کد خبر:۶۸۴۴۲
عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس:

جداسازي سبوس نان باعث كمبود روي می‌شود

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس گفت: در نان و برنجي كه غذاي اصلي جامعه را تشكيل مي دهد به دليل جداسازي سبوس و تداوم فرايند غير علمي پخت، مقدار روي بسيار پايين است.

دكتر محمد جعفر ملكوتي در گفت و گو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، گفت: امروزه در پزشكي از ويتامين هاي A و C و E و از فلزات روي به عنوان آنتي اكسيدان ها كه از خستگي و مردن سلول ممانعت مي كنند، نام مي برند.

وي بيان داشت:‌ كمبود روي سبب اختلال در سيستم ايمني، ريزش مو و ايجاد زخم هاي مزمن و مصرف آن به صورت سولفات روي، گلوكنات روي و يا سيترات روي، باعث كاهش عفونت و ترميم سريع زخم مي شود.

ملكوتي بيان داشت: يكي از علل مهم اسهال كودكان كمبود روي است كه در كشورهاي در حال رشد رايج بوده و در سيستم ايمني بدن و افزايش شيوع بيماري هاي عفوني نقش موثري دارد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس اظهار داشت: روي در اعمال مغز و معالجه اسكيزوفرني دخالت داشته و زخم هاي داخل و خارجي را به سرعت التيام مي بخشد.

وي گفت: روي حس چشايي را تقويت كرده و در جلوگيري از ريزش مو و محو خال هاي سفيد روي ناخن، لطافت پوست بدن و جلوگيري از شكنندگي ناخن ها موثر است.

ملكوتي مقدار مصرف روي براي زنان باردار و شيرده و افرادي كه زياد عرق مي كنند را 30 ميلي گرم در روز خواند و افزود: مصرف روي در معالجه بيماري هاي آكنه، اگزما، آلزايمر، زخم پا، عفونت مثانه، ‌عوارض پروستات، سرما خوردگي و انواع سوختگي ها مفيد است.

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس گفت: در آزمايشي كه در كشور آمريكا به انجام رسيده مشخص شد كه كمبود روي در ناباروري نقش داشته و مي تواند موجب نازايي شود.

وي ادامه داد: مصرف روي نبايد از 50 ميلي گرم در روز تجاوز كند كه مصرف سولفات روي به همراه قرص آهن و ويتامين ث براي جلوگيري از خستگي زودرس جامعه به خصوص ورزشكاران توصيه مي شود.

ملكوتي با اشاره به اثرات ضدميكروبي و ضد قارچي روي گفت: روي در تنظيم غده تيروئيد نيز موثر بوده و طبق تحقيقات انجام شده اضافه كردن مكمل روي در جيره غذايي ميزان بروز بي اشتهايي، سرفه، تب و استفراغ را در كودكان كاهش مي دهد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس ادامه داد: روي نقش اساسي در زندگي افراد دارد و بسياري از مشكلات را به راحتي حل مي کند.

وي خاطرنشان كرد: روي در مواد غذايي گوشتي دريايي به ويژه صدف، ميگو، ماهي و همچنين جگر، گوشت قرمز و تخم مرغ به مقدار فراوان يافت مي شود و حداكثر روي در گياهان در تخمه كدو موجود است.

ملكوني يادآور شد:‌ متاسفانه در نان و برنجي كه غذاي اصلي جامعه ما را تشكيل مي دهد به دليل جداسازي سبوس و تداوم فرايند غير علمي پخت مقدار روي بسيار ناچيز است.

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس با اشاره به غذاهاي كنسروي اظهار داشت: مقدار روي در غذاهاي كنسرو شده و يا مواد غذايي حاصل از خاك هاي آهكي يا فقير بسيار ناچيز است كه بهترين روش براي حل مشكل كمبود روي غني سازي محصولات كشاورزي و مزرعه است./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار