کد خبر:۳۵۴۵۵۲
معاون بهداشت علوم پزشکی ایلام:

کلسیم باعث کاهش بی‌خوابی می‌شود/ کمبود ویتامین D جذب کلسیم را کاهش می‌دهد

معاون بهداشت علوم پزشکی ایلام گفت: کمبود ویتامین D باعث کاهش جذب کلسیم و بروز بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان در کودکان می‌شود.

راضی ناصری فر در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، با اشاره به اهمیت مصرف کلسیم و ضرورت آن برای بدن، بیان داشت: کلسیم ضربان قلب را تنظیم می‌کند، بی‌خوابی را کاهش می‌دهد، در متابولیسم آهن بدن، انجام عمل انقباض ماهیچه‌ای بافت‌های نرم، هدایت جریان عصبی، لخته شدن خون، فعال کردن آنزیم‌ها در کنترل تحریک پذیر عصب ماهیچه‌ای و از همه مهتر معدنی کردن استخوان‌ها مؤثر است و در تنظیم سیستم اعصاب بدن بخصوص در انتقال تحریکات نقش اساسی دارد. انقباض همه ماهیچه‌های ما به وجود کلسیم وابسته است تا کلسیم وجود نداشته باشد حرکت اعضای بدن امکان پذیر نیست.
 

وی با اشاره به اینکه این تصور نزد عامه مردم وجود دارد که با مصرف فرآورده‌های لبنی می‌توانند ذخیره کلسیم استخوان را افزایش دهد، ادامه داد: 99 درصد از 1000 تا 1200 گرم کلسیم بدن در استخوان بندی اسکلت و دندان‌ها به شکل بلورهای فسفات کلسیم هیدروکسیل (هیدروکسی آپاتیت) متبلور شده است، این عنصر باید در غذای نوجوانان به ویژه پیش از بلوغ موجود باشد تا استخوان‌هایشان متراکم شوند و در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند.
 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه با بالا رفتن سن توده استخوانی به تدریج مواد معدنی‌اش را از دست می‌دهد و به دنبال آن عوارضی از قبیل شکستگی انتهای استخوان ران، روی هم جمع شدن ستون فقرات و غیره عارض می‌شود، تصریح کرد: از دست دادن مواد تشکیل دهنده استخوان با بالا رفتن سن امری معمول و فیزیولوژیک است که از سن 25 تا 30 سالگی شروع می‌شود و در سال‌های پس از یائسگی به اوج خود می‌رسد، اگر کاهش کلسیم از حد استاندارد فراتر رود، پوکی استخوان حاصل می‌شود این عارضه سبب دشواری‌های فراوانی بویژه نزد افراد مسن شده و آن‌ها را در معرض انواع شکستگی‌های استخوانی قرار می‌دهد.


ناصری فر افزود: جذب کلسیم در خون به صورت یون کلسیم و از طریق دیواره روده انجام می‌پذیرد، عاملی که موجب افزایش جذب کلسیم می‌شود، ویتامین D است، به همین دلیل قرص‌های مکمل کلسیم را با ویتامین D تهیه می‌کنند؛ بنابراین اگر منابعی را که دارای این دو عنصر است مصرف کنید کلسیم موجود در آن‌ها بهتر جذب خواهد شد در صورتی که در غذا ماده‌ای به نام اگزالات باشد، جذب کلسیم کاهش می‌یابد و به همین دلیل است که کلسیم اسفناج و چغندر به اندازه کلسیم شیر جذب نمی‌‌شود.
 

وی با بیان اینکه چربی‌ها مهمترین اجزای غذایی هستند که در تمام بافت‌های و سلول‌ها وجود دارند و تامین کننده انرژی بدن به شمار می‌روند، خاطرنشان کرد: ویتامین D یکی از املاح لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است که به رشد و استحکام استخوان‏‌ها، افزایش جذب فسفر و کلسیم از روده‌ها و کاهش دفع از کلیه به متابولیسم استخوان‌ها کمک می‌کند و با ترجمه ژن های هسته سلول به رشد سلول مدد می‌رساند.
 

معاون بهداشت علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: مصرف روغن ماهی جذب ویتامین D در بدن را افزایش می‌دهد و می‌تواند در کنار مصرف کم چربی‌ها و روغن‌ها منبع سرشار کسب انرژی بدن شود، کمبود ویتامین D در کودکان باعث نرمی استخوان می‌شود منبع اصلی دریافت این ویتامین بجز منابع گیاهی مثل غلات و حیوانی مثل ماهی ساردین و شیر، نور آفتاب است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار