کد خبر:۶۲۴۸۴
توسط پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس

ترکيبات فنوليک پوست سبز پسته بررسي شد

پژوهشگر گروه تکنولوژي مواد غذايي دانشگاه تربيت مدرس شرايط استخراج و خالص سازي ترکيبات فنوليک پوست سبز پسته را بهينه سازي و خواص بيولوژيک و کاربردهاي آن را با هدف بکارگيري خاصيت آنتي اکسيداني و ضد ميکروبي پوست پسته بررسي کرد.

به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، ترکيبات فنوليک، متابوليت هاي ثانويه اي در گياه هستند که داراي اثرات سلامت بخش مي باشند.

با توجه به تاثير آنتي اکسيدان هاي سنتزي بر سلامتي انسان، تمايل روزافزون در زمينه جايگزيني آن ها با آنتي اکسيدان هاي طبيعي وجود دارد.

دکتر احمد رجايي در خصوص تحقيق خود با اشاره به پسته و ارزش اين محصول مهم صادراتي کشور گفت: پسته يکي از محصولات صادراتي مهم کشاورزي ايران است و پوست سبز پسته غني از ترکيبات فنوليک مي باشد.

وي خاطرنشان کرد: در اين طرح تحقيقاتي و پس از آزمايش چند رقم مشخص شد که مقدار ترکيبات فنوليک و خاصيت آنتي اکسيداني رقم احمد آقايي بيشتر از رقم هاي ديگر است.

پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس که اين طرح تحقيقاتي در قالب رساله دکتراي تخصصي وي انجام و ارائه گرديده است در تشريح مراحل پروژه خود به روش هاي استخراج اشاره کرد و افزود: روش هاي استخراج به کمک امواج فراصوتي، استخراج به کمک امواج مايکروويو و روش غرقابي به منظور استخراج ترکيبات فنوليک از پوست سبز پسته استفاده شد.

رجايي بيان داشت: نتايج نشان داد که روش استخراج به کمک امواج فراصوتي بهتر از دو روش ديگر است.

وي اضافه کرد: در قسمت بهينه سازي شرايط خالص سازي، مقدار نمونه و ميزان حلال شستشو دهنده نمونه موثرترين متغيرها در راندمان خالص سازي ترکيبات فنوليک بودند.

اين پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس در ادامه به توضيح خواص بيولوژي عصاره ها پرداخت و گفت: عصاره ري آبي خام و خالص شده پوست سبز پسته داراي فعاليت آنتي اکسيداني قوي بوده که حتي در برخي آزمايش ها اين مقدار از ترکيبات استاندارد (BHT) نيز بيشتر بود.

رجايي گفت: اين عصاره داراي فعاليت ضد ميکروبي روي باکتري هاي گرم مثبت باسيلوس سرئوس و استافيلوکوکوس اورئوس بود که عصاره ري خالص شده  پوست سبز پسته رقم احمد آقايي از خود خاصيت ضد جهش زايي در مقابل ترکيب نيتروفلورن نشان داد.

وي تاکيد کرد: در نهايت فعاليت آنتي اکسيداني عصاره ها در روغن سويا بررسي شد.

پژوهشگر دانشگاه تربيت مدرس بيان داشت: نتايج نشان داد که غلظت هاي پايين و بالاي ترکيبات فنوليک پوست سبز پسته در محيط روغن سويا به ترتيب خاصيت آنتي اکسيداني و پر اکسيداني داشتند.

لازم به ذکر است، اين پژوهش با راهنمايي دکتر محسن برزگر، عضو هيئت علمي دانشگاه و مدير گروه علوم و صنايع غذايي دانشکده کشاورزي انجام شد./انتهاي پيام/ 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار