به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، دکتر رسول دیناروند افزود: تقریبا 70 درصد فرآورده های غذایی تولید شده در کشور تا پایان شهریور ماه امسال، برچسب یا نشانگر تغذیه ای را داشتند و انتظار ما این است برخی استان هایی که در این زمینه عقب هستند، زودتر این کار را انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه نشانگرهای تغذیه ای در برخی استان ها فقط روی 50 درصد فرآورده های غذایی نصب شده که به آنها (شرکت های تولیدکننده آن استان ها) تذکر داده ایم تا سریع تر حرکت کنند .
وی یادآور شد: نشانگرهای تغذیه ای در برخی استان ها روی صد در صد فرآورده های غذایی نصب شده و این کار هزینه سنگینی برای کشور و تولیدکنندگان داشته که البته نتیجه این هزینه ها باید در نحوه مصرف مردم منعکس شود.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مردم باید در مصرف فرآورده های غذایی به نشانگرهای تغذیه ای توجه داشته و مراقب باشند که اگر میزان شکر یا نمک روی برچسب نصب شده روی محصول به رنگ قرمز بود باید در مصرف آن اصول بهداشتی را رعایت کنند.
دیناروند تاکید کرد: هدف نصب نشانگرهای تغذیه ای روی فرآورده های غذایی ، دادن قدرت تصمیم گیری به مردم برای ارتقای سطح سلامت خودشان است که با اطلاع رسانی های زیاد در جامعه ، قابل دستیابی خواهد بود.
گفتنی است با نصب نشانگرهای تغذیه ای روی فرآورده های غذایی، مردم بر اساس رنگ های قرمز، زرد یا نارنجی و سبز که روی برچسب های انواع این محصولات نصب شده ، می توانند برای سلامت خود تصمیم گیری کنند.
رنگ های مشخص شده روی برچسب های محصولات غذایی، میزان شکر، نمک، چربی و اسید چرب ترانس خوراکی را برای مردم مشخص می کند.
رنگ قرمز نشاندهنده آن است که فرد باید در مصرف آن فرآورده یا خوراکی مراقبت کند. رنگ زرد یا نارنجی نشانه هشدار است و رنگ سبز هم یعنی اینکه این خوراکی مطلوب است و نگرانی از بابت مصرف آن وجود ندارد.
همچنین نشانگرهای تغذیه ای علاوه بر داشتن اطلاعات یاد شده، تاریخ تولید، انقضا و سری ساخت محصول را نیز نشان می دهد که در صورت عدم صحت یا نبود برچسب اصالت و کد 16 رقمی، محصول مورد تائید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست و قاچاق یا غیر مجاز به شمار می آید.
منبع: ایرنا