به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری در حاشیه مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که صبح امروز در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: در پنج دوره ای که از برگزاری این نمایشگاه می گذرد پیشرفت خوبی داشتیم در دوره اول شاید هزار دستگاه نیز در این نمایشگاه عرضه نمی شد. 2880 واحد آموزش عالی در کنار پژوهش سراها می تواند بازار مناسبی برای تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل باشد چرا که محصولات شرکت های خارجی قیمت های بسیار بالاتری دارند و این نمایشگاه می تواند یک بازار مناسب با قیمت هایی مناسب باشد.
وی افزود: مشکلاتی برای تغییرات، تجهیزات و آماده سازی دستگاه های خارجی بود که همین امر باعث شد به فکر برگزاری این نمایشگاه بیفتیم محصولات این نمایشگاه از نظر تکنولوژی قابل مقایسه با سال های اول برگزاری نیست.
ستاری در ادامه تصریح کرد: امسال توانستیم دستگاه پت اسکن حیوانی را رونمایی کنیم و می خواهیم تا سال آینده دستگاه پت اسکن انسانی را عرضه کنیم که با آن می توان کارهای بالینی انجام داد. تا سال آینده تاییدیه های فنی آن اخذ خواهد شد که مورد استفاده بسیاری از مراکز بهداشتی کشور می باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این دستگاه از تکنولوژی بالایی برخوردار است و ما برای اولین بار دستگاه ها را به روسیه، چین و کره جنوبی صادر کردیم که این اولین بار می شود که دستگاه های هایتکس را صادر می کنیم و اتفاق بزرگی در بخش فناوری کشور است.
در ادامه محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: بیش از 10 هزار محصول در این نمایشگاه عرضه شده و امیدواریم دانشگاه ها و مراکز دانشگاهی این محصولات را خریداری کنند.
وی افزود: در سال های گذشته اعتباراتی در حد60 تا 70 میلیارد تومان به طور مشترک توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت علوم تخصیص داده شد تا دانشگاه ها بتوانند در این نمایشگاه پیش خرید داشته باشند و آزمایشگاه ها را تجهیز کنند.
فرهادی در پایان خاطرنشان کرد: 131 آزمایشگاه ملی داریم که با تجهیزات ساخت داخل کار می کنند و باید این رقم افزایش یابد.