اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم در کنفرانس همکاری های بین المللی ایران و اتریش که امروز در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: در حال حاضر 58 دانشگاه دولتی در ایران فعال هستند که 25 درصد اساتید در دانشگاه های دولتی خانم و 75 درصد آقا هستند.
وی افزود: اگر نگاهی به رشته های دانشگاه های ایران داشته باشیم 46 درصد علوم انسانی، 5.6 درصد علوم پایه، 4.35 درصد دامپزشکی، 7.8 درصد رشته های هنری و 2 درصد هم رشته های خاص هستن؛د که دانشجویان در آن تحصیل می کنند. رتبه علمی دانشگاه های ایران در سطح جهانی نیز حدود 15 است و براساس مقالاتی که منتشر شده، این رتبه را در سطح بین المللی کسب کرده ایم.
شریعتی نیاسر یادآور شد: در سال 2016 پیشرفت های زیادی در حوزه علمی داشتیم و از رتبه 39 به رتبه 20 رسیدیم که این نشان دهنده این است که نقش علمی دانشمندان ما در نشر مقالات علمی بسیار موثر بوده. در سال 2015، تعداد 35 هزار مقاله علمی توسط اساتید و دانشجویان ما منتشر شده که ایران در بین 100 دانشگاه برتر آسیا در رتبه 4 قرار دارد.
معاون آموزشی وزارت علوم یادآور شد: بین 56 کشور تولیدات ایران و ترکیه در آسیا بسیار مهم است، چرا که 50 درصد مقالات ISI را منتشر کردند.
وی با اشاره به مذاکرات بین المللی علمی گفت: مذاکرات بین المللی جزو برنامه ماست . اخیرا هم مذاکراتی با دانشگاه های آلمانی شروع کردیم و این همکاری ها را افزایش خواهیم داد؛ بیشتر مذاکرات نیز در سطح تحصیلات تکمیلی است.
شریعتی نیاسر با اشاره به اینکه دانشگاه های ایران در بین 500 دانشگاه برتر جهان هستند، گفت: در حال حاضر دانشگاه های ما در بین 500 دانشگاه برتر هستند، ولی ما تلاش می کنیم طی پنج سال آینده در برنامه توسعه از دانشگاه ها حمایت کنیم تا جزو 200 دانشگاه برتر جهان شوند و هم چنین تعداد دانشجویان خارجی در دانشگاه ها را به 8 برابر برسانیم.
معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: داشتن دانشجویان خارجی تاثیرات مثبت زیادی دارد؛ هم از نظر امنیتی و هم از نظر بین المللی می تواند گام مثبت باشد . در حال حاضر نیم درصد دانشجویان ما خارجی هستند که این تعداد باید افزایش یابد.
وی هدف بعدی آموزش عالی ایران را تاسیس دانشگاه های خوب عنوان کرد و گفت: قدم بعدی ما در آموزش عالی تاسیس دانشگاه های خوب است. در حال حاضر برخی از دانشگاه های شناخته شده ما جزو دانشگاه های برتر جهان هستند و می توانند نقش خوبی در همکاری های بین المللی داشته باشند.
شریعتی نیاسر به تغییر روند آموزشی اشاره کرد و گفت: هم چنین می توانیم در آموزش عالی به نوآوری هم فکر کنیم. خیلی از راه های تدریس در دانشگاه های ما سنتی هستند که می توانیم آن را تغییر دهیم و این تغییر روش را با همکاری های متقابل سرعت ببخشیم.
معاون آموزشی وزارت علوم خاطر نشان کرد: گفت و گوهایی را با دانشگاه های آلمان و اتریش آغاز کردیم. ما از تاسیس بخش فارسی در این دانشگاه ها استقبال می کنیم و این همکاری ها را ادامه خواهیم داد.