گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست خبری «سومین دوره مسابقات مهارت سنجی فنآورد» عصر دوشنبه، بیستوچهارم آبان ماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. مهندس نیری دبیر ستاد توسعه و فناوریهای نرم و هویتساز، مهندس قمری مدیر اجرایی سومین دوره مسابقات مهارتسنجی فنآورد، دکتر محمدرضا اکبری جوکار عضو هیئت علمی دانشکده صنایع دانشگاه صنعتی شریف و مهندس حسین صابری معاون توسعه و فناوری پارک فناوری پردیس در این نشست حضور داشتند.
دکتر جوکار عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: یکی از مشکلات سیستم آموزشی ما این است که آموزشهایمان بر اساس سیستم سنتی است و مطابق با صنعت روز نیست. ما هر روزه شاهد به وجود آمدن تغییرات گستردهای در زمینه صنایع هستیم و سیستم آموزشی باید بتواند خود را با این تغییرات منطبق کند. اگر ما بتوانیم برنامه آموزشی را با تغییرات صنعت منطبق کنیم؛ بهطور خودکار ارتباط بین صنعت و دانشگاه برقرار میشود.
وی در مورد مسابقات فنآورد گفت: فنآورد رویدادی است در راستای این هدف که زبدهترین افراد را شناسایی و به بخش صنعت معرفی کند و از این طریق نیز میتوانیم بفهمیم صنایع به چهچیزهایی نیاز دارند و در نتیجه سیستم آموزشی را بر اساس آن تغییر بدهیم.
مهندس قمری دبیر اجرایی سومین دوره مسابقات مهارتسنجی فنآورد با اشاره به مسابقه فنآورد گفت: ۶۰۰ نفر در اولین دوره مسابقه فنآورد که در سال ۹۳ برگزار شد؛ شرکت کردند. در سال ۹۴ این تعداد به ۳۵۰۰ نفر رسید و امسال در سومین دوره مسابقات فنآورد تاکنون ۸۰۰۰ نفر در این مسابقه ثبتنام کردهاند. این در حالی است که بزرگترین اتفاق مشابه مسابقه فنآورد در خارج؛ در آمریکا توسط موسسه skill usa و با ثبتنام ۷۰۰۰ نفر انجام شده است.
وی در مورد حضور تعداد دانشجویان خارجی در این مسابقات گفت: پارسال ۴۰ و امسال ۱۰۰ دانشجوی خارجی در این مسابقات شرکت کردهاند.
دبیر اجرایی سومین دوره مسابقات مهارتسنجی فنآورد در مورد هدف و خروجی این مسابقات گفت: خروجی مسابقات ما ساختن چیز خاصی نیست بلکه خروجی مسابقات ما تحویل دادن نیروی دارای مهارت به صنعت است. ما چند هدف را از طریق این مسابقات دنبال میکنیم که به ترتیب عبارتاند از: متصل کردن افراد برتر به صنعت و مشاغل، تضمیننامه استخدام یا بورسیه شغلی برای نفرات برتر و افرادی هم که جز نفرات برگزیده نبودند را برای آموزش و مهارتورزی به شرکتهای مرتبط معرفی میکنیم.
در ادامه این نشست مهندس نیری دبیر ستاد توسعه و فناوریهای نرم و هویتساز گفت: اگر کشور بخواهد در زمینه صنعت با تخصص حرکت کند؛ نیازمند دریافت بازخورد (یا فیدبک) از صنعت و شرکتهای دانشبنیان است. در حالحاضر شرکتهای ایرانی نیازمند نیروی انسانی مناسب در زمینههای مشخص هستند و این شناسایی نیروهای انسانی کار دشواری است که البته ما از طریق مسابقات فنآورد تاحدی در راستای حل این مشکل؛ قدم برداشتهایم.
وی در ادامه گفت: درحالحاضر بازخوردها نشان میدهد که بین آموزش با نوع نیاز صنعت فاصله وجود دارد.
مهندس حسین صابری معاون توسعه و فناوری پارک فناوری پردیس؛ نیز در این نشست گفت: فنآورد به دنبال برآورده کردن نیروهای با مهارت بخش صنعت است. این نوع کار تقاضا محور است و دانشگاه صنعتی شریف از معدود دانشگاههایی است که در راستای نیازهای کشور قدم برداشته است. این کار یک کار مردمی است که توسط جوانان دانشجو و فارغالتحصیل صنعتی شریف و با ایده خودشان برگزار میشود.
صابری در مورد خدمتی که مسابقات فنآورد انجام میدهد گفت: فنآورد هزینهی شرکتها را کاهش و کارآیی آنها را افزایش میدهد. ما عموما در کلاسهای دانشگاهمان به آموزش میپردازیم در صورتی که مهارت با کار کردن به دست میآید و به همین جهت ما از طریق مسابقات فنآورد درصدد تامین این خلا بزرگ و برآورده کردن بخش مهارت هستیم.
لازم بهذکر است که سومین دوره مسابقه فنآورد در هفت رشته برنامهنویسی کامپیوتر، برنامهنویسی تلفنهای هوشمند، دادهکاوی، برقـ الکترونیک، معماری و جستجوی هوشمند (osint) و با بیشاز ۲۰ گرایش تخصصی به صورت حضوری از ۱۷ تا ۱۹ آذر ماه امسال در دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود.