سمت استقرار سیستم‌های نظام مدیریت سلامت اداری رفیتیم و توانستیم تجربه خوبی در این زمینه به دست آوریم.

 

وی با بیان این مطلب که شرکت ما از دید بهره بردار با رشته مدیریت و از دید محصول با رشته‌های نرم افزار، کامپیوتر، فناوری اطلاعات و مهندسی صنایع، برنامه نویس مهندسی و آی تی سروکار دارد، گفت: یسنا پارس با تمامی ارگان‌ها و سازمان‌ها چه دولتی و خصوصی و چه صنعتی و دانشگاهی می‌تواند وارد همکاری شود و برای بهترین تصمیم گیری کمک کند.

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس در پاسخ به این پرسش که چه میزان مدیران وجود شرکت‌هایی مانند شما را احساس می‌کنند؟، بیان داشت: چنانچه بخواهیم این‌گونه به این پرسش پاسخ دهیم که سازمان‌ها تا قبل از آشنایی با ما چه میزان وجود ما را احساس می‌کنند، قاعدتا این این احساس نیاز پر رنگ نیست؛ اما وقتی وارد مذاکره با آنان می‌شویم و آنان را توجیه می‌کنیم کار را به ما خواهند سپرد.

 

توانستیم رتبه شرکت آب منطقه‌ای را از دو رقمی به رتبه اول کشور برسانیم

 

امامدادی ادامه می‌دهد: به طور مثال با شرکت آب منطقه‌ای خراسان وارد همکاری در رابطه با عارضه یابی شاخص‌های مدیریت عمکلرد شدیم. زمانی که وارد همکاری با آنان شدیم رتبه شرکت آب منطقه‌ای در کشور دو رقمی بود ولی پس از یک دوره 9 ماهه این شرکت رتبه اول کشوری را از آن خود کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: پس از این اتفاق در وزارت نیرو تحقیق کردند که چه شد که شرکت آب منطقه‌ای چنین رشد بالایی در یک سال داشته است که در نهایت به این نتیجه رسیدند که شرکتی به نام یسنا پارس به شرکت آب منطقه‌ای مشاوره داده است و باعث شده چنین رتبه‌ای را کسب کند.

 

 

اعتماد سازی بخش غیر قابل انکار یک فعال نو است

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس بر اعتماد سازی تاکید و تصریح کرد: در کارهای مشاوره اعتماد سازی بسیار مهم است زمانی که وارد شرکت آب منطقه‌ای شدیم به ما گفتند ما تنها به این شرط که رتبه اول و دوم کشور شویم با شما کار می‌کنیم ما این موضوع را جدی گرفتیم و تلاش کردیم و این‌گونه شد که موفق شدیم.

 

امامدادی با تاکید بر این موضوع که این سیستم‌ها و مشاوره‌ها تصمیم گیری را رای مدیران سریع‌تر می‌کند و بیشترین تاثیر را بر بالا بردن کیفیت کار آنان دارد، گفت: بسته سیستم مدیریت را علاوه بر شرکت‌ها و سازمان‌های خراسان رضوی در 12 وزارتخانه، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، و تعدادی از بانک‌ها پیاده کرده‌ایم.

 

وی با بیان این‌‌که چنانچه برنامه‌ای با محتوا و با قدرت ارائه کنید قطعا آن برنامه عاملی در جهت ارتقاء و پیشرفت خواهد بود، تصریح کرد: همان طور که یک حسابدار به یک نرم افزار حسابداری نیاز دارد باید به این سمت برویم که یک مدیران هم هر چند با تجربه و بینش بالا برای بهتر مدیریت کردن به ابزار نیاز داشته باشند.

 

کارآمدی و بروز بودن دو عامل ماندن در بازار

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس می‌افزاید: زمانی که کار را شروع کردیم رهبری بازار را داشتیم؛ اما با گذشت چند سال شرکت‌های دیگر در این زمینه ورود یافتند که این امر می‌طلبد هر روز کارآمدتر و بروزتر باشیم.

 

امامدادی در پاسخ به این پرسش که آیا با شرکت‌های خارجی نیز وارد عقد قرار داد شده‌اند؟، بیان کرد:  از بُعد نرم افزار کارهایی انجام شده به طور مثال به صورت پراکنده نرم افزارهای را دو زبانه کرده‌ایم؛ اما این‌که به صورت برنامه ریزی شده جلو برویم، خیر.

 

توانسته‌ایم برای 35 نفر کارآفرینی کنیم

 

وی در ادامه سخنان خود با بیان این نکته که زمانی که کار را در واحد آرندی و به عنوان طرح رشد در پارک علم و فناوری خراسان رضوی شروع کردیم سه نفر بودیم، تصریح کرد: امروز به صورت مستقیم برای 25 نفر و به صورت غیر مسقیم برای 10 نفر کارآفرینی کرده‌ایم.

 

مدیرعامل شرکت یسنا پارس خاطرنشان کرد: به طور حتم چنانچه طرحی را که ارائه می‌کنید مرتبط با نیاز جامعه و بازار باشد و بنیه علمی و محتوایی قوی دارا باشد خواهد توانست وارد بازر کار شود و کارآفرینی کند.

 

امامدادی ادامه داد: چنانچه بازارسنجی ما قوی باشد؛ اما از نظر محتوایی و توان اجرا پیش بینی لاز مرا نکرده باشیم علاوه بر این‌که نتیجه خوبی بدست نخواهیم آورد، ذهن بازار را هم خراب خواهیم کرد و چنانچه روزی فردی هم کار خوبی انجام دهد بازار آن را قبول نخواهد کرد، چراکه ذهنیت خوبی از این قبیل اقدامات ندارد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که در تاسیس چنین شرکت‌هایی سرمایه حرف اول یا توان اجرایی و محتوایی؟، بیان کرد: در سال 83 که من و همسرم به همراه یک برنامه نویس کار را آغاز کردیم سرمایه کنار گذاشته‌ای نداشتیم که بخواهیم از آن بهره گیریم، بلکه من و همسرم کار تحلیل و مشاوره را انجام می‌دادیم و برنامه نویس آنان را پیاده می‌کرد.

 

در آغاز کار نه سرمایه کنار گذاشته داشتیم و نه درآمدی

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس افزود: تمامی مراحل اجرای کار از طریق تمهیداتی بود که پارک علم وفناوری خراسان رضوی در اختیار ما قرار داد. در ابتدای کار و تا چند سال اول فشار بسیاری بر روی ما بود؛ چراکه در حال تولید کار بودیم و هیچ درآمدی نداشتیم و تمامی تسهیلاتی که پارک در اختیار ما می‌گذاشت صرف تولید می‌شد.

 

امامدادی با تاکید بر این نکته که  برای آغاز به کار حتما نباید سرمایه کنار گذاشته‌ای وجود داشته باشد تا فرد کار را آغاز کند، گفت: البته چنانچه سرمایه باشد خوب است؛ اما این سرمایه زمانی مفید خواهد بود که در کنار آن توان، تلاش، همت و اراده وجود داشته باشد. صرف داشتن سرمایه بدون توجه به توان اجرایی و همت جواب نخواهد داد.

 

وی با بیان این‌که پر رنگ‌ترین و بیشترین حمایت ما درشروع کار در سال‌های 78 تا 89 توسط پارک علم و فناوری انجام شد، مطرح کرد: در کنار پارک نهاد دیگری که بخواهد با این رویکرد از ما حمایت کند، وجود نداشت.

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس در ادامه سخنان خود به سختی‌های موجود در این عرصه اشاره و تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که وقت و انرژی بسیاری از ما اخذ می‌کند برخورد با سازمان‌های بیمه‌گر، مالیاتی و دیگر سازمان‌هایی از این دست است که پارک هر چه تلاش کند نمی‌‌تواند کاری کند، چراکه یک نهاد در مقابل نهادهای بسیار است، بنابراین چنانچه راهکاری وجود داشته باشد که درگیری‌های شرکت‌های دانشی در این خصوص را کاهش دهد قطعا ما بهتر بر روی کار خود متمرکز می‌شویم.

 

وقتی صندوف نواوری و شکوفایی به وظیفه قانونی خود در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان عمل نمی‌کند!!

 

امامدادی در خصوص حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری بیان کرد: متاسفانه باوجود این‌که طرح خود را ارائه دادیم؛ اما نتوانستیم از حمایت‌های این صندوق استفاده کنیم. این صندوق قبل از این‌که یسنا پارس به شرکتی دانش بنیان تبدیل شود با عناوین مختلفی از شرکت‌ها حمایت می‌کرد که آن هم حمایت شامل حال ما نشد و پس از آن هم که در سال 93 به شرکتی دانشی تبدیل شدیم طرح خود را دادیم و پیگیری کردیم؛ اما پروسه دریافت تسهیلات به قدری طول کشیده که یک سال گذشت و وارد سال 94 شدیم، پس از کارشناسی مجدد اعلام کردند «طرح شما به عنوان یک طرح دانش بنیان پذیرفته نشده است» و این در حال است که طرح ما در سال 93 دانش بنیان بود که با گذشت زمان طولانی جهت دریافت تسهیلات این ویژگی را از دست داد .

 

وی در ادامه در خصوص علت عدم توجه مسئولان و مدیران به شرکت‌های دانش بنیان علی رغم تاکیدات رهبری در این رابطه، خاطرنشان کرد: چنانچه بخواهیم از دید مسئولان ارشد به این موضوع بنگریم باید بگوییم که این باور در آنان وجود ندارد؛ اما من ایمان دارم چنانچه  بنیه یک کار قوی باشد آن کار چه دانش بنیان باشد و چه نباشد، وارد بازار خواهد شد و بازار به آن روی خوش نشان خواهد داد.

 

مدیرعامل شرکت یسنا پارس گفت: زمانی که ما کار خود را آغاز کردیم و در معاونت ریاست جمهوری تایید شدیم یک شرکت نوآور کوچک در دفتر پارک علم و فناوری بودیم؛ اما با تلاش و پشتکار و با توجه به پیشتاز بودنمان توانستیم اعتمادها را به سوی خود جلب کنیم، البته این تلاش باید دو طرفه باشد هم از سوی شرکت‌ها و هم از سوی مسئولان.

 

امامدادی می‌افزاید: ما در کشور قوانین خوبی در عرصه حمایت داریم که متاسفانه به صورت نادرستی اجرا می‌شوند. امروز شرکت‌های بسیاری را داریم که نوع فعالیت آنان دانشی است؛ اما با بی‌انصافی کارشناسان مواجه می‌شوند که باید این قسمت را اصلاح کرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات موجود بر سر راه ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: چنانچه شرکت و صنعتی بخواهد دانش بنیان بماند و پیشرفت کند به افرادی خوش فکر نیاز دارد که این افراد در دانشگاه‌ها هستند و شرکت یسنا پارس اعلام می‌کند که به این افراد نیاز دارد.

 

مدیر عامل شرکت یسنا پارس تاکید کرد: چنانچه شرکتی بگوید نیروی با فکر و توان بالا نیاز ندارد در واقع توان رشد خود را بسته است، بنابراین این احساس نیاز از سمت صنعت وجود دارد حال باید دید این نیاز تا چه میزان از سمت دانشگاه برآورده می‌شود.

 

افزایش تب مدرک گرایی، کاهش مهارت افزایی؛ صرف مطالعه کتب درسی ما را به جایی نمی‌رساند

 

امامدادی خاطرنشان کرد: متاسفانه مشکلی در کشور ما وجود دارد این است که تب مدرک گرایی به شدت زیاد است و در این میان هستند مراکز دانشگاهی که به دلیل منافع‌شان صرفا به افزایش تعداد دانشجویان خود می‌اندیشند و نه افزایش مهارت آنان.

 

وی در پایان بخش سخنان خود تاکید کرد: دانشجویان ما باید بدانند با بسنده کردن به کتاب‌های درسی به جایی نخواهند رسید، بلکه آنان باید در کنار تحصیل و دریافت مدرک خرج از دانشگاه به دنبال افزایش مهارت‌های خود در رشته تحصیلی‌شان بروند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار