اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان البرز به عنوان متولی امر حمایت از مخترعین، مبتکرین و پژوهشگران بسیجی در استان البرز فعالیت های متنوعی را انجام داده و در این راستا می کوشد تا همواره به بسترسازی و تسهیل فعالیت های پژوهشی در این استان اقدام کند.
این سازمان با اتکا به توانایی های بالقوه خود و با تاکید بر بالفعل سازی آنها، همواره در تلاش است تا حلقه های مفقوده در فرآیند پژوهش و تحقیقات را گرد هم آورده و به تکمیل این فرآیند بپردازد.
یکی از بزرگترین مشکلات این مسیر، نبود زیر ساخت های تجاری سازی و کاربردی سازی نتایج تحقیقات است و این موضوع بارها توسط این سازمان به عنوان طرح مسئله مطرح شده و پژوهش هایی جهت حلاین مشکل انجام شده است.
در این راستا سازمان بسیج علمی کوشیده است تا با تعامل با سایر مراکز و سازمان های همکار، مقدمات تجاری سازی و حلقه های ایده تا محصول را به یکدیگر متصل نماید و زمینه های کاربردی سازی و تجاری سازی طرح های ارائه شده و مورد حمایت قرار گرفته را فراهم آورد.
سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان البرز به منظور حمایت و تشویق مخترعین و مبتکرین خوش فکر این استان، قصد دارد تا هر ساله کتابچه معرفی طرح های پذیرفته شده و مورد حمایت خود را منتشر نماید تا بدین وسیله در راستای معرفی نخبگان این دوره در جامعه قدم کوچک ولی تاثیرگذار بردارد.
تاریخچه
سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری طی ابلاغیه ای از طرف ستاد کل نیروهای مسلح در مجموعه سازمان بسیج مستضعفین راه اندازی گردید. این مرکز با ایجاد دفاتر استانی در تمامی استان های کشور شروع به شناسایی، کشف و جذب افراد مستعد، سازماندهی و حمایت از آنها نمود.
هدف از تشکیل این سازمان، شکوفایی هر چه بیشتر استعدادهای بسیجیان در عرصه دانش و فناوری و بهره گیری هر چه افزون تر از این توانمندی ها در جهت تقویت بنیه علمی و دفاعی کشور از طریق شناسایی، جذب، حفظ و انسجام، هدایت و حمایت از نوآوران، مبتکرین، مخترعین و ترویج روحیه خود باوری و ترغیب جوانان به جهاد علمی و تحقق جنبش نرم افزاری و تولید علم در کشور.
شناسایی کشف و جذب افراد مستعد و سازماندهی آن،ایجاد بانک اطلاعاتی مبتکران، مخترعان و محققان و نخبگان بسیجی،تسریع و تسهیل در حمایت از طرح های مبتکرین، مخترعین، و محققین و نخبگان بسیجی،استفاده از امکانات و تجهیزات استانی در جهت حمایت از نخبگان بسیجی،حمایت مادی و معنوی از طرح ها و پایان نامه های ارائه شده،افزایش نقش بسیجیان در توسعه علمی و فناوری کشور،کمک به رفع نیازهای علمی، فناوری و دفاعی کشور از طرق کم هزینه و ابتکاری،سنجش استعداد، توانمندسازی، افزایش کارایی و اثربخشی نخبگان مبتنی بر مبانی، ملاک و معیارهای معتبر و پایا و جذب نخبگان جهت برخورداری از تسهیلات نهادهای مرتبط در استان و کشور از دیگر اهداف تشکیل این سازمان است.
روش های حمایت از طرح های بسیجیان
حمایت های مالی و تامین تمام یا بخشی از هزینه مورد نیاز طرح ها به صورت کمک بلاعوض وام قرض الحسنه و سرمایه گذاری مشترک
حمایت های علمی تخصصی شامل هماهنگی در راستای ایجاد دسترسی محققین به مدارک و منابع مورد نیاز، ارائه راهنمایی و مشاوره علمی و فنی و ارائه خدمات برنامه ریزی
حمایت کارگاهی و آزمایشگاهی هماهنگی برای ایجاد دسترسی و بهره برداری محققین از آزمایشگاه ها و کارگاه های مراکز علمی و صنعتی کشور و نیروهای مسلح
حمایت های اداری و حقوقی شامل مشاوره حقوقی، کمک در به ثبت رساندن نتیجه طرح، مساعدت در ارتباط با مراکز دولتی و غیر دولتی مربوطه
حمایت تشویقی شامل برگزاری نمایشگاه و جشنواره و اعطای جوایز به طرح های ممتاز دفاعی و غیر دفاعی بسیجیان