اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، هادی خانیکی امروز در مراسم بزرگداشت محمد کاظم خواجویان، رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد که امروز در همین مکان برگزار شد، با بیان این موضوع که در دوران جوانی در مشهد به سر بردم، گفت: با توجه به اینکه خراسانی هستم و در دوران جوانی نیز مدتی در مشهد بودم به دو نماد مکانی و فرهنگی مشهد یعنی دانشکده ادبیات و شریعتی بسیار علاقه دارم.
وی محمد کاظم خواجویان نیز یکی از نمادهای فرهنگی مشهد است، ادامه داد: زمانی که با وی آشنا شدم متوجه شدم که وی برای دیگران همانند پل است تا دیوار و یکی از مفاخر آن دوره مشهد به نام عبدالهادی حائری میگفت که خواجویان علی رغم اینکه از نظر فکری تفاوتهایی با من داشت از من دفاع میکرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: یک بار حائری در دوران بیماری خود به من گفته بود که اساسا انسانی بدبین هستم؛ اما سانی بودند که مرا به زندگی خوشبین کردند که یکی از این افراد محمد کاظم خواجویان بود.
خواجویان خود را محدود به دانشگاه نکرد
خانیکی تاکید کرد: خوشبختانه دانشگاهها به این فکر افتادهاند که از مفاخر خود یاد کنند، البته زمانی که سخن از آثار است تنها نباید منظورمان تعداد آثار اساتید باشد، بلکه اری، اثر واقعی است که بر اندیشه و رفتار افراد اثرگذار باشد و خواجویان اثری، پر اثر بود؛ چراکه آثار خود را محدود به دانشگاه نکرد.
وی تصریح کرد: خواجویان به رغم اینکه در میانه میایستاد همواره جانب جوانان را میگرفت و در آن دوره کمتر معاون دانشجویی بود که کمتر به دنبال سپردن دانشجویان به کمیته انظباطی دانشگاه باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: چنانچه میخواهیم به مفاخر بپردازیم نباید تنها به گذشته آنان توجه کنیم، بلکه باید به تداوم فعالیتهایی که انجام دادهاند نیز بیندیشیم.
خواجویان یکی از نمادهای فرهنگی است که سرمایه علمی نیز بود
خانیکی یکی از نمادهای فرهنگی را که سرمایه علمی نیز بود را محمد کاظم خواجویان دانست و تاکید کرد: زمانی که علم با فرهنگ ارتباط گیری نکند در دانشگاه محصور خواهد ماند و جامعه او را نخواهد شناخت و چنانچه بتوانیم علم را با فرهنگ ارتباط دهیم خواهیم توانست، آن را به جامعه نیز تسری دهیم و خواجویان فردی بود که علم را با فرهنگ ارتباط داد و خود را در دانشگاه محصور نکرد.
وی بار دیگر با تاکید بر این موضوع که خواجویان خود را در دانشگاه محصور نکرد؛ بلکه در مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز حضور داشت، بیان داشت: وی فردی بود که اندیشه و عمل مومنانه و رفتار بیریا داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: چنانچه این نمادها را امروز تحت عنوان سرمایههای نمادین یاد کنیم، متوجه خواهیم شد که آنان به سرمایههای فیزیکی وزن و اعتبار میافزایند.
خانیکی در پایان یادآور شد: باقی ماندن نماد و نهاد گروه تاریخ، دانشکده ادبیات و بزرگان میتواند برای امروز دانشگاه فردوسی مشهد یک ارتقاء ظرفیت ایجاد کند که همین ارتقاء ظرفیت دانشگاه را به یک نهاد گفتوگو تبدیل خواهد کرد که خواجویان در همین کانون بود.