کد خبر:۵۶۰۲۲۶

بهبود فرآیند تخمیری مخمرها با تغییر رفتار سلولی

محققان موفق به ایجاد مسیری جهت همسو‌سازی رفتار سلول‌ها برای انجام فعالیت‌های طبیعی خود در شرایط نامتعارف شدند که این موضوع می‌تواند به انقلابی در صنعت سوخت‌های فسیلی باشد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان موفق به ایجاد مسیری جهت همسو‌سازی رفتار سلول‌ها برای انجام فعالیت‌های طبیعی خود در شرایط نامتعارف شدند که این موضوع می‌تواند به انقلابی در صنعت سوخت‌های فسیلی باشد.

 

در این مسیر پیشنهادی که نت سرجن (NetSurgeon)نام دارد، ژن های خاصی از ژنوم سلول ها حذف می شود تا سلول مجبور به انجام فرآیند طبیعی سابق خود در شرایط و محیط  متفاوت و حتی نامساعد شود.

 

به عنوان مثال، مخمر نانوایی، مقادیر زیادی الکل زیستی از مصرف قند استخراج شده از دانه های گیاه ذرت تولید می کند. با اعمال این روش، مخمرها قادر به تولید الکل زیستی بیشتری از قند های حاصله از برگ و ساقه ی ذرت می شوند.

 

قند موجود در قسمت های سخت و چوبی گیاهان، زایلوز (xylose) نام دارد. مخمرها عمل تخمیر را روی این نوع قندها به خوبی انجام نمی دهند و ظاهرا تخمیر زایلوز چندان مطابق میل این موجودات نیست. با اعمال روش نت سرجن، گویا مخمرها متقاعد به تخمیر این قندها شده و از آن ها الکل زیستی- که می توان از آن به عنوان سوخت زیستی استفاده کرد- تولید می کنند.

 

مخمر ساکارومایسس سرویسیه (saccharomyces cerevisiae)، در شرایط عادی، با مصرف گلوکز الکل زیستی تولید می کند. با اعمال روش نت سرجن روی مخمر ساکارومایسس، درهای امیدی به بهبود تولید الکل زیستی از مخلوط گلوکز و زایلوز، باز شده است. این روش منجر به بهبود و افزایش راندمان تولید الکل زیستی می شود.

 

سوخت های زیستی حاصله از منابع غذایی مانند ذرت را سوخت های نسل اول می نامند. به واسطه ی رقابت منبع تولید این سوخت ها با منابع غذایی، ایرادات و اعتراض زیادی نسبت به سوخت های نسل اول وارد است. استفاده از این روش می تواند علاوه بر کاهش ضایعات تولید سوخت زیستی مانند ساقه و برگ ها، توانایی کاهش حجم انتقادات بر این روش را به دنبال داشته باشد.

 

این روش می تواند در زمینه های تحقیقات سلول های بنیادی و درمان های ژنتیکی نیز مفید باشد.


نتایج این تحقیقات در نشریه معتبر PNAS به چاپ رسیده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار