اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
حسین زینلیان، فعال دانشجویی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون دخالتهای آمریکا در کشورمان و دلایل تسخیر سفارت گفت: برخی بعد از انقلاب اسلامی که وارد پستهای مدیریتی شدند، این تصور را داشتند که بدون کمک آمریکا نمیشود کاری انجام داد و بدون کمک این کشور ایستادن روی پای خود مشکل است. به همین خاطر تلاش کردند با آمریکا و انگلیس ارتباط بگیریم.
وی تصریح کرد: این افراد فراموش کردند که جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی یک پشتوانه تئوریک و ایدئولوژیک دارد که همین ایدئولوژیک باعث تقابل با نظام سلطه شده است.
فعال دانشجویی با بیان اینکه متاسفانه آن جریانی که در مقابل غرب، خود را ناتوان میدید در همان اوایل انقلاب برای مذاکره با آمریکا تلاش کرد که نمونه آن ملاقاتی بود که در الجزایر صورت گرفت، اظهار داشت: وقتی خبر این دیدار به گوش دانشجویان رسید یکی از دلایلی شد که دانشجویان سفارت آمریکا را تسخیر کنند، که بعد از آن لانه جاسوسی بودن این سفارت مشخص شد.
وی تاکید کرد: اگر این تسخیر صورت نمیگرفت، قطعا کار برای مقابله با آمریکا و استکبار و به دست گرفتن علم مبارزه با شیطان بزرگ سخت میشد.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه امروز نیز این تفکر غربگرا وجود دارد، گفت: جریان غربگرا تا امروز با هر بهانهای به دنبال رابطه با آمریکا هستند. امروز هم میبینیم در موضوع سوریه میخواهند به مذاکره بپردازند، در حالی که موضع ما در این خصوص موضع اقتدار است. برخی راهحل همه مشکلات را مذاکره میدانند ؛ گویی میخواهند همیشه سرشان را مقابل کدخدا خم کنند.
زینلیان با اشاره به وقایعی که باعث ایجاد بحران روابط ایران و آمریکا شد، گفت: برخی در این 36 سال کلیدواژههای مختلفی را برای رابطه با آمریکا به کار میبرند. از جمله این کلیدواژهها سیاست تنشزدایی است.
وی با تاکید براینکه اگر قرار است تنشزدایی صورت گیرد این آمریکا است که باید این کار را انجام دهد، گفت: مگر ما بودیم که در آمریکا یک دستنشانده فاسد را سر کار آوردیم؟ مگر ما بودیم که نفت آمریکا را چپاول کردیم؟ مگر ما بودیم که ساواک را شکل دادیم و مگر ما بودیم که از شاه حمایت کردیم.
این فعال دانشجویی افزود: کشوری که باید سیاست تنشزدایی را در پیش بگیرد آمریکا است نه ما. این آمریکا بوده که به دنبال دستدرازی به منافع ملت ما بوده است. برای مثال ما در حوزه هستهای پیگر حقمان بودیم، اما این آمریکا بود که در این راه برای ما مشکلاتی ایجاد کرد. البته عدهای هستند که در برابر این زورگویی معتقدند باید سر خود را خم کنیم.
وی افزود: مگر نتیجه تنشزدایی در دوران اصلاحات چه بود، غیر از این بود که آمریکا با اشغال عراق و افغانستان به دنبال محدود کردن دامنه نفوذ ایران بود. برخی به دنبال وابستگی التماسی با آمریکا و غرب هستند. آمریکاییها که برای نابودی القاعده، داعش و طالبان ائتلاف تشکیل میدهند، چگونه است که نمیتوانند این گروهها را از بین ببرند؛ یا بنای مبارزه با اینها را ندارند یا قدرت آن را ندارند.
زینلیان در ادامه سخنان خود با اشاره به کسانی که از تسخیرکنندگان سفارت بودند و امروز از کرده خود پشیمانند، گفت: این افراد با وجه تسخیرکننده سفارت توانستند در این 36 سال برای خود وجههای دست و پا کنند .حال امروز که در عرصه سیاسی حضور فعالی ندارند، میخواهند با پرستیژ پشیمانی از تسخیر، خود را در عرصه نگه دارند.
وی گفت: برای مردم ما قابل قبول نیست فردی که در ابتدا در تسخیر سفارت شرکت داشته، امروز موضعی 180 درجه متفاوت از آن دوران بگیرد؛ در حالی که منفعت آن را برده است. ما از مسئولین انتظار داریم به پاس خونهایی که برای انقلاب ریخته شده است و حرمت خون شهدا در برابر زیادهخواهیها سر خم نکنند.