به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، به نقل از فدراسیون وزنهبرداری، سجاد انوشیروانی سرمربی تیم ملی وزنهبرداری بزرگسالان درباره مسابقات قهرمانی بزرگسالان آسیا و بازیهای کشورهای اسلامی گفت: پس از پایان المپیک ریو، قصد داریم برای المپیک 2020 توکیو، پشتوانهسازی کنیم. باید به جوانترها میدان بدهیم، بنابراین تیم جوانی را راهی مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای کشورهای اسلامی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: جوانگرایی ریسک بالایی دارد، اما فارغ از کسب نتیجه در این مسابقات، وزنهبرداران جوان تیم ملی نیز تجربه حضور در میادین بینالمللی را پیدا میکنند. اگر این نفرات در نخستین تجربه خود موفق به مدال آوری شوند، وزنهبرداری کشورمان از این پشتوانهها در آینده استفاده خواهد کرد.
انوشیروانی در خصوص برنامهریزی 4 ساله فدراسیون وزنهبرداری تصریح کرد: پس از المپیک ریو، برنامه چهار ساله جدیدی داریم تا در رقابتهای مهم پیش رو به بهترین نتیجه دست پیدا کنیم؛ موفقیت در رقابتهای قهرمانی جهان و المپیک برای ما از اهمیت بیشتری برخوردار است. این برنامه ریزی 4 ساله موفقیت در مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان در آذرماه سال جاری به میزبانی آمریکا، بازیهای آسیایی 2018 اندونزی و بعد از آن المپیک 2020 خواهد بود.
سرمربی تیم ملی وزنهبرداری بزرگسالان در خصوص اینکه نفرات شاخص تیم ملی وزنهبرداری در اردو حضور ندارند، یادآور شد: تیم ملی وزنهبرداری در رقابتهای کشورهای اسلامی و قهرمانی آسیا از ستارههای خود بهره نخواهد برد. قهرمانان کشورمان هیچ گاه تمرینات خود را تعطیل نمیکنند و بهصورت اختصاصی در حال تمرین هستند.
نایب قهرمان المپیک2012 لندن درباره حل مشکلات اردوها تاکید کرد: هم اکنون فدراسیون وزنهبرداری برای برپایی اردوی تیمهای ملی (نوجوانان، جوانان و بزرگسالان) بودجه بالایی را هزینه میکند. همچنین از طرحهای مختلفی که دارد باید پشتیبانی کند. باید هیأتهای وزنهبرداری استانهای کشور از نظر مالی رسیدگی شوند. از این رو پرداختهای مالی به فدراسیون فشار میآورد، اما من مطمئنم ظرف روزهای آینده شرایط اردوها ایدهآل میشود؛ اگر چه انتظار ما این است که از وزنهبرداری حمایت ویژهای شود.
وی ادامه داد: تقاضای من از مدیران وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این است که همواره حقایق را مدنظر قرار دهند. در المپیک ریو اگر حق بهداد سلیمی خورده نمیشد، وزنهبرداری 3 مدال طلا میگرفت و بیش از پیش به کاروان ورزشی ایران کمک میکرد. این عملکرد فوقالعاده باید دیده شود. ما سالهاست که به ورزشهای پایه مثل شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک بودجههای خوبی میدهیم، اما موفقیتهای آنها تا چه اندازه بوده است؟ چرا وزنهبرداری باید در ردیف هشتم یا نهم ردیف بودجه قرار بگیرد. من که سالهاست در وزنهبرداری هستم معتقدم اگر میخواهند به شنا و دیگر رشتههای پایه بودجه بیشتری اختصاص دهند نباید حق وزنهبرداری، کشتی و تکواندو که مدالهای با ارزشی برای ایران در المپیک و بازیهای آسیایی گرفتهاند را نادیده بگیرند. هرچه قدر دلشان میخواهند به هر رشتهای بودجه دهند، اما از سهم ما کاسته نشود.
سرمربی تیم ملی درباره اینکه چه زمانی سعید علی حسینی میتواند در اردوهای تیم ملی حضور پیدا کند، عنوان کرد: محرومیت علیحسینی آبان ماه امسال به پایان میرسد و طبق قوانین فدراسیون جهانی او از 6 ماه قبل از پایان دوران محرومیتش میتواند در اردوها و مسابقات داخلی شرکت کند تا با آمادگی پس از طی دوران محرومیتش در رقابتهای مختلف شرکت کند. من از لحاظ تمرینی وضعیت علیحسینی را بررسی کردم و با خود او هم صحبت کردهام. شرایط او به دقت پیگیری میشود و در صورت آنکه شرایط لازم را داشته باشد از اردوی بعدی تیم ملی به دیگر ملیپوشان اضافه میشود.
وی در مورد بازگشت کیانوش رستمی به تمرینات تیم ملی نیز گفت: ما هیچموقع از کسی قطع امید نکردهایم؛ مخصوصا قهرمانان بزرگ کشور را همواره مدنظر قرار داریم. تصمیم برای بازگشت رستمی را باید فدراسیون و کمیته فنی بگیرد و من به عنوان سرمربی تیم ملی به هر تصمیمی که گرفته شود، احترام میگذارم.
انوشیروانی در خصوص کاندیداتوری علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری در انتخابات فدراسیون جهانی خاطرنشان کرد: کسب کرسی در آسیا و جهان برای وزنهبرداری ما حیاتی است و باید راهی را برویم که در آینده حق امثال سلیمیها خورده نشود. الان رسول خادم در اتحادیه جهانی کشتی پست با ارزشی را بهدست آورده و حالا علی مرادی در وزنهبرداری میخواهد در بحث انتخابات و کسب کرسی جهانی موفق باشد. او برای دفاع از حق مملکت در حال رایزنی است و امیدوارم آنهایی که بیدلیل انتقاد میکنند تمامی جوانب را در نظر بگیرند. وزنهبرداری با موفقیت در میادین مختلف در سالگذشته و در تمامی ردههای سنی ثابت کرد کاملا هدفگرا عمل میکند و در آینده هم بهدنبال موفقیتهای بیشتر است.