کد خبر:۵۸۱۹۰۴
گزارش/

مروری بر همه نقل و انتقالات نیم‌فصل/ از شاه‌ماهی سرخ تا بحران آبی

امسال در فرصت زمستانی ترانسفر بازیکن، چه گذشت؟ کدام تیم‌ها خوب خرید کردند و کدام تیم‌ها، فله‌ای؟

گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو-محمدصالح سلطانی، شبیه امتحانات تجدیدی‌هاست، یا جدول شانس مجدد مسابقات کشتی. یک فرصت دوباره است به تیم‌هایی که  در فصل نقل و انتقالات پیش‌فصل، تیم‌هایشان را درست و کامل نبسته‌اند یا در طول نیم‌فصل دچار مشکلاتی شده‌اند که نیاز به ترمیم در آن‌ها حس می‌شود.  فرصت ِ تقریباً یک‌ماهه نقل و انتقالات نیم‌فصل، در آشفته‌بازار فوتبال ایران تبدیل به کارناوالی برای رفت و آمد‌های متوالی بازیکنان شده. می‌آیند و قراردادهای کوتاه‌مدت می‌بندند و در اولین پنجره نقل و انتقالات بعدی، می‌روند. برای بسیاری از تیم‌های ما، فرصت نقل و انتقال شبیه یک بازار است. بازاری که حتماً باید از آن زیاد خرید کرد تا یک موقع در کوران بازی‌های فصل دچار مشکل نشویم!

 

امسال در فرصت زمستانی ترانسفر بازیکن، چه گذشت؟ کدام تیم‌ها خوب خرید کردند و کدام تیم‌ها، فله‌ای؟

 

 

پرسپولیس: حرفه‌ای و منضبط

آخرین باری که پرسپولیس بازار نقل و انتقالات را به هم ریخت و خریدهای نجومی داشت، مربوط به سه چهار سال قبل است. نه علی دایی و نه برانکو، هیچ‌کدام اهل خریدهای سرسام آور نبوده و نیستند. برانکو در این زمینه بسیار شبیه مربیان بزرگ بین‌المللی رفتار می‌کند. سالی حداکثر پنج،شش خرید دارد. یکی دوتا از ستاره‌ها و بقیه هم از جوانان آینده‌دار. الگوی نیم‌فصل او هم تقریباً همین بوده. مختصرو مفید. سروش رفیعی، ستاره تیم تراکتورسازی و شاه‌ماهی نیم‌فصل را با کمترین حاشیه و جنجال سرخ‌پوش کرد تا جای خالی امید عالیشاهِ سرباز را پر کند. سامان نریمان‌جهان را هم از ماشین‌سازی گرفت تا نیمکتش پروپیمان‌تر باشد.  به جز نوراللهی و عالیشاه که به اجبار راهی تبریز شدند، برانکو، آرام‌طبع را هم کنار گذاشت تا شانس بازی بیشتری در تیم دیگری داشته باشد.

 

 

تراکتور: سربازتم!

بده‌بستان دوتیم بالانشین جدول، تقریباً پایاپای بوده. تراکتوری‌ها با استفاده از امکان اختصاصی خود در میان تیم‌های لیگ‌برتری، یعنی جذب بازیکن-سرباز، موفق شد دو بازیکن خوب قرمزها را به خدمت بگیرد. تراکتور هاشم بیگ‌زاده را هم از صبا گرفت و به‌جای او، علیرضا رمضانی را به تیم قمی داد. حسرت رفتن سروش رفیعی اما، احتمالاً تا آخر فصل بر دل تراکتور باقی خواهد ماند. سربازی که به محض پایان دوران خدمت، هم‌دسته‌هایش را رها کرد و به گردان رقیب پیوست. سجاد شهباز زاده، گزینه استقلال هم پس از فاجعه مدیریتی آبی ها، راهی تبریز شد تا حداقل بتواند در اردوی تراکتور، مانع روند رو به قهرمانی ِِسرخ های تهرانی  باشد.  

 

 

ذوب‌آهن: ثبات ِ شدید

آخرین خرید نجومی ذوبی‌ها چه زمانی اتفاق افتاده؟ تقریباً هیچ‌کس به خاطر ندارد. فولادشهری‌ها طی تمام سال‌های حضورشان در سطح اول فوتبال ایران، معروف به ستاره‌سازی و کم‌خرجی بوده اند و انتظار از چنین تیمی، در پنجره نیم‌فصل نباید زیاد باشد. سفیدهای اصفهانی صرفاً به جذب یک بازیکن لبنانی اکتفا کردند. «ربیع عطایا» تازه‎ترین لژیونر شاغل در لیگ ایران است که برای کمک به تیمِ تازه جان‌گرفته مجتبی حسینی راهی اصفهان شده است. در فهرست خروجی‌های ذوب هم، خبری نیست.

 

 

استقلال: چیزی فراتر از فاجعه

بیایید برای چند لحظه هم که شده، فاجعه مدیریتی باشگاه استقلال و محرومیت این تیم از پنجره زمستانی نقل و انتقالات را فراموش کنیم.  استقلال، در فهرست ورودی‌ و خروجی‌هایش چهار بازیکن داشت که جمع ورود و خروج این تیم را به هشت می‌رساند. رقمی که در میان تیم‌های نیمه‌بالای جدول یک رکورد است.

 

نیمی از فهرست خروجی‌های استقلال را فهرست ورودی‌های ابتدای فصل این تیم تشکیل می‌دهند. آرش افشین و بختیار رحمانی را، علی منصوریان در ابتدای فصل خواست و حالا نمی‌خواهد. تا اولی راهی خانه‌اش فولاد شود و دومی راهی استقلال خوزستان. امین حاج‌محمدی، سکونشین پرحاشیه استقلال و میثم مجیدی هم از همان ابتدای فصل مورد توجه منصوریان نبودند و به ترتیب راهی ماشین‌سازی و صبای قم شدند.

 

 

پروپیمان‌ترین فهرست ورودی را هم همین تیم تهرانی ِ متمول در اختیار داشت ، تیمی که این روزها بیش از هرچیز شبیه «محله‌ی بروبیا» شده. چپاروف، کاپیتان دوم تیم ملی ازبکستان و آندرانیک تیموریان، کاپیتان سابق تیم ملی ایران در کنار روزبه چشمی و سجاد شهباززاده، چهار ورودی استقلال هستند که در صورت رفع یا پیچانده‌شدن محرومیت فیفا، می‌توانستند  به فهرست آبی‌ها اضافه شوند. امری که ممکن نشد تا استقلال، تنها فهرست خالی ورودی را در میان لیگ برتری ها داشته باشد. 

 

سپاهان: خرید به سبک ویسی

الگوی باشگاه‌داری سپاهانی ها به‌دلیل مشکلات  متعدد مالی‌شان، در فصل جاری متحول شده. دیگر خبری از «سوپر استار»ها در اصفهان نیست و ویسی و جوان‌های کم‌ادعایش، این روزها الگوی استقلال خوزستان را در سپاهان پیاده‌سازی می‌کنند. مسعود حسن‌زاده از سایپا و جلال عبدی از تیم سابق ویسی، دو ورودی تیم طلایی‌پوش هستند و چپاروف، ستاره مورد نظر استقلال، برای 6 ماه مهمان سپاهان شد تا به خط هافبک تیم ویسی جان بدهد.  فهرست خروجی تیم پنجم جدول هم، نکته قابل ذکری ندارد.

 

 

پیکان، گسترش‌فولاد و نفت تهران: میان‌مایگی

تیم‌های ششم تا هشتم جدول رده‌بندی ، اتفاق قابل ذکری را در نیم‌فصل رقم نزدند. مهم‌ترین انتقال در این سه تیم احتمالاً مربوط می‌شود به بازگشت محمد نصرتی به گسترش فولاد و حضور احتمالی محمد آرام‌طبع در ترکیب نفت تهران.البته حضور فیصل شایسته، کاپیتان تیم ملی افغانستان در پیکان هم از نکات جالب‌توجه نیم‌فصل بود.   از این سه تیم، کسی انتظار قهرمانی ندارد و طبیعتاً در نقل و انتقالات هم در حد همین انتظارات ، خرید می‌کنند.

 

 

فولاد، استقلال خوزستان و صنعت نفت آبادان: خریدهای خوب، دل‌گرمی‌های زیاد

جنوبی‌ها بیشترین بهره را از بریز و بپاش‌های تیم آبی تهران بردند و بازگشت بختیار رحمانی به فولاد و حضور آرش افشین در جمع شاگردان پورموسوی، بهترین خبر برای هواداران این دو تیم جنوبی در نیم‌فصل بود.آبادانی‌ها هم با جذب علیرضا نورمحمدی از سیاه‌جامگان و بهادر عبدی از پیکان،  سروسامانی  به خط دفاع خود دادند. امسال، احتمالاً برای آبادانی‌ها سال سقوط نیست و این، خبری دل‌گرم‌کننده برای هواداران پرشور ِ برزیل ِ فوتبال ایران خواهد بود.

 

 

سایپا، پدیده و سیاه‌جامگان: پایین‌نشینان امیدوار

حسین فرکی، پس از درخشش با فولاد و سپاهان ، حسابی در سرازیری افتاده و سایپایش، رتبه‌ای دورقمی را تجربه می‌کند. نارنجی‌ها برای حل مشکلاتشان دست به دامن ِ شاه‌ماهی ِقدیمی فصل نقل و انتقالات شدند و محمدرضا خلعتبری را از گسترش فولاد جذب کردند. حامد لک و عزت‌الله پورقاز هم از دیگر خریدهای بزرگ فرکی هستند تا این تیم نیم‌فصل شلوغی را پشت سرگذاشته باشد. در مشهد هم خبر خاصی جز حضور میلاد میداوودی در سیاه‌جامگان نبود. مشهدی‌ها اما با خداداد، روزهای پرحاشیه‌ای را در انتظار دارند.  پدیده هم  مثل همیشه نقل و انتقال خلوتی را پشت سر گذاشت اما پرجنجال بود و ماجرای انتخاب مظلومی به عنوان سرمربی و برکناری سریع او، از حواشی نیم‌فصل بود. 

 

 

صبای قم و ماشین‌سازی: در انتظار سقوط

فانوس به‌دست‌های لیگ شانزدهم بیشترین تحرک را در نقل و انتقالات نیم‌فصل داشتند و روی هم رفته به اندازه یک تیم کامل بازیکن جذب کرده‌اند. صمد مرفاوی، به سراغ قدیمی‌ها رفته و حنیف عمران‌زاده و میثم مجیدی را به ترکیب خود اضافه کرده. علبرضا رمضانی، مهرداد بایرامی و محسن فروزان هم دیگر بازیکنانی هستند که تقریباً آخرین امیدهای قم برای بقا در لیگ برتر محسوب می‌شوند. هاشم بیگ‌زاده و حامد لک هم مهم‌ترین خروجی‌های صبا هستند.

 

تیم قعرنشین هم تا توانسته بازیکن جذب کرده. حمیدرضا علی‌عسگری و فردین عابدینی، دو جوان قدیمی آبی و قرمز، در کنار امین حاج‌محمدی مهم‌ترین‌هایشان هستند. لیست خروجی ماشین‌سازی هم اما مفصل است و رفتن آندو،نصرتی، بایرامی و نریمان‌جهان، قطعاًٌ کار کاظمی و شاگردانش را در نیم‌فصل آتی سخت خواهد کرد. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار