به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو؛ تغییرات وزارتخانه فرهنگی دولت یازدهم حداقل عایدی که داشته باشد از آنِ افرادی است که همیشه منتظر اتفاقی برای پهن کردن بساط منفعت طلبی هستند و رفت و آمد شخصیت ها و دولت ها را فرصتی برای به رخ کشیدن سیاست های کاربردی شان می یابند. رسانه هایی که به جای فعالیت های فرهنگی، معامله گران تجاری بوده و به راحتی با چند سفارش دولتی تیترهایشان رنگ و بویی متفاوت می گیرد و روزی هواخواه سبز و روزی بنفش و شاید فردا قرمز شوند اما آن ها همیشه زرد هستند؛ نه زردی به رنگ فصل پاییز که زردنگاری پیشه نگاه شان بوده و خواهد بود!از این رو اگر به بررسی رسانه های مختلف در لابه لای صفحات مکتوب و مجازی رسانه ها و در خلال شبکه های اجتماعی بپردازیم به تحسین های بسیار چنین هواخواهانی از تغییرات اخیر دولت می رسیم که منتهی به مظلوم نمایی دولتمردان از چنین استعفای برنامه ریزی شده ای می شود که در آن مطرح می کنند که منتقدان دولت نگذاشتند نه تدبری شکل گیرد و نه روزنه امیدی از کابینه دولت «تدبیر و امید» به سمت مردم گشایش یابد! با توجه به مقدمه ای که از احوال امروز رسانه های به اصطلاح حامی دولت عنوان شد، کاربردی ترین شاعر این روزها ملک الشعرای بهار است و ترجیع بند معروف «صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت»! از این رو بهتر است کمی در حوضچه این شگرگذاری غوطه خوریم و به حقیقت دریابیم که این آمدن و رفتن وزیر و سرپرست ارشاد قابل انجام شکرانه به زعم برخی بوده و واقعا «شاهی به میان آمد و شاهی ز میان رفت»؟!
درباره دوران صدارت علی جنتی در وزارت ارشاد در این مدت 3 سال و اندی به چندین نوبت در بخش فرهنگی «سراج24» با ذکر نمونه هایی از نقایص مدیریتی وی مطالبی را منتشر کردیم و از شرایط ناگوار و احوال بی سرو سامان در عرصه های مختلف هنری نوشتیم که منجر به پدیدارسازی «ولنگاری فرهنگی» شد و از این رو نمی توان از عنوان «حیف» برای دوران تاریک مدیریتی علی جنتی در وزارت ارشاد یاد کرد. اما اگر به بخش دیگر معادله انتصاب ها برسیم به مسئول جدید وزارتخانه ارشاد دولت یازدهم می رسیم که اتفاقا معاون فرهنگی همان وزیر سابق بود و از این رو این معادله یا معامله! فرهنگی تنها یک مخرج مشترک دارد و آن هم سیاست های فرهنگی حاکم در دولت یازدهم است.
در واقع نوع نگاه دولت یازدهم به مقوله فرهنگ و هنر از دریچه ایاست که هر فردی از پشت این شهرفرنگ! به درونش بنگرد همان فضا را دریافت کرده و همان نگاه را منتشر می سازد و فرقی ندارد که علی جنتی در راس این هرم قرار گیرد و یا سید عباس صالحی را به عنوان سرپرست بر پیشانی اش بنشاند. برای نگاهی نزدیک تر به فرد تازه منصوب شده در وزارتخانه فرهنگی دولت یازدهم و این که این انتخاب می تواند به دیدگاه برخی هواداران دولتی صدها شکر به همراه داشته باشد، می توان تنها نگاهی اجمالی به وضعیت مدیریت وی در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در بیش از 3 سال از فعالیت داشت.
سید عباس صالحی که پیشینه رسانه ای و سابقه مدیریت فرهنگی داشته و از قرار مشخص فلسفه خوانده و اهل تفکر و مطالعه بوده و روحانی زاده ای است که تحصیلات علوم دینی و حوزوی را هم گذرانده است، در دوران وزارت علی جنتی، جزو مدیران نزدیک به سیاستگذاری ها بوده و به خصوص در حوزه نشر کتاب اقداماتی صورت داده که جای تامل و بررسی دارد تا دریابیم که بالاخره شکر این گونه خدمات دولتی را به خرج درآوریم یا همچنان ناشکری کنیم؟!
حقیقت امر این است که در دوران مسئولیت جناب آقای صالحی کتاب های توقیفی و مساله دار بسیاری شرایط نشر پیدا کردند که بخش اعظمی از آن ها را آثاری سخیف و مبتذل با ادبیاتی مفسدانه برانگیز و روایتی غرب زده از نوع زیست در برمی گرفتند. برای این گونه آثار منتشره در دوران مسئولیت وی می توان نمونه های بسیاری را مثال زد که پیش از این طی یادداشت هایی مفصل در «سراج24» بدان پرداختیم و تنها برای مصداقی از ادعای فوق در این نوشته به مجموعه کتاب «منتخبی از شعرهای شاد به همراه چند عکس یادگاری» که دربرگیرنده مجموعه اشعار فاطمه اختصاری است اشاره می شود. شاعری که جزو دستگیرشدگان آشوب های سیاسی و از هتاکان به نظام بوده و سابقه همکاری با خواننده ای مرتد چون شاهین نجفی را دارد. بنا را بر این گذاشتیم تا بخشی از این کتاب را در این گزارش به شاهد مثالی بیاوریم ولی باز هم امکان بازنشرش به دلیل مسائل اخلاقی وجود ندارد.
از عبارات مستهجن و روابط جنسی و عباراتی چون هماغوشی و موارد دیگر باز هم می توان نمونه آورد. شاعری ضد دین که در کتاب دیگرش با عنوان «یک بحث فمینیستی قبل از پختن سیب زمینیها» نیز بارها مسلمانان را مورد تمسخر قرار داده و برای نمونه در کتابش آورده است: «فکر کن شیخ بی چراغ شده ای جلوی روشنی محرابی بعد، پشتت نماز می خوانند بز و شیر و نهنگ و مرغابی»!
جدا از اجازه انتشار به این شاعر هتاک فتنه سال 88 باید به نویسندگان مساله دار ایرانی و آثار مبتذل ترجمه شده از نویسندگان خارجی اشاره کرد که به وضوح در آثارشان می توان ترویج جهانی غرب زده را یافت. در واقع در دوران مسئولیت سید عباس صالحی در معاونت فرهنگی ارشاد امکان انتشار انواع رمان ها و داستان های ایرانی و ترجمه شده خارجی با نشانه هایی آشکار در ضدیت با فرهنگ دینی و شانیت ایرانی فراهم شد. در این فضای غبارگرفته از نشر و توزیع آثار و افکار نامناسب با فرهنگ ایرانی بسیاری از انتشارات و فعالان ادبی که در ضدیت با نظام و اندیشه های اعتقادی این سرزمین بودند، پروای حضور یافتند، از جمله شهیار قنبری و رضا براهنی و اسماعیل خوئی و یغما گلرویی که آثارشان به نشر درآمد و البته بازنشر آثار وزیر فراری دولت اصلاحات که به دلیل بیان عقاید دروغ پردازانه و هتاکانه نسبت به دین و آئین این سرزمین در شبکه های معاند ماهواره ای سال ها از فعالیت بازمانده بود.
از این رو انتشار نامه تشکر عطاء الله مهاجرانی به علی جنتی می تواند بازگوکننده فضای فرهنگ و هنر در دولت یازدهم و زمان مسئولیت سید عباس صالحی در مقام معاون فرهنگی ارشاد باشد. وزیر پُرحاشیه دوران اصلاحات که از به دیوار نشستن دوباره عکسش توسط وزیر دولت یازدهم در اتاق وزارتخانه به شعف درآمده بود، در بخشی از نامه قدردانی خود آورد: « از وزیر محترم و شایسته فرهنگ و ارشاد، جناب آقای جنتی بسیار ممنونم! اما به نظرم انتشار کتاب هایم که تماما در دوران وزرای پیش و پیشین متوقف شده است، مهمتر از عکس است. برخی کتاب هایم مانند: پیام آور عاشورا و انقلاب عاشورا و نقد آیات شیطانی و سلمان فارسی و…هر سال چاپ می شدند. رمان بهشت خاکستری تقریبا تا چاپ هشتم هر ماه چاپ می شد. تمام این کتابها در بند مانده اند. اگر از من بپرسید میگویم، کاش عکسم همچنان در بند می ماند اما کتاب هایم منتشر میشد! به ویژه رمان باغ فردوس، که سالهاست در انتظار اجازه مانده است.»
از بند درآمدن آثار مهاجرانی در دولت یازدهم با توجه به اجازه فعالیت انتشارات «امید ایرانیان» بوده که به مدیریت جمیله کدیور، همسر وزیر دولت اصلاحات می باشد. از این رو بانو مهاجرانی نیز طی یادداشتی دیگر از این لطف دولت فرهنگی «تدبیر و امید» تشکر کرده و در صفحه شخصی خود در فیس بوک نوشت: «این تمدید مجوز پس از چند سال وقفه در کار انتشارات صرفا مدیون حمایت آقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. جا دارد از ایشان بخاطر حمایت شان تشکر کنم. امیدوارم به تدریج کتابهایی که در این سالها در ارشاد گم شدند! را منتشر سازم.» با عنایت روزافزون بخش فرهنگی دولت یازدهم به وزارت علی جنتی و معاونت سید عباس صالحی، سرپرست تازه منصوب شده ارشاد نه تنها کتاب های گمشده افرادی همچون مهاجرانی و کدیور پیدا شده و به چاپ رسیدند بلکه حتی جزو لیست آثار خریداری شده و مورد حمایت هم قرار گرفتند!
با این نگاه به نظرتان باز هم لازم است شکرانه از انتخاب و تغییرات جدید در راس وزارتخانه ارشاد دولت یازدهم به جا آوریم و حیف و افسوس بخوریم از رفتن وزیری و شکر گوییم از حضور سرپرستی که پیش از این معاون همان وزیر بوده است؟! به هر حال رسانه های همسو و کاسه لیسان دولتی که چنین راهی را دنبال می کنند و دولت هم به شکلی مظلومانه نمایش طرح ریزی شده خود را به اجرا در می آورد و ما هم نشسته ایم و تماشا می کنیم این حکایت های عجیب را...!
منبع:سراج24