کد خبر:۵۵۹۶۴۹
معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری خراسان رضوی-۵؛

كيان ترانسفو نخستين توليد كننده ترانسفورماتور در ایران/ ساخت نخستین پست کمپکت ۶۳ کیلو ولت فوق توزیع برق دنیا

مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان کیان ترانسفو گفت: این شرکت موفق به ساخت اولین پست کمپکت ۶۳ کیلو ولت فوق توزیع برق دنیا با هزینه ۲۳ میلیارد ریالی شده است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، گروه کارخانجات صنایع کیان ترانسفو شامل هفت شرکت است که شش شرکت در ایران و یک شرکت در خارج از ایران فعالیت می‌کند.

 

صنايع كيان ترانسفو نخستين توليد كننده ترانسفورماتورهای پد مانتد از نوع معمولی، كم ظرفيت با لوازم اندازه‌گيری فشار ضعيف و سويچ‌ خانه‌های روغنی با لوازم اندازه‌ گيری فشار متوسط در ايران می‌باشد.

 

گروه كارخانجات صنايع كيان ترانسفو با استفاده از امكانات وسيع توليدی، آزمايشگاهی، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مطابق با آخرين يافته‌های روز دنيا توانسته‌ توليدات خود را منطبق با استانداردهای روز دنیا و نيازهای نوين صنعت برق عرضه کند و از جايگاه مناسب در پروژ‌های عمرانی و صنعتی داخل و خارج از ایران برخوردار شود.

 

یکی از موفقیت‌های این شرکت ساخت اولین پست کمپکت 63 کیلو ولت فوق توزیع برق دنیا است که با هزینه 23 میلیارد ریالی و با همکاری بخش دولتی و دانشگاهی اجرایی شد.

 

در ادامه سلسله گزارشات خبرگزاری دانشجو تحت عنوان «معرفی شرکت‌های دانش بنیان پارک علم و فناوری خراسان رضوی» به گفت‌وگو با سوزنچی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان کیان ترانسفو تحت نظر این پارک پرداختم که متن کامل این گفت‌وگو را در ادامه خواهید خواند.

 

ساخت نخستین پست کمپکت 63 کیلو ولت فوق توزیع برق دنیا

 

وی با اشاره به این نکته که شرکت دانش بنیان کیان ترانسفو تولید کننده انواع پست‌های فشارر قوی برق است، گفت: گروه کارخانجات صنایع کیان ترانسفو شامل هفت شرکت است که شش شرکت در ایران و یک شرکت در خارج از ایران فعالیت می‌کند.

 

سوزنچی ادامه داد: سوئیچ خانه جی آی اس، پست کمپکت فوق توزیع 63 کیلو ولتی، پست پیش ساخته زمینی ام وی، پست کمپکت پل مانتد ام وی، پست کمپکت دفنی ام وی، ترانسفورماتورهای روغنی، ترانسفورماتورهای خشک، پست پد مانتد گازی روغنی، پست کمپکت توزیع ام وی، سوئیج خانه پد مانتد روغنی ام وی و انواع سوئیچ خانه گازی ام وی از جمله محصولات این شرکت است.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان کیان ترانسفو ضمن بیان این مطلب که این شرکت برای نخستین بار در دنیا توانسته پست کمپکت فوق توزیع 63 کیلو ولتی را بسازد در خصوص این محصول بیان داشت: در طراحی و ساخت پست‌های فوق توزیع متداول، علاوه بر توجه به مسائل و مباحث فنی، مشکل تامین زمین مورد نیاز برای احداث پست (به خصوص با توجه به اهمیت و ارزش زمین در کلا نشهرها) بسیار چالش برانگیز شده است.

 

سوزنچی تصریح کرد: با توجه به کاهش قابل ملاحظه ابعاد پست‌های کمپکت، استفاده از این نوع پست‌ها در کلان شهرها، صرفه جویی قابل ملاحظه‌ای در هزینه زمین به دنبال خواهد داشت و علاوه بر این با توجه به ماژولار بودن این نوع پست‌ها، هزینه‌های مربوط به نصب و راه اندازی کاهش و سرعت اجرا و در مدار قرار گرفتن آنها افزایش خواهد یافت.

 

وی تاکید کرد: کاهش ابعاد زمین مورد نیاز با حذف کلیه اتاق‌های کنترل و مانیتورینگ و نیز فیدرخانه 20 کیلوولت، کاهش تلفات شبکه با توجه به قابلیت نصب در نزدیک ترین نقطه به مراکز ثقل بار، کاهش قابل ملاحظه حجم بتن ریزی برای اجرای فنداسیون پست نسبت به پست های متداول اتوماسیون کامل، بدون نیاز به اپراتو، انطباق با فضاهای تعریف شده شهری، حذف کامل حریم های فشار قوی و فشار متوسط، سرعت و سهولت نصب و راه اندازی نسبت به پست های متداول با توجه به رشد سریع و پیش بینی نشده بار به خصوص در مناطق پر تراکم شهری، عدم تاثیر پذیری از آلودگی های محیطی و عوامل جوی با توجه به ماژولار، بخشی از مزیت‌های به کارگیری این محصول می‌باشد.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان کیان ترانسفو ادامه داد: مراحل طراحی، اجرا و پیاده سازی این پست که با هزینه 23 میلیارد ریال انجام شده است، از بهمن ماه سال 1392 آغاز شد و در مدت یک سال به همت پرسنل متخصص و سخت کوش کیان ترانسفو اجرا شد.

 

سوزنچی ضمن اشاره به این نکته که این پست با تجهیزات ایرانی ساخته شده است، بیان داشت: این پست شامل یک ترانس 15 مگاولت آمپر است که با انشعاب از خط 63 کیلوولت توس – چناران تغذیه می‌شود و برخلاف پست های معمول، این پست به صورت ماژولار ساخته شده است.

 

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ای موضوع که شرکت کیان توانسته برای 500 نفر کارآفرینی کند، تصریح کرد: چنانچه مسئولان کمک کنند ایجاد شرکت‌های دانش بنیان فرصتی برای کارآفرینی است؛ اما متاسفانه دولت بیشتر به تعطیل کردن صنعت علاقه‌مند است؛ چراکه از ابتدای امسال تعداد زیادی از صنایع ما تعطیل شده‌اند.

 

مدیر عامل شرکت کیان ترانسفو خطاب به علاقه‌مندان حضور در چنین فعالیت‌هایی گفت: کسانی که می‌خواهند شرکت دانش بنیان احداث کنند باید صبر و تحمل خود را بالا ببرند و در مقابل سختی‌ها مقاومت کنند.

تمایل دولت حمایت از صنعت خارجی است و نه داخلی

 

سوزنچی در خصوص حمایت‌های دولتی و پارک علم و فناوری از شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد گفت: چنانچه فردی به دنبال حمایت تسهیلاتی از پارک است راه را اشتباه رفته است؛ چراکه حمایت‌های پارک بسته و محدود می‌باشد و اعداد و ارقامی که در صنعت به کار می‌رود با آن چیزی که در پارک وجود دارد، بسیار متفاوت است.

 

وی ادامه داد: متاسفانه رویکرد دولت هم توجه به شرکت‌های خارجی است نه شرکت‌های دانش بنیان داخلی که البته منطقی هم یه نظر می‌رسد؛ چراکه بخش دولتی ترجیح می‌دهد محصول مورد نظر را خودش از شرکت خارجی‌ای که 100 سال قدمت و تجربه دارد تهیه کند نه شرکت دانش بنیان داخلی که تازه تاسیس است.

 

مدیر عامل واحد فناور کیان ترانسفو تاکید کرد: شرکت‌های دانش بنیان تا زمانی که در هایتک تبدیل به یک برند نشوند، دانش بنیان بودنشان نه تنها به نفع‌شان نیست که به ضررشان هم هست.

 

دولت برند سازی کند؛ وام شرکت‌های دانش بنیان را بیچاره می‌کند

 

سوزنچی ضمن بیان این موضوع که دولت باید در جهت برند شدن محصولات چنین شرکت‌هایی فعالیت کند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که دولت اقدام به برند سازی محصولات داخلی نکند هیچ فردی محصول داخلی را مصرف نمی‌کند، به طور مثال دی آی اس فشار قوی ساختم که قیمت این محصول در خارج از کشور دو میلیارد تومان و قیمت داخلی آن یک میلیارد تومان است.

