اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ شرکت نوپای سینون تراپیوتیکس (SiNoN Thrapeutics) برنده رقابت InnovateHER شد. این شرکت به دنبال تجاریسازی فناوری استفاده از نانوذرات کربنی برای رهاسازی دارو در مغز است. این شرکت روی درمان بیماریهای عصبی با استفاده از نقاط کربنی متمرکز است.
آفرین آلام از دانشگاه دوک با انجام تحقیقاتی موفق به ارائه دستاوردی شده که میتواند یک ششم مردم جهان را که از بیماریهای عصبی رنج میبرند رهایی بخشد.
آلام پروپوزالی ارائه کرده که در میان چهار فینالیست رقابتهای InnovateHER رتبه اول را به دست آورده است. آلام صاحب شرکتی به نام سینون تراپیوتیکس (SiNoN Thrapeutics) است که فناوری نانوذراتی موسوم به نقاط کربنی را بهصورت پتنتی به ثبت رسانده است. در این فناوری دارو درون ذرات کربنی کپسوله شده تا از میان سد خونی بدن عبور کند. این روش امکان رهاسازی دارو را به مغز فراهم میکند، به شکلی که دارو وارد جریان خون شده و با عبور از سد خونی مغز، به محل مورد نظر میرسد.
سه شرکت پفیزر، جنسن و الیلیلیفارماکیوتیکالز به این فناوری جدید آلام علاقهمند شدهاند، اما او نیازمند سرمایه بیشتری است تا تحقیقات خود را کامل کند و بعد بتواند وارد مذاکره با این شرکتها شود.
آلام روی روشهای شیمیدرمانی و ساخت داروهای پارکینسون و آلزایمر کار میکند. او نانوذرات خود را تاکنون روی داروهای عمومی مورد آزمایش قرار داده است، اما امیدوار است که بتواند این دارو را با فرمولاسیون مجدد بهگونهای تغییر دهد که امکان رهاسازی آن در مغز وجود داشته باشد.
آلام میگوید: «۲۵ درصد از سرطانها در مغز شکل میگیرد. در این موارد، دارویی که مورد استفاده قرار میگیرد، چندان دوام نخواهد داشت. بنابراین ما به فکر ایجاد بستهای جدید افتادیم که بتواند از سد خونی مغز عبور کند. با این کار امکان درمان تومور مغز وجود دارد.»
آلام زمانی به تحقیقات روی سرطان علاقهمند شد که در دوره دبیرستان از مرکز سرطان دوک بازدید کرد. او بعد از آن به دنبال راهی بود تا به این بیماران کمک کند. در دانشگاه، او بهصورت ویژه روی سرطان مغز متمرکز شد. اما کمی بعد جهت تحقیقات خود را به سوی بیماریهای عصبی تغییر داد؛ چرا که احساس میکرد بازار توسط شرکتهای دارویی اشباع شدهاست، اما حوزه بیماریهای عصبی، فضای زیادی برای کار دارد.