کد خبر:۵۳۲۶۵۷
رئیس انجمن حسابداران خبره ایران مطرح کرد

درتسهیلات قرض‌الحسنه بانک‌ها رانت می‌دهند

رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با اشاره به افزایش شفافیت عملکرد بانک‌ها با انتشار صورت‌های مالی در قالب فرمت IFRS ، گفت: موارد زیادی گزارش شده که اقوام یک مسئول هجوم می‌برند و بخش عمده منابع قرض‌الحسنه را تسهیلات می‌گیرند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، هوشنگ خستویی، با اشاره به مطرح شود فرمت ifrs برای صورت‌های مالی بانک‌ها، اظهارداشت: باید جایی حسابرسی شود که سپرده‌های مردم در کدام بخش‌ها و چگونه پرداخت می‌شود.

 

وی افزود: براساس قانون بانک‌داری بدون ربا بانک به وکالت از سپرده‌گذار سپرده‌ها را در عقود مشخص تخصیص می‌دهد و در صورت‌های مالی ifrs بر این تاکید شده که باید بانک بگوید سپرده‌هایی را که به وکالت گرفته است، در کدامین عقود، با چه هدفی و به چه میزان پرداخت کرده است.

 

رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران با اشاره به سپرده‌های قرض‌الحسنه بانک‌ها، گفت: بانک‌ها باید در راستای اهداف سپرده‌گذاران، این منابع را صرف اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به مردم کند. در فرمت ifrs مشخص می‌شود که یک بانک چقدر سپرده قرض‌الحسنه دارد و چقدر از این منابع صرف اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه شده است.

 

وی تاکید کرد:‌ باید منابع بانک‌ها به‌ویژه منابع قرض‌الحسنه کنترل شود تا مشخص شود چه میزان از منابع صرف امور قرض‌الحسنه شده است.

 

خستویی با بیان اینکه یکی از دلایل حمله‌ها و انتقادها نسبت به فرمت ifrs و مشخص شدن جزئیات عملکرد بانک‌ها است، گفت: اگر جزئیات عملکرد بانک‌ها در صورت‌های مالی مشخص نباشد، منابع بانک‌ها به راحتی منحرف می‌شود.

 

رئیس شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران افزود: موارد زیادی گزارش شده که عده‌ای با رانت منابع قرض‌الحسنه می‌گیرند و در همان بانک با نرخ سود بالا سپرده‌گذاری می‌کنند یا اقوام مسئول یک شعبه بانکی هجوم می‌برند و بخش عمده منابع قرض‌الحسنه را تسهیلات می‌گیرند و همین مساله باعث کاهش سهم سایر متقاضیان از منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها می‌شود.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار