اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از برنامه های ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ارزیابی و رتبه بندی افراد و نهادهای موثر در توسعه علم و فناوری نانو است. این ارزیابی به صورت سالانه و در راستای چشم انداز، اهداف و برنامه های سند راهبردی آینده فناوری نانو می باشد.
از جمله اهداف این ارزیابی ایجاد رقابت در بین نهادهای فعال فناوری نانو، سوق دادن حرکت نهادها در جهت برنامه های ستاد، همسوسازی فعالیت های و هم افزایی دستاورد نهادها است.
در این برنامه دستاوردها و فعالیت های سالانه افراد و نهادها در بخش های مختلف از جمله موسسات پژوهشی و متخصصان، محصولات، مراکز رشد، آزمایشگاه ها و رسانه ها ارزیابی می شود. تاکنون در 10 سال پیاپی این ارزیابی ها انجام و برترین های آن در سال 1384 تا 1393 مشخص شده اند.
یازدهمین جشنواره برترین های فناوری نانو به منظور معرفی برگزیدگان ارزیابی متخصصان و موسسات پژوهشی در سال 1394 برگزار گردید. این مراسم روز دوشنبه، دوم اسفند ماه 1395 در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار، و از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.
در این جشنواره که همه ساله برگزار می شود، همه محققان با داشتن حداقل یکی از دستاوردها و فعالیت های معرفی شده به عنوان شاخص های ارزیابی، در این ارزیابی و رتبه بندی شرکت داده می شوند. شاخص های ارزیابی محققان در جشنواره برترین های فناوری نانو دستاورد محور بوده و بر مبنای کیفیت، هر یک از دستاوردها و فعالیت های پژوهشی انجام شده در سال 1394 امتیازدهی می شوند.
در این جشنواره هر محقق برای هر دستاورد و فعالیت خود که با نام جمهوری اسلامی ایران ثبت شده باشد، امتیاز کسب می نماید و امتیاز نهایی فرد برابر با مجموع امتیازات کسب شده می باشد.
البته نوع امتیاز دهی برای طرح ها متفاوت و بر اساس شاخص می باشد؛ در زمینه هایی مانند پایان نامه های دانشجویی، مقالات، کتب و ... که دستاورد و فعالیت افراد مورد حمایت تشویقی قرار می گیرد، تنها مدارکی امتیاز دارند که به بخش حمایت های تشویقی ارسال شده و ارتباط آنها با فناوری نانو توسط کمیته علمی داوری ستاد، تایید شده باشد. تنها مستنداتی امتیازدهی می شوند که به انتشار نهایی رسیده باشند. به عنوان مثال مقالاتی که در مراحل ارسال به مجله، پذیرش، در حال چاپ و دسترسی از روی شبکه باشند، تنها زمانی که به چاپ برسند امتیازدهی می شوند.
انتخاب ۱۰ محقق برتر
همه محققان براساس مدارک دریافتی ارزیابی و رتبه شده و ۱۰ محقق برتر این رتبه بندی به عنوان محققان برتر، برگزیده می شوند. در کمیته تخصصی جشنواره با توجه به کیفیت، محتوای فعالیت ها و رشته های تحصیلی محققان، اسامی ده محقق برتر جشنواره تایید می شود. ذکر این نکته ضروری است که چنانچه مقالات محققی هم پوشانی غیر قابل توجیهی با یکدیگر داشته باشند، به عنوان امتیاز منفی برای وی منظور گردیده و در انتخاب نهایی موثر خواهد بود. همچنین در جشنواره برترین ها از هر رشته تحصیلی تنها سه نفر امکان حضور در ده محقق برتر را خواهند داشت.
محقق جوان برتر نیز از بین محققان با سن کمتر از 35 سال و از رده بندی نهایی محققان انتخاب می شود. شاخص های ارزیابی دقیقا مشابه محققان برتر است. لازم است محقق جوان برتر در رده بندی کلی جزو 100 محقق برتر باشد.
در این جشنواره ده محقق برتر به همراه یک محقق جوان برتر که بیشترین امتیاز را بر اساس شاخص های امتیازدهی محققان کسب کرده اند، به عنوان برترین های فناوری نانو انتخاب شده اند.
طرح های نوآورانه برگزیده یازدهمین جشنواره نانو
برنامه طرح های نوآوران (Nano Match) در راستای حمایت از تجاری سازی دستاوردهای حوزه نانو، تولید ثروت و گسترش کارآفرینی در کشور، از فناوران و شرکت های نوپای فعال در حوزه فناوری نانو حمایت می نماید. تسهیل و تسریع در فرآیند تجاری سازی محصولات، توسعه محصول متناسب با نیاز صنعت، حمایت از راه اندازی کسب و کار، بهره مندی از خدمات متنوع تجاری سازی، دریافت مشاوره در زمینه های مختلف کسب و کار، آموزش اصول و مبانی راه اندازی و یا توسعه کسب و کار، حضور در رویدادهای سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار از جمله ویژگی های حضور در این برنامه است.
نانومچ از سال 1392 آغاز به کار کرده است و در طول سال، طی فراخوان هایی اقدام به دریافت طرح های متقاضیان می نماید. طرح های دریافتی که حداقل یک نمونه اولیه از آنها ساخته شده باشد با رویکردهای فنی و اقتصادی ارزیابی شده و طرح های واجد شرایط در برنامه پذیرش می شوند.
در سال 1394،تعداد 24 طرح نوآورانه در جشنواره فناوری نانو ارائه شد که در یازدهمین جشنواره برترین های فناوری نانو از دو طرح منتخب که فرآیند توسعه را طی کرده اند، تقدیر به عمل آمد.