اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاري دانشجو، علیمحمد سلطانی در چهارمین دوره مجمع اقتصاد فناوری نانو که صبح امروز در سالن همایشهای پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با اشاره به راه اندازی بانک جهانی محصولات نانو در ستاد توسعه فناوری نانو گفت: این بانک در اسفندماه سال 94 تاسیس شده است و هدف از راهاندازی این بانک، پایش محصولات فناوری نانو در بازارهای جهانی و کاربردهای متنوع آنها در صنایع کشور است و در این بانک ۵۰۰۰ محصول مبتنی بر نانوفناوری که از سوی 628 شرکت از 45 کشور تولید شدهاند، معرفی شده است.
سلطانی با اشاره به وضعیت شرکتهای فعال در حوزه نانوفناوری در کشور تاكيدکرد: در حال حاضر 150 شرکت در حوزه تولید محصولات نانوفناوری وارد شدهاند که کیفیت محصولات آنها نسبتاً مطلوب است؛ ضمن آنکه محصولات آنها دارای کاربردهای متنوعی است.
وی تصريح كرد: 80 درصد شرکتهای فعال در حوزه نانو یا تکمحصولی هستند و یا اینکه اگر چندین محصول تولید میکنند، کالاهای آنها مشابه یکدیگر است.
سلطاني در ادامه بيان داشت: مواجه شدن این شرکتها با شکست در بازارهای کشور از دیگر نقاط ضعف این شرکتهاست؛ محصول شرکتهای فعال در این حوزه با بازارهای داخلی همخوانی ندارند، علاوه بر آن این شرکتها وابستگی بسیاری به حمایتهای دولتی دارند.
مدیر دبیرخانه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اظهارداشت: دلیل شکست این شرکتها طمع آنها به یک محصول خوب و بهترین محصول است و داشتن بنگاهها و شرکتهای پایدار موجب بزرگ شدن آنها خواهد شد و این امر میتواند مزایای زیادی برای کشور داشته باشد. همچنين دسترسی شرکتهای بزرگ به منابع مالی و توزیع کالاها، توان سرمایهگذاری در تحقیق و توسعه و نوآوری از جمله مزایای این شرکتهاست.
وي در پايان خاطرنشان كرد: برای پایداری اقتصاد نانو پیشنهاد میشود که 150 شرکت تولیدکننده محصولات مبتنی بر نانو به یکدیگر متصل شوند كه اميدواريم نتايج خوبي حاصل شود.