کد خبر:۵۷۶۷۱۵

کاهش نرخ تکثیر در سلول‌های سرطانی کبد با مسدودکردن سوخت‌وساز آن‌‌ها

سرطان کبد دومین سرطان کشنده در تمام جهان است و درمان‌هایی که تا به امروز کشف شده و مورد استفاده قرارگرفته‌اند، بسیار محدود و ناتوان هستند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سلول های سرطانی کبد به‌طور خاصی به آمینواسید گلوتامین معتادند، زیرا که حضور این آمینواسید به تکثیر آن ها کمک می‌کند. دانشمندان مؤسسه پلی‌تکنیک فلی‌تکنیک فدرال لوزان (EPFL) دریافته‌اند که پروتئینی به نام( LRH-1 (liver receptor homolog 1 مسئول هضم گلوتامین به مولکول های کوچک‌تر است. یکی از این مولکول های کوچک اسیدآمینه ای است که به‌طور گسترده توسط سلول های سرطانی کبد مصرف می شود. بنابراین مسدود کردن این پروتئین به نحوی باعث کمبود مواد غذایی در سلول ها و در اصطلاحی گرسنگی سلول ها ی سرطانی و درنهایت منجر به کاهش نرخ پیشرفت سرطان کبد می شود.

 

پروتئین LRH-1 گیرنده ای در هسته سلولی است که بیان بسیاری از ژن ها را کنترل می کند. در این مطالعه دانشمندان متوجه شدند که LRH-1  بیان بسیاری از ژن هایی که در متابولیسم گلوتامین دخیل هستند را تعدیل و هماهنگ می کند. بر طبق نتایج این پروژه LRH-1 با کمک به متابولیسم گلوتامین و تبدیل آن به مولکول هایی که به طور مستقیم در تکثیر دخالت دارند، به رشد سلول های سرطانی کبد کمک می کند؛

 

بنابراین اختلال در عملکرد LRH-1 باعث کاهش در تکثیر سلول های سرطانی کبد می شود. این یافته زمانی به دست آمد که دانشمندان موش دست‌کاری ژنتیکی شده ای‌ را (mice knockout) استفاده کردند که LRH-1 را بیان و تولید نمی کرد. موش knockout به این معناست که ژنوم آن با هدف عدم بیان ژن و تولید محصول ویژه ای دست‌کاری شده باشد. محققان این موش را در معرض عوامل سرطان زا قرار داده و نشان دادند که پیشرفت تومور به طور قابل‌توجهی نسبت به گروه کنترل کمتر است.

 

بر اساس این پژوهش LRH-1 می تواند یک هدف برای داروهایی ضد سرطان کبد باشد؛ زیرا سلول های سرطانی کبد برخلاف سلول های طبیعی آن، میزان مصرف بالایی از گلوتامین را دارند که با اختلال در متابولیسم این اسیدآمینه در سلول های سرطانی می توان راهی برای درمان آن پیدا کرد. بر طبق گفته Kristina Schoonjans مهار کردن LRH-1 تنها به درمان سرطان کبد کمک می کند و گروه تحقیقاتی در تلاش‌اند تا دارو های شیمیایی جدیدی را برای مهار این پروتئین را کشف کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار