اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
پرویز شیخ زین الدین، معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اتفاقات مهم سال 95 گفت: در سالی که گذشت فعالیت های نوآورانه و تاثیر آن برای جامعه به معنای عام واضح تر شده؛ به عنوان مثال اتفاقی که در حمل و نقل عمومی افتاد باعث شد مردم به طور ملموس فهمیدند که در حوزه نوآوری می توان مشکل اجتماعی را با قیمت ارزان تر حل کرد؛ که این نمونه استفاده از سیستم هایی نظیر تپسی می باشد.
وی افزود: این گونه مدل ها، مدل های خوب از استفاده از فناوری هستند و جامعه متوجه شد که نوآوری یک کار لوکس نیست و می تواند مشکلات جدی جامعه را حل کند.
شیخ زین الدین تصریح کرد: یکی دیگر از اتفاقات خوب تفاهم نامه ای بود که اواخر سال 95 با سازمان ملی استاندارد امضا شد، که براساس آن به محصولات دانش بنیان گواهی محصول و انطباق می دهند.
وی توضیح داد: یعنی اگر کسی محصولی تولید کند ولی نتواند آن را به تولید انبوه برساند، می تواند از گواهی انطباق که کیفیت محصول را نشان می دهد، بهره مند شود. چون برای گرفتن گواهی استاندارد باید محصول به تولید انبوه برسد. این کار برای محصولات دانش بنیان انجام شده تا با سهولت گواهی انطباق دریافت کنند.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: در همین تفاهم نامه، نمادی را به عنوان «دانش نماد» از طرف سازمان استاندارد به محصولات دانش بنیان دارای گواهی می دهیم؛ پیش از این نیز نانو نماد را داشتیم، اما دانش نماد طرح و محصول و کمیت و کیفیتش را تایید می کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این تفاهم نامه به امضا رسیده و باید در شورای عالی استاندارد تصویب شود. بر این اساس محصولات شرکت های دانش بنیان لازم نیست استاندارد بگیرند و داشتن گواهی انطباق و به تبع آن دانش نماد کافی است.