 

وی تصریح کرد: این در حالی است که مدیران دولتی خطر شرکت‌های دانش بنیان را نمی‌پذیرند و ترجیح می‌دهند از شرکت‌های باسابقه خارجی خریداری کنند.

 

مدیرعامل شرکت کیان در بخش دیگری از سخنان خود وام‌های اختصاصی دولت به صنعت را عاملی در جهت گرفتاری شرکت‌ها خواند و گفت: متاسفانه تعریف صنعت از حمایت با تعریفی که دولت از حمایت ارائه می‌کند متفاوت است. منظور دولت از حمایت وام است و منظور ما از حمایت پذیرش بخشی از ریسک توسط دولت است.

 

سوزنچی با بیان این موضوع که من ترجیح می‌دهم از وام استفاده نکنم؛ چراکه فقط مرا گرفتارتر می‌کند، افزود: متاسفانه امروز وام‌ها تبدیل به یک هدف شده است، بلکه وام باید یک ابزار باشد.

 

وی بار دیگر با تاکید بر این نکته که وام شرکت‌های دانش بنیان را بدهکار و بیچاره می‌کند، خاطرنشان کرد: چراکه شرکت دانش بنیان وام را دریافت می‌کند محصول را می‌سازد؛ اما چون دولت پای کار نیامد و برند سازی اتفاق نیفتاده است، کسی محصول را خریداری نمی‌کند. به همین دلیل شرکت می‌ماند و محصول خریداری نشده و یک وام سنگین.

 

مدیرعامل شرکت دانش بنیان کیان ترانسفو در ادامه سخنان خود با بیان این مطلب که در یک سال اخیر اقدام به صادرات محصولات خود به کشورهای اطراف ایران کرده‌ایم، یادآور شد: دولت باید رسما در تلویزیون جمهوری اسلامی اعلام کند که من به طور مثال فلان محصول شرکت دانش بنیان را تایید می‌کنم تا مردم بدانند که این محصول مورد تایید است و دولت سپر بلای شرکت دانش بنیان شود.

 

سوزنچی به تجربه کره جنوبی در حمایت دولت از یکی از محصولاتش اشاره و تصریح کرد: حدود 40 سال پیش دولت کره جنوبی از هیوندا حمایت کرد به این شرکت وام نداد، بلکه به همه اعلام کرد که این محصول را قبول دارد و این‌گونه است که این شرکت امروز در آمریکا در حال فروش ماشین است؛ اما دولت ما همین که می‌بیند شرکتی با مشکل مواجه شده به سرعت پیشنهاد وام می‌دهد!!.

 

وی ضمن تاکید بر این‌که تفکر حمایت در کشور ما تفکر کارآفرینانه‌ای نیست، تصریح کرد: تفکر حمایت در کشور ما تفکر «پدر پولدار و جیب پر پول است».

 

مدیرعامل شرکت دانش بنیان کیان ترانسفو در ادامه گفت: سالانه بین یک تا دو میلیارد با دانشگاه صنعتی شریف قرارداد می‌بندیم و آنان کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی را انجام می‌دهند.

 

سوزنچی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که در دست انجام با این دانشگاه داریم پست کمپکت 60 کیلوولتی که با توجه به این‌که برای نخستین بار است که در دنیا ساخته شده است درصدد هستیم برای آن در مرکز استاندارد سازی صنعت برق جهان، استانداردی تعریف و در نهایت به دنیا عرضه کنیم و چنانچه این اتفاق رخ دهد شاید برای نخستین بار در کشور ما باشد که ایران برای محصولی استاندارد تعریف کند.

 

وی در ادامه به عدم ارتباط مناسب صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: متاسفانه صنعت نمی‌داند که از دانشگاه چه باید بخواهد و دانشگاه هم نمی‌داند که چه اتفاقی در صنعت در حال رخ دادن است.

 

مدیر عامل شرکت دانش بنیان کیان ترانسفو مقصر این اتفاق را حاکم بودن فرهنگ بازاری حاکم بر کار تولید خواند و ادامه داد: متاسفانه دانشگاه و صنعت دو مقوله جدا از هم در این کشور هستند و هیچ کدام از این‌ها از دیگری خبر ندارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار