به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، هوشنگ خستویی، با اشاره به مطرح شود فرمت ifrs برای صورتهای مالی بانکها، اظهارداشت: باید جایی حسابرسی شود که سپردههای مردم در کدام بخشها و چگونه پرداخت میشود.
وی افزود: براساس قانون بانکداری بدون ربا بانک به وکالت از سپردهگذار سپردهها را در عقود مشخص تخصیص میدهد و در صورتهای مالی ifrs بر این تاکید شده که باید بانک بگوید سپردههایی را که به وکالت گرفته است، در کدامین عقود، با چه هدفی و به چه میزان پرداخت کرده است.
رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با اشاره به سپردههای قرضالحسنه بانکها، گفت: بانکها باید در راستای اهداف سپردهگذاران، این منابع را صرف اعطای تسهیلات قرضالحسنه به مردم کند. در فرمت ifrs مشخص میشود که یک بانک چقدر سپرده قرضالحسنه دارد و چقدر از این منابع صرف اعطای تسهیلات قرضالحسنه شده است.
وی تاکید کرد: باید منابع بانکها بهویژه منابع قرضالحسنه کنترل شود تا مشخص شود چه میزان از منابع صرف امور قرضالحسنه شده است.
خستویی با بیان اینکه یکی از دلایل حملهها و انتقادها نسبت به فرمت ifrs و مشخص شدن جزئیات عملکرد بانکها است، گفت: اگر جزئیات عملکرد بانکها در صورتهای مالی مشخص نباشد، منابع بانکها به راحتی منحرف میشود.
رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران افزود: موارد زیادی گزارش شده که عدهای با رانت منابع قرضالحسنه میگیرند و در همان بانک با نرخ سود بالا سپردهگذاری میکنند یا اقوام مسئول یک شعبه بانکی هجوم میبرند و بخش عمده منابع قرضالحسنه را تسهیلات میگیرند و همین مساله باعث کاهش سهم سایر متقاضیان از منابع قرضالحسنه بانکها میشود.
منبع: فارس