آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۱۶۸

طراحی و تولید تراشه‌های پیشرفته در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران

شرکت فناوران ریزتراشه (فرا چیپ) مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، به عنوان مرکزی تخصصی در طراحی ریزتراشه‌ها فعالیت می‌کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم شهبازی، مدیرعامل شرکت فناوران ریزتراشه آسیا به معرفی جدیدترین دستاورد‌های این شرکت پرداخت و گفت: تراشه پردازشگر مبتنی بر Risk-V جدیدترین محصول شرکت است که با کاربرد‌های صنعتی، نظامی و غیرنظامی در هر سیستم یا فرآیندی که نیازمند کنترل بوده و با الکترونیک در ارتباط باشد، استفاده می‌شود.

شهبازی از بومی‌سازی یک محصول جدید با نام تراشه ایموبلایز Immobilizer خبر داد و افزود: این تراشه به منظور افزایش امنیت خودرو و جلوگیری از دسترسی‌های غیرمجاز به خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد که قصد داریم فناوری این محصول را بومی سازی کنیم.

این فناور با اعلام اینکه طراحی تراشه‌ای ویژه برای کارت‌های هوشمند حمل‌ونقل عمومی در حال انجام است؛ توضیح داد: این تراشه برای پرداخت الکترونیکی هزینه سفر در اتوبوس و مترو مورد استفاده قرار می‌گیرد که نمونه اولیه آن برای ساخت ارسال شده است.

ابراهیم شهبازی از آغاز فرآیند طراحی و ساخت تراشه ضربان‌ساز قلب (Pacemaker) به‌عنوان یکی از پروژه‌های پیشرفته این شرکت خاطر نشان کرد: این تراشه یک وسیله الکترونیکی است که در داخل بدن قرار می‌گیرد و در زمان آریتمی قلبی، با سیگنال‌های الکتریکی قلب را تحریک و ضربان قلب را تنظیم می‌کند.

وی در ادامه افزود: پیش‌بینی می‌شود ساخت و تولید نمونه موفق تراشه ضربان‌ساز قلب حدود ۴ تا ۵ سال به طول بینجامد؛ در صورت دستیابی به نتیجه، ایران در جمع چهار کشور دارای این فناوری پیشرفته قرار خواهد گرفت.

شهبازی درباره سهم بازار محصولات فعلی شرکت گفت: بیان سهم بازار به صورت دقیق ممکن نیست و به میزان تقاضای مشتری بستگی دارد.

این فعال دانش بنیان با اشاره به ماهیت تحقیقاتی محصولات و نوپابودن شرکت، اعلام کرد که صادرات در حال حاضر در دستور کار نیست. وی افزود: با گذشت تنها دو سال و نیم از آغاز فعالیت، هنوز نمونه نهایی تراشه آماده نشده است؛ با این حال، مذاکرات اولیه با طرف‌های چینی برای صادرات به صنایع خودرویی این کشور انجام شده است.

ابراهیم شهبازی با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه تولید گفت: در همکاری با معاونت علمی ریاست جمهوری توانستیم برای طراحی تراشه RISC-V بودجه‌ای را دریافت کنیم؛ همچنین برای اجرای پروژه‌ای بزرگ‌تر در حوزه فرستنده و گیرنده‌های RF در حال مذاکره برای دریافت تسهیلات هستیم.

مدیرعامل شرکت فناوران ریزتراشه آسیا با اشاره به چالش‌های پیش‌روی شرکت‌های نوپا، مهم‌ترین مسئله را کمبود نقدینگی دانست و تأکید کرد: این مسئله بسیاری از شرکت‌ها را درگیر کرده است.

وی همچنین کمبود نیروی انسانی متخصص را از دیگر مشکلات اساسی برشمرد و افزود: اغلب فارغ‌التحصیلان پس از کسب تجربه‌ای کوتاه، جذب شرکت‌های خارجی می‌شوند که این موضوع روند رشد شرکت‌های داخلی را با کندی مواجه می‌کند.

شهبازی حضور در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران را مؤثر دانست و گفت: از ظرفیت دانشجویان و تعامل با شرکت‌های مستقر بهره‌مند شده‌ایم. وی خواستار حمایت‌های بیشتر برای بهبود روند توسعه شرکت شد که از جمله آن می‌توان به تسهیل روند دریافت اعتبارات از سوی صندوق‌ها و بانک‌ها و ایجاد و پشتیبانی از فرایند اعتمادسازی به جوانان و فناوران داخلی اشاره کرد.

این فناور اعلام کرد که شرکت تاکنون برای بیش از ۲۰ نفر اشتغال‌زایی کرده است؛ از این تعداد ۹ نفر به صورت تمام‌وقت و بیمه شده، و مابقی به صورت پاره‌وقت و مشاوره‌ای فعالیت می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار