به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، سید مصطفی موسوی نژاد: آنچه محرز است و تاکیدات رهبری و دولت(البته قبل از امضای برجام) بر آن بوده است این مطلب است که تمام آنچه در برجام پیگیر آن بودیم، رفع تحریمهای ظالمانه بود. بگذریم از اینکه تحریمهایی که قرار بود لغو شود نصفه و نیمه برداشته شده است و تحریم اصلی که مربوط به مراودات مالی بود، برجای مانده است. آنچه می خواهم در اینجا به بحث بگذارم، بررسی آخرین گزارش حقوق بشری احمد شهید علیه ایران و اثر آن بر نتایج نصفه و نیمه برجام است.
آنچه در این گزارش ۲۱ صفحهای آمده است بخوبی بیان میکند که اگر ما بخواهیم در چارچوب حقوق بشر درخواستی آن نهاد کار کنیم باید بخش اعظمی از دین خود را کنار بگذاریم، بعنوان مثال به چند مورد اشاره می کنم:
– اعدام در ایران باید بطور کل متوقف شود. بند۸ صفحه ۳
– مجازات قطع عضو و شلاق باید متوقف شود. بند ۲۲ صفحه ۷
– دستگیری مدلینگها محکوم است. بند ۴۵ صفحه ۱۱
– سن بلوغ در ایران بسیار پایین است و اثرات بدی بر ازدواج دارد. بند ۶۴ صفحه ۱۵
– بهائیت نباید دچار تبعیض در ایران باشد. بند۷۰ صفحه ۱۸
یا در موارد متعددی از ایران خواسته شده است تا در مقابل نفوذیها در نظام (بندهای ۲۶، ۲۷، ۳۰، ۳۸، ۳۹، ۴۱) یا کسانیکه آشکارا نقض قوانین جمهوری اسلامی را انجام میدهند (بندهای ۴۲، ۴۳، ۵۴، ۵۵) سکوت شود و هیچگونه برخوردی صورت نگیرد.
حال سوال اینجاست که ارتباط این امور با برجام و نتایج آن چیست.
خوب می دانیم که برخی از تحریمهای ما در برجام هرچند بصورت نمایشی برداشته شد. همچنین خوب می دانیم که بسیاری از تحریمهای ما بدلیل موارد حقوق بشری است. هیلاری کلینتون نیز در سخنان سابق خود گفته بود ما تحریمهای ایران را بدلیل حقوق بشر برخواهیم گرداند. از سوی دیگر همانطور که در نکات فوق دیدیم، این موارد حقوق بشر (بدلیل بخشی از دین اسلام بودن) در ایران قابل رفع نخواهد بود لذا باید منتظر بازگشت تمام تحریمها در چارچوب حقوق بشر بود. آنچه برای ایران باقی خواهد ماند تحریمهایی است که مجددا وضع شده و صنعت هستهای که تعطیل شده است.
منبع: سمعک نیوز