
کشف یک عامل خطر برای تومورهای مغزی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجله نورولوژی گزارش داد که محققان موسسه انکولوژی دانمارک، پس از تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به نزدیک به ۴ میلیون نفر در طول ۲۱ سال، به این نتیجه رسیدند که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا، خطر ابتلا به مننژیوم، یکی از شایعترین تومورهای سیستم عصبی مرکزی را افزایش میدهد.
دانشمندان دریافتند افرادی که در یک دوره ده ساله در معرض سطوح بالای ذرات بسیار ریز، دی اکسید نیتروژن و سایر آلایندهها قرار دارند، به طور قابل توجهی بیشتر در معرض ابتلا به مننژیوم هستند. برای مثال، وقتی غلظت ذرات ریز PM۲.۵ به میزان ۴ میکروگرم در متر مکعب افزایش یافت، خطر ابتلا به عفونت نیز ۲۱ درصد افزایش یافته است.
محققان خاطرنشان کردند که این نتایج ارتباط بین آلودگی و مننژیوم را نشان میدهد، اما نمیتوانند به طور قطعی بیان کنند که آلودگی علت اصلی این بیماری است. با این حال، این یافتهها از این فرضیه پشتیبانی میکنند که آلودگی هوا ممکن است، به ویژه با توجه به توانایی ذرات بسیار ریز در نفوذ به سد خونی-مغزی، نه تنها بر ریهها و قلب، بلکه بر مغز نیز تأثیر بگذارند.
دانشمندان خواستار مطالعات بیشتر برای روشن شدن مکانیسمهای این اثر و ارزیابی اقدامات پیشگیرانه احتمالی شدند. اگر تحقیقات بیشتر رابطه علت و معلولی بین آلودگی هوا و تومورهای مغزی را تأیید کند، مبارزه با آلودگی هوا، به ویژه دود و غبار شهری، به عنوان ابزاری بالقوه برای پیشگیری از این تومورها، اهمیت دوبارهای پیدا خواهد کرد.
منبع: Lenta.ru