کد خبر:۶۳۳۳۸۰
عملکرد آذری جهرمی در وزارت ارتباطات

توییت‌بازی آقای وزیر

نخستین وزیر دهه شصتی این روز‌ها در وزارت ارتباطات راه درستی را در پیش گرفته و به جای مدیریت دهه شصتی وزارت پست و تلگراف و تلفن، ارتباطات در فضای مجازی و فناوری اطلاعات را به خوبی می‌شناسد.
به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری دانشجو، آذری جهرمی این روزها بیشتر از اینکه مصاحبه‌های بی‌ربط و همایش‌های بی‌نتیجه برگزار کند، از ظرفیت فضای مجازی به نحو احسن استفاده می‌کند. صفحه اینستاگرام و توییتر او فعال است و از آنها برای رساندن پیام خود به مخاطب غرق‌شده در این صفحات استفاده می‌کند.

 سابقه فعالیت

وی از سال 88 تا 93 مدیرکل امنیت سیستم‌های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده است. همچنین از سال 93 تا 95 به مدت دو سال عضو هیات‌مدیره غیرموظف شرکت خدمات ارتباطی رایتل و عضو هیات‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت نیز بود. در سال 1395 نیز با تودیع خسروی، آذری جهرمی به‌عنوان معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس هیات‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت معرفی شد.

از دیگر مسئولیت‌هایی که آذری جهرمی در طول فعالیت در حوزه ارتباطات برعهده داشته، می‌توان به عضو کمیسیون عالی تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی، عضو کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای شورای عالی فضای مجازی، عضو ناظر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی عضویت در کمیته ارتباطات ستاد بحران کشور، مجری طرح اجرای وظایف صیانتی و اجتماعی و فرهنگی درخصوص ارتباطات و فناوری ارتباطات، مسئول کمیسیون مشترک ICT ایران و عراق، مسئول کمیسیون مشترک ICT ایران و روسیه، نماینده جمهوری اسلامی ایران در اجلاس APT، رئیس کمیته ارتباطات اربعین در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر برگزاری جشنواره ملی کیفیت فاوا و دبیر همایش بین‌المللی کانکت 2016 اشاره کرد.

همان‌طور که از سابقه فعالیت‌های جهرمی مشخص است، وی سال‌ها در مدیریت فضای مجازی حضور داشته و اکنون هم که به بالاترین جایگاه در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رسیده، سعی می‌کند از تجربیات خود در استفاده از شبکه‌های اجتماعی نهایت استفاده را ببرد.

 دفاع از حقوق مردم در شبکه‌های اجتماعی

چند هفته پیش بود که اپل در اقدامی سیاسی اپلیکیشن‌های ایرانی را از فروشگاه‌های نرم‌افزاری خود حذف کرد. در پی انتشار این اخبار و اعتراضاتی که به این اقدام شد، اپل طی بیانیه‌ای وجود تحریم‌ها را دلیل حذف این اپلیکیشن‌ها اعلام کرد. این در حالی است که سال‌ها از تحریم آمریکا علیه ایران می‌گذرد و موضوع تازه‌ای نیست که به‌یک‌باره اپل اقدام به حذف اپلیکیشن‌های ایرانی کرده است.

به دنبال این اقدام اپل، تعدادی از فعالان اکوسیستم استارت‌آپی ایران طی یک نامه درخواست رسمی از تیم‌کوک، مدیرعامل اپل خواستند که روند حذف اپلیکیشن‌های ایرانی را از اپ‌‌استور متوقف کند. در همین راستا، کمپین توقف حذف اپلیکیشن‌های ایرانی از اپ‌استور با هشتگ StopRemovingIranianApps# در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد.

وزیر جوان هم ساکت ننشست و از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی خود استفاده کرد. وی طی توییتی در صفحه شخصی توییترش نوشت: «11 درصد سهم بازار گوشی ایران متعلق به اپل است. احترام به حقوق مصرف‌کننده امروزه یک اصل است که اپل رعایت نکرده؛ حذف اپ‌ها را پیگیری حقوقی می‌کنیم.»

گوگل هم البته راه اپل را در پیش گرفت و دسترسی کاربران ایرانی را به برخی خدماتش محدود کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دوشنبه، با اشاره به پیگیری حذف برنامه‌های ایرانی از گوگل و اپ‌استور، گفت: «البته در کشوری مانند کره جنوبی حرکت‌هایی به سمت عدم وابستگی مطلق به گوگل و اندروید را آغاز کردند و ما نیز این برنامه را در دستور کار خود قرار داریم.»

محمدجواد آذری‌جهرمی در گفت‌وگوی تلفنی در برنامه تلویزیونی «حالا خورشید» درباره تحریم اپلیکیشن‌های ایرانی در گوگل و اپ‌استور، با اشاره به اینکه در این حوزه تحریم‌های جدیدی وضع نشده است، گفت: «رئیس‌جمهوری آمریکا به دنبال ایجاد خلل در توافقات انجام شده است؛ البته دولت ایران مدیریت عاقلانه‌ای در این حوزه داشته و بهانه‌ای به دست آنان نداده است.»

مهندس آذری‌جهرمی افزود: «ما تمام تلاش خود را برای حل این مساله انجام می‌دهیم، به این دلیل که تاثیر بسیاری در کسب‌وکارهای نوپای جوانان در کشور دارد.»

 کاهش وابستگی به اندروید

وی درباره مساله دیگر در این حوزه نیز گفت: «در دنیا و به‌طور مثال در کشوری مانند کره جنوبی حرکت‌هایی به سمت عدم وابستگی مطلق به گوگل و اندروید را آغاز کردند و ما نیز این برنامه را در دستور کار خود قرار داده‌ایم؛ البته این تصمیم استراتژیکی است و نمی‌توان یک‌شبه تصمیم گرفت و باید تمام جوانب موضوع بررسی شود و درنهایت استراتژی‌ای اتخاذ شود که برنامه‌ای کلیدی در این حوزه داشته باشیم.»

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه به فعالیت شرکت سامسونگ کره جنوبی برای کم کردن وابستگی به برنامه اندروید اشاره کرد و گفت: «این شرکت سیستم‌عاملی را با این هدف توسعه داده است و می‌توان با این شرکت یا شرکت‌های چینی مذاکراتی در این زمینه انجام داد.»

جهرمی جوان چهار سال فرصت دارد تا خیلی از مسائل را روشن کند؛ اینکه آیا می‌توان به جوانان برای رسیدن به پست‌های بالای مدیریتی کشور اعتماد کرد و آیا مدیریت به روش‌های روز دنیا جای خود را به روش مدیریتی سنتی داده است یا نه.

آذری جهرمی بخواهد یا نخواهد به نماد مدیریت جوان در کشور تبدیل شده است و کارنامه او اگر مثبت باشد بهانه خوبی به دست جوانان برای انتقاد از پیری مفرط کابینه می‌دهد و اگر منفی باشد دست دولت‌های آینده را هم برای انتخاب مدیران بالای 60 سال و میدان ندادن به جوانان باز خواهد گذاشت.

 
منبع: روزنامه فرهیختگان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار