اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صبح امروز مراسم افتتاح دهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
در این مراسم طیب نیا، وزیر اقتصاد و دارایی؛ محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه؛ دبیر کل بانک مرکزی؛ میرمحمدی، جانشین معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور حضور یافتند.
در ابتدا سیف، رئیس کل بانک مرکزی؛ همتی، رئیس سازمان بیمه و میرمحمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به ارائه گزارشی از روند پیشرفت در حوزه های بانک، بیمه و بورس پرداختند.
سورنا ستاری، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در ادامه با تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ اقتصاد دانش بنیان گفت: در سال گذشته فرهنگ جدیدی را در کشور گسترش دادیم که به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک شایانی می کند. اگر می خواهیم تلاش علمی داشته باشیم باید اقتصاد به دانشگاه ها متصل شود. هیچ کدام از اقتصادهای دنیا منبع محور نیستند و با فروش نفت به هیچ یک از اهداف خود نمی رسیم.
وی افزود: اصولا اقتصادی که بر پایه نفت باشد نیاز به دانشگاه ندارد و دانشگاه مربوط به کشوری می شود که می خواهد صنعت داشته و ماشین سازی کند. کشورهای پیشرفته در حوزه علم، کشورهایی هستند که بالطبع پیشرو در اقتصاد نیز می باشند. خوشبختانه ایران در سالی که گذشت رشد خوبی در تولید مقالات داشته و در اقتصاد دانش بنیان هم پیشرفت های خوبی داشته ایم.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور در ادامه گفت: در سال گذشته فروش شرکت های دانش بنیان به ۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده و به زودی این شرکت ها بزرگترین شرکت های کشور می شوند.
ستاری تاکید کرد: ما از سه سال پیش با سازمان بورس و اوراق بهادار همکاری خود را شروع کردیم و روز اول که بازار ایده و اختراعات افتتاح می شد، این مقدار توسعه را پیش بینی نمی کردیم. فروش در این بازار به عدد بالایی نرسیده، ولی رشد خوبی داشته است.
وی با اشاره به تاسیس تابلوهای مستقل دانش بنیان در فرابورس گفت: در کنار این، صندوق های جسورانه را داشتیم که 15 صندوق در حال تکمیل و توسعه می باشند. ما پیروز نمی شویم؛ مگر آنکه بخش خصوصی در پژوهش ورود کند. دولت تنها باید به مسائل زیرساختی بپردازد و تفکرات مردم نیز باید عوض شود.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور در پایان خاطرنشان کرد: رشد سریع در استارتاپ ها داریم که این رشد باعث شده استارتاپ ها سریع تر از سیستم قانون گذاری جلو بروند و اگر ما پا به پای این مفاهیم جلو نرویم، در آینده با سیل عظیمی از این سیستم مواجه می شویم که هنوز قانون گذاری مطلوبی برای آن نشده است. فراموش نکنیم که ما پنج میلیون دانشجو و بازار بکری داریم که نیاز به توسعه علم و فناوری دارد.