چند ماه پیش یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه رای اعتماد به وزیر بهداشت، تأکید کرد که معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، هم وارد کننده، هم صادر کننده، هم تولید کننده و هم فروشنده محصوات آرایشی و بهداشتی است.
به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرگزاری دانشجو، چند ماه پیش یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه رای اعتماد به وزیر بهداشت، تأکید کرد که معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو، هم وارد کننده، هم صادر کننده، هم تولید کننده و هم فروشنده محصوات آرایشی و بهداشتی است. «احمد علیرضابیگی» نماینده مردم تبریز در سخنرانی خود که بعنوان نماینده مخالف وزیر بهداشت صحبت میکرد، یادآور شد که آقای دکتر رسول دیناروند رئیس سابق سازمان غذا و دارو چندین شرکت تولیدی بنام خود و نزدیکانش دارد و رقیب تولید کنندگان است. پس از آن اولین اتفاق در دولت جدید و در وزارت بهداشت، برکناری آقای دیناورند و انتخاب دکتر «غلامرضا اصغری» بعنوان معاون وزیر و رئیس جدید سازمان غذا و دارو بود. سازمان غذا و دارو به عنوان مهمترین و استراتژیکترین زیرمجموعه وزارت بهداشت، از اهمیت ویژهای در نظام سلامت کشور برخوردار است و بر همین اساس ریاست بر این سازمان پر حاشیه، همواره از حساسیتهای ویژهای در تمامی ادوار برخوردار بوده است. نمایندگان مجلس در طول سالهای اخیر بارها و بارها بر اساس گزارشهای واصله و تحقیقات بعمل آمده از وجود مافیا و باندهای سازمان یافته در سازمان غذا و دارو به وزارت بهداشت سخن گفت: اند، اما وزیر بهداشت فکر کرد تنها با برکناری رئیس سازمان میتواند کار را تمام کند. انتظار میرود رئیس جدید سازمان غذا و دارو که کارنامه درخشانی در بحث سلامت جامعه دارد و بار مسئولیتهای زیادی را در طول سالهای بعد از جنگ بر دوش کشیده، با باند باقیمانده در این سازمان به مقابله برخیزد و بسیاری از مدیران را برکنار و افراد لایقتر و مردمیتر که در بین تولید کنندگان بدنبال پول و حق السهم نیستند، جایگزین کند. چندی پیش بود که بسیاری از تولید کنندگان محصولات مختلف غذایی و دارویی طی تماسهای مختلف با رسانهها اعلام کردند که در سازمان غذا و دارو مافیایی عمل میکنند و بسیاری از مدیران آن سازمان با تاسیس شرکتهای محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی، تولید کنندگان را رقیب خود برشمرده و در روند و فرآیند اخذ و صدور مجوز محصولات برای بسیاری از تولیدکنندگان، به صورت مافیایی عمل میکنند. مدتی است در بین تولید کنندگان شکایات و گلایههای زیادی درباره نحوه برخورد مسئولان سازمان غذا و دارو و معاونان آن سازمان با تولید کنندگان مطرح است و حتی در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز این مباحث مطرح است. بر اساس شکایت و گلایه چندی از تولید کنندگان به رسانه ها، برخی از مدیران کل در سازمان غذا و دارو که حتی در بخش محصولات سنتی و گیاهی نیز مسئولیت دارند، موسساتی خصوصی تاسیس کرده اند و در قالب آن موسسه به تولید کنندگان درخواست هایی مطرح میکنند، رفع تعلیق مجوزها، صدور مجوزهای جدید، رفع توقیف بسیاری از محصولات منوط به اقدامات عجیبی از جمله پرداخت پول به این موسسه است. ضمن تأکید بر اصلاح روند و امور جاری در سازمان غذا و دارو، ضرورت دارد رئیس جدید این سازمان به ریشههای نفوذ، باند و مافیای قدرت که از دوره قبل در این سازمان در سمت مدیرکل و مدیران میانی به ایفای نقش میپردازند، توجه جدی تری کند. چرا برای یکبار هم که شده، این سازمان به طور جدی از حقوق تولید کنندگان حمایت نمیکند که در واقع هم چرخ اقتصاد بچرخد و کارخانهها ورشکست نشوند، هم اینکه عدهای از نان خوردن نیفتند و از تولید ملی و توان و ظرفیت داخلی بهرهمند گردیم.
بنابر اعلام بسیاری از تولید کنندگان، یکی از گلایههای اصلی آنها از سازمان غذا و دارو این است که برخی از افراد از درون این سازمان مستقیما پیشنهاداتی به تولید کنندگان ارائه میدهند که اگر موافقت نشود، در روند صدور مجوز آنها اختلال ایجاد میشود.
در سالی که مقام معظم رهبری بر تولید ملی و اقتصاد مقاومتی و اشتغال زایی تأکید دارند، ضرورت دارد رئیس جدید سازمان غذا و دارو نیز به عنوان یک مطالبه عمومی و در راستای حمایت از تولید کنندگان و حقوق آنها، همچنین در راستای حمایت از روند تولید ملی و اشتغال زایی، مشکل تولید کنندگان را حل کند، اجازه ندهد عدهای با مسئولیت مدیرکل مجوزهای محصولات بسیاری از کارخانهها را بدون اطلاع قبلی و هیچ گونه تذکری باطل یا تعلیق اعلام کنند و بعد از گذشت مدتی تقاضاهایی را نسبت به تولید کنندگان مطرح کنند. چندی پیش نیز سازمان «دیدهبان شفافیت و عدالت» گزارشی از فساد در سازمان غذا و دارو منتشر کرد که اعضای بلندپایه این سازمان و اعضای خانواده آنها در شرکتهای خصوصی داروسازی سهم و نفع دارند و از مقام و نفوذ دولتی خود در راستای منافع این شرکتها سوءاستفاده میکنند. در آن گزارش همچنین درباره حضور اعضای خانواده مقامات سازمان غذا و دارو در شرکتهای خصوصی داروسازی از تخلفات یکی از برادران مدیران سازمان غذا و دارو و ارائه اسناد آن به رئیس این سازمان اطلاعاتی منتشر و اعلام شد که «سازمان غذا و دارو تولید ۱۵ دارو را به یک شرکت دارویی داده است که از قضا دختر رسول دیناورند عضو هیئت مدیره این شرکت است». حال بسیاری از تولید کنندگان ضمن حمایت از وزیر بهداشت و رئیس جدید سازمان غذا و دارو، انتظار دارند که برخورد قاطع و جدی تری با این مافیا صورت گیرد و بدانند که صرفا با برکناری رئیس سازمان غذا و دارو، مشکلات مردم حل نمیشود و ضرورت دارد افراد سالم تر، متعهدتر نسبت به تولید کنندگان و مردم در این سازمان مسئولیت بگیرند.