آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۶۸۵۸
معین در بزرگداشت خواجویان:

دانشگاهیان نسبت به مشکلات و گسل‌های اجتماعی احساس مسئولیت کنند

وزیر اسبق علوم گفت: دانشگاهیان نسبت به مشکلات و گسل‌های اجتماعی احساس مسئولیت کنند.
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مصطفی معین امروز در مراسم بزرگداشت محمدکاظم خواجویان، رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد که امروز در همین مکان برگزار شد، بر محور قرار گرفتن نخبگان تأکید کرد و گفت: حتی در جوامع پیشرفته دولت‌ها به وجود نهادهای مدنی با محوریت نخبگان احتیاج دارند.

 

وی با اشاره به این موضوع که گسل‌های عمیقی در کشور ما وجود دارد، ادامه داد: با شعار دوری و دوستی هیچ مسئله‌ای حل نمی‌شود.

 

وزیر علوم اسبق تصریح کرد: همان‌گونه که امام علی(ع) گفته‌اند، زکات علم آموزش آن است بر اساتید است که با آموزش آنچه آموخته‌اند ذکات خود را پرداخت کنند.

 

معین تأکید کرد: ما جامعه‌ای آسیب‌دیده داریم که وجود شکاف‌های عمیق یکی از این آسیب‌ها است که از گسل‌های طبیعی نیز خطرناک‌ترند.

 

وی شکاف‌های جنسیتی، فرهنگی، قومیتی، شکاف بین دانشگاه و جامعه، فقدان حافظه تاریخی و غلبه احساس بر خردورزی را از جمله این شکاف‌ها و گسل‌ها برشمرد و تصریح کرد: متأسفانه در دولت هشت‌ساله قبل مسئله غلبه احساسات بر خردورزی و عوام‌فریبی را مشاهده کردیم.

 

وزیر اسبق علوم با تأکید بر این مطلب که دانشگاهیان باید نسبت به مشکلات احساس مسئولیت کنند، بیان داشت: امروز جای چنین افرادی خالی است. ما باید نخبگان را سرمایه‌های سرزمین ما هستند را با معرفی وارد عرصه کنیم.

 

معین در پایان با تأکید بر این‌که عدم تجلیل و معرفی نخبگان آنان را دچار یاس و ناامیدی می‌کند، گفت: محمدکاظم خواجویان نیز یکی از همین نخبگان بود.

 

در ادامه صفت گل، عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران با اشاره به این مطلب که گروه تاریخ دانشگاه فردوسی مشهد در دهه 60 دوران با شکوهی داشت، گفت: این گروه در دو حوزه سیاسی- اجتماعی و نخبگانی فعال بود.

 

وی ادامه داد: در این دهه جریان عمومی تاریخ نگاری ایران در مشهد رونق پیدا کرده بود و یکی از بهترین نظریه پردازی‌های تاریخ نگاری که توسط خواجویان انجام شد که متاسفانه در حال حاضر به فراموشی سپرده شده است و این در حالی است که این نظریه یکی از مسائل روز کشور است و چه بسا بتوان ان را در سطح بین‌المللی نیز مطرح کرد و آن نظریه، نظریه «دو رویه بورژوازی تمدن غرب» است.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به این موضوع که در آن دوره این نظریه تبدیل به کتاب و در نهایت به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران معرفی شد، خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقدامات خواجویان انتشار اولین نشریه تحقیقات تاریخ در ایران در حوزه تاریخ نگاری بود.

 

 در این مراسم دومین جلد مجموعه کتاب‌های «روشنان دانشگاه» شامل خاطرات و نوشته‌های شاگردان، دوستان و همکاران خواجویان درباره وی رونمایی شد.


همچنین به همسر و خانواده مرحوم خواجویان لوح سپاس اهدا شد پوستر بزرگداشت خواجویان توسط میهمانان ویژه و دیگر سخنرانان امضا شد.


لازم به ذکر است، مرحوم محمدکاظم خواجویان استاد گروه تاریخ دانشکده ادبیات و علوم انسانی علی شریعتی دانشگاه فردوسی مشهد طی سال های 1360 تا 1368 ریاست این دانشکده را بر عهده داشت.

 

وی از سال 1369 تا سال 1372 نیز معاون دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار