کد خبر:۶۴۰۸۷۶
در آستانه هفته تربیت بدنی صورت گرفت؛

پنجاه و یکمین سالروز ساخت پناهگاه دشت میشان برگزار شد/ محمدی‌فر: آرزو دارم شهروند همدانی باشم

دشت میشان بیش از نیم قرن اقامتگاه موقت کوهنوردانی است که در سرما و گرمای سال برای صعود به قلل مرتفع رشته کوه الوند از این مسیر تردد می‌کنند.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو،ین دشت در مسیر اصلی صعود به قله الوند قرار دارد و وسعت آن حدود یک هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا به 2 هزار و 600 متر می رسد.

احداث پناهگاه دشت میشان سبب شد تا کوهنوردان که علاقه مند به فعالیت گروهی هستند از این مکان برای اجتماع و استراحتگاه خود استفاده کنند.
در واقع این دشت پهنه وسیعی است که کوهنوردان از آن عبور می‌کنند تا به پناهگاه دوم و قله الوند صعود کنند.
پناهگاه دشت میشان به عنوان دومین پناهگاه کوهنوردی ایران به شمار می رود که در روز جمعه 21مهرماه پنجاه و یکمین سال تاسیس با حضور کوهنوردان و پیشکسوتانی از استان و سایر نقاط ایران برگزار کرد.
نعمت الله اخضری مسئول کارگروه پیشکسوتان هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان گفت: در سال 1345 پناهگاه اول میدان میشان به همت هیات کوهنوردی همدان توسط آقایان «فریدون اسماعیل زاده» دبیر هیات، «اکبر سلاحی» خزانه دار و «عربعلی شروه» منشی هیات و عموم کوهنوردان همدان و با حمایت رئیس هیات کوهنوردی وقت «عبدالله حاجیلو» احداث شد.
اخضری اضافه کرد: این پناهگاه که دومین پناهگاه کوهنوردی ایران پس از پناهگاه «شیرپلا» محسوب می شد با حضور جمع کثیری از گروه های کوهنوردی، کوهنوردان همدان و کوهنوردان آزاد ساخته شد و مدت اجرای ساخت آن سه ماه تابستان و با هزینه حدود 180 هزار ریال و مورد تائید و پشتیبانی تربیت بدنی، فرمانداری و فدراسیون کوهنوردی بود.
مسئول کارگروه پیشکسوتان هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان بیان کرد: ساخت پناهگاه الوند موجب شد که کوهنوردان با شب مانی در میدان میشان، برای صعود قله های «الوند»، «کلاغ لانه»، «دائم برف» و «قزل ارسلان» فعالیت و زمان بیشتری داشته باشند.
وی افزود: باتوجه به ارتفاع منطقه کلاغ لانه، اقامت کوهنوردان در این پناهگاه سبب شد تا آنها برای صعود به این منطقه فعالیت چشمگیری داشته باشند.
اخضری خاطرنشان کرد: احداث پناهگاه دشت میشان بهانه خوبی شد تا بعد از سالهای 1350 فکر ساخت پناهگاهی در منطقه برف خیز کلاغ لانه به پیشنهاد فریدون اسماعیل زاده قوت بگیرد و امروزه شاهد استفاده از این پناهگاه ها هستیم.

مراسم پنجاه ویکمین سال ساخت پناهگاه دشت میشان بنا به دعوت ازپیشکسوتان کوهنوردان وگروههای کوهنوردی وکوهنوردان برجسته همدان ومیهمانانی از تهران درمحل پناهگاه میدان میشان برگزار گردید.

دراین مراسم اکثر پیشکسوتان کوه علیرغم مشکلات جسمی، حضور پیدا کرده و مراسم باشکوهی برگزار گردید.

داوود محمدی فر از پیشکسوتان کوهنوردی کشور که تالیف بیش از 50جلد کتاب در زمینه کوهنوردی را در کارنامه دارد با اشاره به فداکاری جلال چشمه قصابانی کوهنورد پر آوازه همدانی در نجات جان کوهنوردی از ارتفاعات هیمالیا گفت: کوهنوردان سایر کشورها از فداکاری این کوهنورد ایرانی تحت تاثیر قرار گرفتند.

محمدی فر با بیان اینکه ایرانیان مقیم فرانسه تعصب خاصی نسبت به کوه الوند و دماوند دارند گفت: اهل شاه عبدالعظیم هستم و سالهاست به واسطه کتاب هایی که مینویسم ارتباط تنگاتنگی با کوهنوردان همدانی دارم و از صمیم قلب آرزو دارم شما کوهنوردان همدان به من لقب شهروند افتخاری همدان را بدهید
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار