کد خبر:۵۵۴۸۵۷

چرا جریان ۱۴مارس مجبور به پذیرش نامزد حزب‌الله شد؟

بر اساس عرف سیاسی در لبنان ریاست جمهوری از میان مسیحیان مارونی ، نخست‌وزیر از سنی‌ها،ریس مجلس از میان شیعیان انتخاب می‌شود. تقریباً دو سال و نیم می‌گذرد که لبنان رئیس‌جمهور ندارد.به این دلیل که احزاب و گروه‌های سیاسی لبنان به ...

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، بر اساس عرف سیاسی در لبنان ریاست جمهوری از میان مسیحیان مارونی ، نخست‌وزیر از سنی‌ها،ریس مجلس از میان شیعیان انتخاب می‌شود.

 

تقریباً دو سال و نیم می‌گذرد که لبنان رئیس‌جمهور ندارد.به این دلیل که احزاب و گروه‌های سیاسی لبنان به توافق نرسیدند. خطر جریان تکفیری و تروریسم اهمیت این مسئله را فزونی می‌کند. آن طور که معاون دبیر کل حزب‌الله گفته است، مسئول شکست این توافقات عربستان است. جریان ۱۴مارس به جای در نظر گرفتن منافع ملی لبنان، مستقیماً سیاست‌های عربستان سعودی را دنبال می‌کند.

 

حالا سعد حریری رئیس جریان المستقبل به عنوان ارکان اصلی جریان ۱۴ مارس اعلام کرده که میشل عون را به عنوان نامزد ریاست جمهوری را می‌پذیرد.این نقطه عطفی در تاریخ لبنان است که جریان‌های داخلی ضد مقاومت ناچار به پذیرش خواسته حزب‌الله شدند. این در حالی است که ۱۴مارس ابتدا سمیر جعجع-قصاب خون‌خوار- را برای این پست معرفی کرده بود، و عربستان پیش‌تر اعلان کرده بود که ریاست جمهوری  میشل عون خط قرمز ماست.

 

جعجع با شکست سنگین در پارلمان این کشور مواجه شد و همان ابتدا هم حزب‌الله اعلان کرده بود که ریاست جمهوری جعجع به دلیل جنایت‌های در حق لبنان ، فلسطین و جنگ‌های داخلی، خط قرمز محسوب می‌شود.

 

به نظر می‌رسد موارد زیر در پذیرش نامزد حزب‌الله تأثیرگذار بوده است:

۱- یکی از دلایلی که ارکان اصلی جریان ۱۴مارس چوب لای چرخ روند انتخاب رئیس‌جمهور می‌گذاشت، این بود که تصور می‌کردند نظام سوریه بعد از چند ماه سقوط خواهد کرد و با توجه به تأثیرگذاری سوریه بر جریانات داخلی این کشور ،کفه ترازو به سمت این جریان در عرصه داخلی سنگینی خواهد کرد.اما بعد از گذشت چند سال ،ثابت شد تحولی عمیق و پایه‌ای در نظام سوریه انجام نخواهد گرفت.محاصره  این روزهای موصل و حلب و نبرد سرنوشت‌ساز این واقعیت را بیشتر نشان داده است

 

۲- جریان ۱۴ مارس و به‌تبع آن حزب المستقبل از رسانه‌های خود مسائل سوریه و عراق را با دوگانه شیعه- سنی تبلیغ می‌کردند. هرچند المستقبل یک حزب سکولار است اما  برای تضعیف جریان مقاومت ،حمایت از اهل سنت را پوشش می‌دهد. بعد از گذشت مدتی همگان می‌دیدند که گروه‌های تکفیری حتی به اهل تسنن هم رحم نمی‌کنند.تشکیل گروه‌های مردمی هم چون حشدالشعبی  در عراق متشکل از شیعیان،اهل سنت و مسیحیان ، به علاوه تشکیل چنین گروه‌های در سوریه-آن طور که در خبرها آمده- باعث فاش شدن دروغ‌هایشان شد.

 

۳- جریان مقاومت از ابتدا گوشزد کرده بود که حمایت از تروریست‌ها روزی دامن خود حامیان آن‌ها را خواهد گرفت. ترس از بازگشت تروریست‌ها به غرب خصوصاً از شمال لبنان و افزایش مهاجرت پناهندگان باعث شد غربی‌ها هم به سمت تشویق گروه‌های لبنانی در  جهت توافق پیش بروند. در مدت زمان گفت گوه‌ها فرانسه هم به عنوان  نماینده غرب –به دلیل جایگاه سنتی و استعمار خود –برخلاف عرف غربی‌ها به دیدار حزب‌الله رفت.

 

۴- تدبیر و عقلانیت حزب‌الله باعث شد که بهانه از  طرف مقابل مبنی بر اینکه  حزب‌الله نمی‌خواهد توافقی انجام شود، گرفته شود.حزب الله اعلام کرده بود در چارچوب اصول خود-حفظ سلاح،حمایت از نظام سوریه و..-برای وحدت لبنان حاضر به مذاکره است.

 

۵- حزب المستقبل در طول ۱۰ سال گذشته موفقیت چندانی نداشته است به طوری که در این مدت، ۹بار در عرصه داخلی شکست‌خورده است. عربستان مانند گذشته به دلیل کسری خزانه نمی‌تواند پول پمپاژ کند، حالا سناتور و رئیس کمیسیون قضایی آمریکا اعلام کرده است که عامل ترور رفیق حریری رژیم صهیونیستی و عربستان بوده است.

 

با توجه به موارد گفته‌شده حریری  برای حفظ موقعیت سیاسی در میان اهل سنت و افکار عمومی با توجه به خطر تکفیری و تروریست‌ها ناچار است که نامزد حزب‌الله را بپذیرد. حداقل بتواند پست نخست‌وزیری را از دست ندهد، شاید بتواند از این کار کمبود پولش را هم جبران کند…

منبع: سمعک نیوز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار