به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی فدراسیون والیبال، حریف دوشنبهشب ایران از ابتدا تا المپیک سئول (1988) با نام اتحاد جماهیر شوروی، در المپیک بارسلون (1992) با نام کشورهای مشترک المنافع و از المپیک آتلانتا (1996) با نام روسیه به میدان بازیها پا گذاشته و یکی از دو تیمی است (همراه با ایتالیا) که در بیست سال گذشته همواره در جمع چهار تیم برتر والیبال مردان المپیک حضور داشته است.
سرمربیگری روسیه با ولادیمیر آلکنو صاحب مدال برنز المپیک پکن و مدال طلای المپیک لندن است. سرگئی تتیوخین؛ پرافتخارترین والیبالیست جهان با چهار مدال المپیک (یک طلا، یک نقره، دو برنز) که ششمین المپیک خود را تجربه می کند نیز کاپیتانی روسها را بر عهده دارد. علاوه بر تتیوخین؛ ماکسیم میخایلوف (امتیازآورترین و بهترین اسپکر المپیک لندن)، الکساندر ولکوف و گرانکین سه بازیکن طلایی لندن در ترکیب روس ها هستند که سومین حضور المپیکی خود را (بعد از 2008 و 2012) پشت سر می گذارند. الکسی وربوف؛ لیبروی روسیه نیز اگرچه به دلیل مصدومیت در لندن غایب بود اما پس از حضور در المپیک آتن و پکن حالا در ریو سومین بار است که به میدان المپیک آمده است. او بهترین توپگیر المپیک پکن نیز نام گرفت. البته روسیه یکی از دو تیم المپیک ریو (همراه با ایتالیا) است که با دو لیبرو به ریو آمده و یکی از لیبروهایش را به عنوان بازیکن تعویضی برای قدرت بخشیدن به ترکیب دریافت اول تیمش به زمین می فرستد. آرتم اِرماکوف با پیراهن شماره 20 لیبروی دوم روسیه است.
روسیه با میانگین قدی 202.5 سانتی متر (بدون احتساب دو لیبرو) تاکنون در ریو سه پیروزی مقابل کوبا، مصر و لهستان را به نام خودش ثبت کرده و در برابر آرژانتین شکست را پذیرفته است. روسها برای کسب رده سوم گروه به پیروزی مقابل ایران نیاز دارند. همچنان که ایران با میانگین قدی 198 سانتی متر (بدون احتساب لیبرو) در صورت پیروزی بر حریفش، به رده سوم گروه صعود کرده و در غیر این صورت به عنوان تیم چهارم در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف تیم اول گروه دیگر خواهند رفت.
ایران با دو پیروزی مقابل تیمهای کوبا و مصر سرنوشتش را به روز و بازی آخر نکشاند و پیش از آنکه بازیهای مقدماتیاش تمام شود، موفق شد جواز حضور در جمع هشت تیم برتر المپیک و مرحله یک چهارم نهایی را به دست آورد. لذا نتیجه بازی در برابر روسیه تاثیری در صعود یا سقوط ایران نداشته و صرفا جهت تعیین ردهبندی نهایی گروه مقدماتی و جایگاه نهایی تیم ها در این مرحله انجام می شود.
بازیهای ایران – روسیه در طول تاریخ:
2011 (جام جهانی): ایران (0) – روسیه (3)
2013 (لیگ جهانی): ایران (0) – روسیه (3)
2013 (لیگ جهانی): ایران (1) – روسیه (3)
2013 (قهرمانان قاره ها): ایران (0) – روسیه (3)
2014 (لیگ جهانی): ایران (2) – روسیه (3)
2014 (قهرمانی جهان): ایران (0) – روسیه (3)
2015 (لیگ جهانی): ایران (3) – روسیه (1)
2015 (لیگ جهانی): ایران (3) – روسیه (0)
2015 (لیگ جهانی): ایران (3) – روسیه (0)
2015 (لیگ جهانی): ایران (1) – روسیه (3)
2015 (جام جهانی): ایران (0) – روسیه (3)