90 درصد خانواده های ایرانی کمبود کلسیم دارند
به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر آقاجاني صبح امروز در سمينار سلامت شير در سالن همايش هاي رازي گفت: شير به عنوان مهمترين ماده غذايي نقش بسيار مهمي در تامين كلسيم، فسفر، پروتئين و ويتامين هاي A و D دارد.
وي گفت: نقش شير در سلامت استخوان ها و بهبود در وضعيت رشد، همچنين در كاهش خطر ابتلا به بيماري هاي مزمن نظير فشار خون، و انواع سرطان ها بسيار با اهميت است.
آقاجاني اظهار داشت: توليد شير در كشورمان از 6316 هزار تن در سال 82 به 9556 تن در سال 88 افزايش داشته است.
مدير كل دفتر وزارت بهداشت اظهار داشت: با وجود اين افزايش ميزان مصرف سرانه مواد لبني در كشورمان 90 كيلوگرم است كه در مقايسه با مصرف سرانه ايده آل اختلاف قابل توجهي دارد.
وي اظهار داشت: بر اساس آخرين يافته هاي علمي در بررسي ارزش غذايي شير مصرف ساليانه 200 كيلوگرم توصيه مي شود كه در كشور ما اين رقم بسيار پايين است.
آقاجاني گفت: بعد از غلات، ميوه جات و سبزي جات، شير و لبنيات در رتبه غذايي سوم قرار دارد كه حدود 10درصد از سبد غذايي را تشكيل مي دهد.
مدير كل دفتر وزارت بهداشت ميزان تامين كلسيم ماست را بيشتر از شير خواند و گفت: در كشور ما فاصله ميانگين كلسيم دريافتي با ميانگين كلسيم مورد نياز قابل توجه است.
وي گفت: طبق آخرين بررسي مواد غذايي كشوري كه توسط انستيتو تحقيقات تغذیه كشور انجام شده، كمبود دريافت كلسيم در حدود 90 درصد خانوارهاي كشور مشخص شده است.
آقاجاني تصريح كرد: با توجه به پايين بودن ميزان مصرف شير و لبنيات خطر بروز بيماري هايي مانند پوكي استخوان افزايش مي يابد.
مدير كل دفتر وزارت بهداشت گفت: تخصيص يارانه مناسب و آموزش و ايجاد فرهنگ صحيح در بهبود عرضه سرانه لبنيات كشور بسيار مهم هستند.
وي با اشاره به آلودگي هاي شير گفت: شير به علت ويژگي هايي كه دارد به سرعت در معرض آلودگي هاي گوناگون قرار مي گيرد و به سادگي باعث انتشار تعداد زيادي عوامل بيماري زا مي شود.
آقاجاني ادامه داد: براي پيشگيري از آلودگي هاي شير بايد در مراحل مختلف توليد، جمعآوري، حمل و نقل، توزيع و مصرف آن توجه ويژه اي شود كه با صنعتي شدن اين موارد برطرف مي شوند.
مديركل دفتر وزارت بهداشت با اشاره به توليد علوفه براي بهداشتي بودن شير يادآور شد: در صورت رعايت نكردن شرايط بهداشتي علوفه در مراحل توليد و نگه داري و حمل و نقل شير مي تواند مخاطرات زيست محيطي و تهديد سلامتي را در پي داشته باشد.
وي به بيماري هاي مشترك بين انسان و دام اشاره كرد و گفت: عليرغم ارتقاي سطوح بهداشتي 70 درصد عفونت هاي نوپديد مربوط به اين حيطه است.
آقاجاني گفت: ساليانه در كشور 17500مورد بيماري تب مالت داريم كه در كشور هاي ديگر اين عدد را در 10 ضرب مي كنند و بنابراين 175 هزار مورد در سال بيماري تب مالت داريم كه خسارات سنگين اقتصادي به جا مي گذارد.
مدير كل دفتر وزارت بهداشت گفت: بيماري تب مالت همچنان يك مشكل محسوب مي شود كه كنترل آن به هماهنگي وزارت دامپزشكي و وزارت بهداشت وابسته است.
وي در پايان پراكندگي دامداران سنتي، كم بودن دامداران صنعتي، معطل شدن شير در منزل دامداران، استفاده از تانكرها و ظروف، حمل نامناسب، نداشتن وسايل برودتي مناسب، عدم رعايت اصول صحيح شستشوي ظروف و تانكر و حمل شير را از چالش هاي اين حوزه عنوان كرد./انتهاي پيام/