اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین قدیانی، رئیس سازمان بسیج علم و فناوری در اختتامیه چهارمین جشنواره جهادگران علم و فناوری که در مرکز همایش های صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: انقلاب اسلامی در دورانی که نظام بین الملل دوران قطبی بر پایه موازنه تسلیحات هسته ای بود، شکل گرفت. در آن دوران هر ساختار سیاسی که می خواست دگرگون شود، به ناچار به واسطه هژمونی که در ابرقدرت های غرب و شرق وجود داشت، باید تابعیت یا قیومیت یکی از این قدرت ها را می پذیرفت. انقلاب های زیادی شکل گرفت ولی به محض شکل گیری یا سوسیالیسم یا لیبرالیسم می شد، اما انقلاب اسلامی شعارش «نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی» بود. این انقلاب تمدن شرق و تمدن غرب را قبول ندارد، بلکه به دنبال احیای تمدن اسلامی است.
وی افزود: طی 35 سال گذشته این انقلاب توانسته این حرف بزرگ را اثبات کند. لازمه اینکه بتواند این تمدن را در جامعه ساری و جاری کند و الگویی برای کشورهای جهان باشد، این است که بتوانیم فرهنگ اسلامی را در جامعه پیاده سازی کنیم. لازمه پیاده سازی فرهنگ اسلامی در جامعه، تولید علمی بومی متناسب با فرهنگ اسلامی است.
قدیانی تصریح کرد: انقلاب چاره ای ندارد جز اینکه برخی علوم را در جامعه پیاده سازی کند، اما این مسئله شامل علوم غربی نمی شود. باید کمر همت را محکم بست و با همان سیاق دوران دفاع مقدس که از کیان جمهوری اسلامی ایران دفاع شد، باز هم به دنبال دفاع از ایران بود؛ لازمه این صیانت بهره گیری از علوم و تولید علم بومی است.
وی افزود: امروز انقلاب ما با چالش های زیادی روبرو است که برای حل این چالش ها نیازمند حل آن با روش ها و منش ها و ایده های برگرفته از مبانی اندیشه توحیدی هستیم و معادلات برگرفته از جهان بینی امانیستی را به هم بزنیم. ما نیازمندیم که برای انقلاب گام های اساسی برداریم. امروز علوم متعددی در حال شکل گیری است، اما این بحث از ابتدای اسلام مورد توجه بود؛ حال آن که بخشی از علوم انسانی را به فلاح و رستگاری نمی رساند.
قدیانی در ادامه بیان داشت: نگاه به علم یک بحث ضروری و اساسی است. نگاه به حوزه هایی خصوصاً علم انسانی می تواند دگرگونی در کشور ایجاد کند و این مسئولیت به عهده کسانی است که از دستاوردهای انقلاب اسلامی صیانت می کنند. بسیج به عنوان عنصری که هر گاه وارد صحنه ای شده به عنوان اکسیر بوده، باعث رشد و نمو و حرکت های جدی در حوزه علم شده است. امیدواریم بر اساس رهنمودهای رهبری در راستای علم و تولید علم بتوانیم گام های اساسی در این راستا برداریم، چرا که جوان انقلابی با انگیزه هنگامی که با توانمندی های علمی آمیخته می شود، محصولاتی را ارائه می کند که در سنوات آینده باعث رشد و شکوفایی انقلاب می شود و به عنوان الگویی در کشورهای دیگر مطرح می شود.
رئیس سازمان بسیج علمی درباره جشنواره جهادگران علم و فناوری گفت: این جشنواره را با مشارکت دانشگاه آزاد شروع کردیم و امیدواریم این دو موعود که هر دو موعود بعد ازانقلاب هستند، بتوانند حرکت های جهادی را سرعت ببخشند.
وی به تشکیل جهاد قرارگاه علمی اشاره کرد و افزود: با موافقت وزیر علوم قرار شد، قرارگاه مشترک پیشرفت جهاد علمی شکل بگیرد و ما شاهد این باشیم که با مشارکت بخش های علمی دیگر، یک انجسام و هم افزایی در مجموعه فعالیت های علمی به وجود بیاوریم، چرا که ظرفیت های علمی کشور چه بالقوه و چه بالفعل، زیاد است و اگر این دو را با هم پیوند بدهیم ،شاهد رشد تساعدی هستیم.
قدیانی با اشاره به این که بیش از ۲۰۰۰ طرح در سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و پس از داوری 270 طرح برای عرضه در نمایشگاه انتخاب شد، گفت: همچنین 4 خانه نخبگان از مجموعه 30 خانه نخبگان را داریم که به عنوان برترین ها در این جشنواره معرفی می شوند. 6 پایگاه برتر بسیج علمی نیز در سراسر کشور انتخاب شدند و در این مراسم از خانواده شهدای علمی و، پرچم داران علم و فناوری کشور تجلیل می شود. از شهدای مدافع حرم و محققین دانشگاه آزاد نیز تقدیر به عمل می آید. در مجموع از 8 طرح برتر و دو مرکز هدایت و حمایت که در مجموعه طرح های ارسالی مورد قضاوت قرار گرفتند، تجلیل می شود.