به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، استاندار خراسان رضوی روز گذشته از پارک علم و فناوری خراسان رضوی بازدید و در این بازید از چهار طرح رونمایی به عمل آمد.
محسن قدریان، مدیر عامل شرکت دانش بنان نیرو نماد خراسان در مراسم رونمایی از دستگاه بازیافت و احیای روغن توربین هیدرولیک موتور و نانوکاتالیست بیان کرد: این طرح برای نخستین بار در جهان و در شرکت ما ساخته و در حال حاضر ثبت اختراع شده است.
وی با اشاره به این موضوع که ساخت این دستگاه حدود دو سال زمان برد، خاطرنشان کرد: برای ساخت این دستگاه حدود یک میلیارد و ششصد میلیون تومان هزینه کردیم و پس از تجاری شدن حدود یک و نیم تا دو میلیارد تومان قیمت گذاری خواهد شد.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان نیرو نماد خراسان استفاده از تکنولوژههای جدید و توجه به محیط زیست را از جمله اصول این شرکت دانست و ابراز داشت: با توجه به اینکه مصرف روغن در نیروگاهها بسیار بالاست و آلودگی ناشی از آن نیز در محیط زیست رها میشود، بر آن شدیم تا با تصفیفه این روغنها از یک طرف در مصرف صرفه جویی و از طرف دیگر آلودگی محیط زیست را کاهش دهیم.
دستگاه فورانگیر چاههای نفت 70 هزار دلار صرفه جویی ارزی را به همراه دارد
در ادامه سید جواد کاظمی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان پارت فلات پارس در خصوص دستگاه فورانگیر چاههای نفت گفت: ساخت این تکنولوژی در کشورمان کاملا مبتنی بر دانش فنی بومی میباشد و جهت نصب و ایمن سازی چاههای نفت مجهز به تلمبههای میله ای مکشی و تلمبههای میلهای چرخشی تولید شده است.
کاظمی با اشاره به این موضوع که این تجهیز که از لحاظ حفاظت و امنیت چاههای نفت در مقابل کاهش و افزایش فشار مخزن چاه و تجهیزات استخراج و جلوگیری از انفجار و آتش سوزی چاهها جایگاه ویژهای در صنایع بالادست نفت دارد، تصریح کرد: تمامی تجهیزات این دستگاه از داخل استان تامین شده است همچنین با تولید این دستگاه توانستیم برای کشور در هر مجموعه حدود 50 تا 70 هزار دلار صرفه جویی ارزی داشته باشیم.
مدیر عامل شرکت دانش بنیان پارت فلات پارس با بیان این نکته که در مدت دو سال توانستیم 37 حلقه تلمبه را بر روی چاههای کشور نصب کنیم، خاطرنشان کرد: حدود پنج حلقه به طور کامل نصب شده است.
سامانه همیاب 24، نخستین و گسترده ترین بستر اطلاع رسانی
در ادامه بهروز فتح آبادی، مدیر عامل شرکت دانش بنیان سامانه همیاب 24 در مراسم رونمایی از این سامانه گفت: سامانه همیاب 24 نخستین و گسترده ترین بستر اطلاع رسانی انواع کالاهای دیجیتال گم شده و پیدا شده و بررسی رایگان دقت و صحت خرید کالای دیجیتال در ایران است، که با هدف ارائه خدمات متمایز و ایجاد حس امن در خرید کالاهای دیجیتال در اردیبهشت ماه 1394 فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: اطلاع رسانی سریع و همگانی، کاهش هزینه و گستردگی جغرافیایی اطلاع رسانی، بررسی دقیق خرید کالای دیجیتال و کاهش تاثیرات اجتماعی خرید کالاهای دیجیتال شبه دار چهار اصل اولیه است که سامانه همیاب 24 از نخستین روز تاسیس سعی کرده است به آن پایبند باشد.
فتح آبادی تصریح کرد: این سامانه میزان آگاهی خریداران را در زمینه انواع خرید کالاهای دیجیتال دارای شماره سریال افزایش میدهد و خریداران میتوانند به شناخت کالاهای شبه دار دیجیتال اقدام کنند.
وی با اشاره به این نکته که این سامانه اولین سامانه خدمات اجتماعی است که میتواند به کشورهای خاورمیانه صادر شود، ابراز داشت: این سامانه در استان خراسان، تهران، شمال ایران و شیراز را تحت پوشش قرار داده و فرهنگسازی آن برای سایر شهرهای کشور نیز در حال انجام است.
اختصاص اعتباری 35 میلیارد تومانی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی
در ادامه علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی در جمع خبرنگاران در حاشیه این رونماییها در پاسخ به پرسشی در خصوص دلایل اجرایی نشدن 11 مصوبه تصویب شده در حوزه شرکتهای دانش بنیان بیان داشت: وجود نواقصی در پروندههای صورت گرفته یکی از دلایل این امر است و چنانچه این نواقص در چارچوب مصوبات قانونی برطرف شود به مرحله اجرا درخواهند آمد.
وی با اشاره به این موضوع که دولت حمایت از شرکتهای دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده و به طور کلی سیاست دولت رفع موانع از این شرکتهاست، بیان کرد: تحقق برخی درخواستها مانند تجهیزات مورد نیاز جهت ایجاد آزمایشگاههای مجهز شرکتهای دانش بنیان زمانبر است و با پیگیری مسئولان پارک علم و فناوری خراسان و مکاتبات صورت گرفته با رئیس جمهور، 50 درصد این بودجه محقق شده و امیدواریم که 50 درصد مابقی نیز هرچه سریعتر تحقق یابد.
وی در ادامه سخنان خود از اختصاص اعتباری 35 میلیارد تومانی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان خراسان رضوی خبر داد و گفت: تاکنون از این میزان 24 میلیارد تومان به 40 شرکت دانشبنیان اختصاص یافته و باقی آن نیز تا پایان سال جاری اختصاص داده خواهد شد.
استاندار خراسان رضوی بر دانش بنیان شدن تولیدگنندگان تاکید و تصریح کرد: چنانچه این اتفاق رخ دهد به طور حتم سریعتر به اهداف مد نظر خواهیم رسید .
رشیدیان در بخش پایانی سخنان خود در خصوص آخرین وضعیت شرکتهای راکد شده استان یادآوری کرد: وضعیت بیش از 900 شرکت راکد شده خراسان رضوی بررسی شده که فعالیت مجدد آنها نیازمند تجهیز و بهروزرسانی برخی امکانات بوده که در این ارتباط اعتباری بیش از 150 میلیارد تومان نیاز است و تسریع در حل مشکل این شرکتها در دستور کار قرار گرفته است.
در پایان این بازدید حسنعلمالهدایی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان، با اعلام این خبر که خراسان رضوی سومین استان فعال دانشبنیان کشور پس از تهران و اصفهان محسوب میشود، بیان کرد: 280 شرکت در پارک علم و فناوری خراسان فعالیت میکند که از این بین 137 شرکت دانشبنیان نوپا و غیرنوپاست.