آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۹۰۳۸
در نامه‌ای خطاب به استاندار گیلان؛

بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان از وضع موجود منابع طبیعی استان انتقاد کرد/ از ۲۴۵ هزار هکتار اراضی مرتعی استان می‌توان برای اشتغال استفاده کرد

با به‌کارگیری ۲۴۵ هزار هکتار از اراضی مرتعی و مخروبه استان و کشت درختان سریع­‌الرشدی مانند پالونیا و ایجاد صنایع تبدیلی چوب برای آن‌ها، می‌توان علاوه بر توسعه‌ی پوشش جنگلی نقش قابل قبولی در اشتغال‌زایی ایفا کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجتبی خورسندی مسئول حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان در نامه‌ای خطاب به استاندار گیلان از وضع موجود منابع طبیعی و جنگل‌های استان انتقاد کرد و خواستار توجه مسئولین به اشتغال دانشجویان فارغ التحصیل رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی شد.

متن نامه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

استاندار محترم استان گیلان جناب آقای دکتر سالاری

سلام علیکم؛

همان‌گونه که مستحضرید جنگل‌ها و مراتع ثروت‌هایی ملی هستند که با حفظ تنوع زیستی، جلوگیری از فرسایش خاک، بهره‌برداری اقتصادی و جذب گردشگر نقش قابل توجهی در توسعه‌ی‌ پایدار ایفا می‌کنند. این نعمت‌های الهی در ایران از جمله مهم‌ترین سرمایه‌های طبیعی محسوب می شوند که علی‌رغم کاهش محسوس در سه دهه گذشته، همچنان در مناطق شمالی به صورت متراکم مشاهده می گردند. در این میان جنگل‌های گیلان با مساحتی بالغ بر ۵۰۰ هزار هکتار از اصلی‌ترین عوامل جذب گردشگر در استان بوده که در سه دهه گذشته به دلیل اجرای پروژه های عمومی عمرانی در دل جنگل‌ها، تجاوز به عرصه‌های جنگلی در حاشیه روستاها، تغییر کاربری مراتع و عوامل دیگر، با کاهشی ۱۰ درصدی مواجه شده است.

از طرفی دیگر همه‌ساله شاهد آن هستیم که تعداد زیادی از دانشجویان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی از دانشگاه­های استان فارغ­ التحصیل و به خیل بیکاران افزوده می­شوند. بسیاری از این جوانان با مشکلاتی از قبیل افسردگی، تأخیر در امر ازدواج، تضعیف بنیان خانواده، اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی دیگری که ریشه در بیکاری و فقر دارند، دست و پنجه نرم می­کنند. ما در استانی زندگی می­کنیم که مشمول الطاف الهی واقع شده و از نظر شرایط اکولوژیک، منابع سرشار طبیعی و نزولات جوی از وضعیت بسیار مطلوبی برخودار است. این شرایط محیطی، بستر مناسبی را برای فعالیت‌هایی نظیر درختکاری فراهم ساخته که می‌تواند با ایجاد اشتغال در این حوزه، هزاران نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را از معضل بیکاری رها سازد.

بررسی‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهد که با به‌کارگیری ۲۴۵ هزار هکتار از اراضی مرتعی و مخروبه استان و کشت درختان سریع­‌الرشدی مانند پالونیا، صنوبر و اکالیپتوس و تولید، فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی چوب برای آن‌ها، می‌توان علاوه بر توسعه‌ی پوشش جنگلی نقش قابل قبولی در اشتغال‌زایی ایفا کرد. توسعه‌ی این گونه از جنگل‌ها از مزایای دیگری چون حفاظت از خاک در سیستم­های اگروفارستری، تولید علوفه از برگ گونه پالونیا، پرورش زنبور عسل از گل­های درخت پالونیا، ایجاد پارک­های جنگلی و توسعه گردشگری، زراعت چوب و عدم وابستگی به خارج جهت واردات چوب، تاثیر مثبت بر چرخه آب، کربن و بر نزولات جوی، تبخیر و تعرق، میزان روانآب، میزان نفوذ روانآب، جلوگیری از سیل و خسارات زیان­بار ناشی از برخوردار است. با این حال باعث تأسف است که تاکنون هیچ گونه اقدام جدی از سوی مسئولین استان در این زمینه مشاهده نشده است.

لذا انتظار می‌رود در سالی که به فرمایش مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) سال "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال” نام گرفته است، با فعال کردن چنین ظرفیت‌های محلی، به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد درون‌زا و دانش‌بنیان و استفاده از نیروی انسانی جوان و متخصص در استان، کاهش هر چه بیشتر نرخ بیکاری برای مردم شریف گیلان محسوس‌ گردد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار