به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، کمیته بین المللی المپیک روز دوشنبه در حاشیه بازی های المپیک ریو از ابداع آزمایش موثر تشخیص دوپینگ ژنتیکی خبر داد.
ریچارد باجت مدیر پزشکی و علمی کمیته بین المللی المپیک گفت: این آزمایش در آزمایشگاه معتبر ضد دوپینگ سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) در استرالیا تهیه شده است و هدف از آن تشخیص دوپینگ خونی اریتروپویتین است.
باجت گفت: با این آزمایش شما می توانید محل قرار گرفتن ژن اریتروپویتین را تشخیص دهید. این آزمایش که به تایید سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) رسیده و موثر است، با این حال هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است.
وی گفت: شیوه جدید، که هدف از آن تشخیص تغییر مصنوعی دی ان ای برای تقویت عملکرد است، انتظار می رود برای آزمایش نمونه های ورزشکاران بازیهای ریو بعد از برگزاری المپیک مورد استفاده قرار گیرد تا دوپینگ ژنتیکی ورزشکاران مشخص شد.
کمیته بین المللی المپیک تمام نمونه ها را برای 10 سال نگهداری خواهد کرد و به محض ابداع روش جدید مطمئن آنها را دوباره آزمایش می کند.
باجت گفت که 1400 نمونه ورزشکاران مربوط به بازیهای المپیک 2008 پکن و 2012 لندن دوباره آزمایش شد که جواب 98 نمونه مثبت بود.
وی ادامه داد: در بازی های المپیک ریو، 3 هزار و 188 آزمایش دوپینگ شامل 2 هزار و 701 آزمایش ادرار، 191 آزمایش خون و 296 آزمایش گذرنامه بیولوژیکی انجام شده است.
بازی های المپیک تابستانی 2016 از 15 مرداد ماه در ریودوژانیرو آغاز شده است و تا 31 مرداد ماه ادامه دارد.