اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در هفتمین جلسه معاونین پژوهشی دانشگاهها و مراکز پژوهشی منطقه یک کشور که در باغ نگارستان دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: در حوزه امور پژوهشی برنامههایی نظیر نظاممند سازی پژوهش در دانشگاهها و مراکز علمی و نظاممند سازی ارتقا و ترفیع اعضای هیئت علمی و ارتقای جایگاه اخلاق علمی در انجام پژوهشهای علمی را داشتیم که توانستیم اقداماتی نظیر تدوین و ابلاغ دستورالعمل شیوه نامه نگارش و انتشار پایان نامهها، برنامه ریزی برای هدفمند کردن تحصیلات تکمیلی، تدوین و ابلاغ نحوه تخصیص و هزینه کرد بودجههای پژوهشی، اصلاح آئین نامه ارتقا، تدوین و ابلاغ دستورالعمل چگونگی رسیدگی به تخلفات پژوهشی، ابلاغ شیوه نامه تعیین مصادیق تخلفات پژوهشی و تشکیل کمیته اخلاق پژوهشی در دانشگاهها را انجام دهیم.
وی افزود: در حوزه امور پژوهشی برنامههایی نظیر ساماندهی همایشهای علمی، ساماندهی پژوهشهای علوم انسانی و هنر و ساماندهی، تقویت و هدفمندسازی انجمنهای علمی کشور را داشتیم که تدوین و ابلاغ دستورالعمل سازماندهی همایشها، تاکید در دستیابی به آمار همایشهای برگزار شده در کشور، تشکیل شورای توسعه پژوهشها و تدوین برنامه راهبردی موسسات پژوهشی از جمله اقدامات بوده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم ادامه داد: بازنگری اساسنامه انجمنها، ایجاد بستر علمی جهت ارتقای عملکرد انجمنهای علمی کشور، اختصاص سرویس کتابخانه دیجیتال به منظور دسترسی انجمنها به منابع روز دنیا و بازنگری در شاخصهای ارزیابی سالانه انجمنها و رتبه بندی انجمنهای علمی از جمله اقداماتی بوده که در جهت ساماندهی و هدف سازی انجمنهای علمی کشور انجام دادهایم.
وی به تغییر نظام فکری دانشگاهها به سمت پژوهش محوری اشاره کردو افزود: تغییر نظام فکری دانشگاهها به سمت پژوهش محوری مبتنی بر فناوری نوآوری و کارآفرینی و تبدیل دانشگاهها به دانشگاههای کارآفرین از جمله برنامهها در حوزه ظهور فناوری بوده است که اقداماتی در این خصوص انجام شده است.
احمدی به تشریح اقدامات برای این تغییر نظام فکری پرداخت و گفت: تدوین و ابلاغ دستورالعمل برگزاری رویدادهای شتاب، برگزاری رویدادهای استارتاپهای تخصصی، تدارک برای تهیه برنامه تلویزیونی فناوران دانش و برگزاری حدود ۳۰ برنامه استارتاپ در کشور از جمله اقدامات میباشد.
وی در ادامه گفت: ایجاد، ساماندهی و حمایت از شتاب دهندهها در کشور، امکان سنجی ایجاد دانشگاه کارآفرین برگزاری ۳۰ کارگاه آموزشی مرتبط با حوزه کارآفرینی، برگزاری ۶۰ کارگاه فناوری و ایجاد بیش از ۶۰ مرکز کارآفرینی و نوآوری از دیگر اقداماتی است که برای پژوهش محور شدن دانشگاهها انجام شده است.
وی ادامه داد: در ادامه برنامههایی که در حوزه امور فناوری انجام شده است میتوان به تدوین و ابلاغ آئین نامه تاسیس شرکتهای دانش بنیان توسط اعضای هیئت علمی و راه اندازی حدود ۱۰۰۰ شرکت دانش بنیان در پارکها و مراکز رشد، حمایت از ایجاد شرکتهای فن آور با استقرار در پارکها و مراکز رشد و فعال سازی بخش تحقیق و توسعه شرکتهای خصوصی در جهت ایجاد شرکتهای زایشی با همکاری اعضای هیئت علمی و دانشجویان اشاره کرد.
احمدی به تشریح برنامه پژوهشی این وزارت پرداخت و گفت: افزایش تعداد نشریات علمی در پایگاههای معتبر بین المللی ارتقای کمی و کیفی نشریات علمی و ساماندهی امور واحدهای پژوهشی از برنامههای اصلی امور پژوهشی است.
وی در ادامه گفت: راه اندازی واحد نمایه سازی بین المللی به منظور تعیین راهکارهای حضور نشریات در نمایههای معتبر بین المللی و نمایه شدن ۱۳ نشریه در بخش دی اف سی آی پایگاه وب آف ساین، برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی برای سردبیران نشریات، تدوین شیوه نامه استانداردسازی نشریات و انجام آمایش کشوری برای نشریات علمی و طرح آمایش واحدهای پژوهشی و اعطای مجوز به موسسات پژوهشی در راستای ماموریت آنها و مزیت منطقهای و تدوین شیوه نامه پذیرش دانشجوی پژوهش محور در پژوهشگاهها به صورت مشترک و هدفمندسازی پذیرش دانشجویان پژوهش محور براساس طرحهای پژوهشی از دیگر اقدامات است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما توانستهایم رتبه ۱۶ را در اثرگذاری علمی در دنیا به دست بیاوریم و ارتقای کمی و کیفی پژوهش برای ما اهمیت زیادی دارد.