به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فرناز بیگی با اشاره به شرایط امنیتی عراق، اظهار کرد: وضعیت این کشور تغییر خاصی نکرده است، از طرفی اربعین سفر خاصی محسوب میشود، خصوصا برای بانوان که ممکن است مشکلات بیشتری متوجه آنها شود. برای همین توصیه میشود به تنهایی در مراسم پیادهروی شرکت نکنند و با گروه و یا خانواده همراه شوند. توصیه میشود پیادهروی را در طول روز، همراه با جمعیت و از مسیرهای مشخص انجام دهند.
او از راهاندازی موکبهای ویژه بانوان در داخل ایران و عراق به مناسبت اربعین خبر داد و گفت: هرچند که تعداد این چادرها کم است، ولی سعی شده امکانات آنها به فراخور نیاز بانوان تامین شود. مدیریت این موکبها نیز به عهده بانوان است.
بیگی افزود: تعداد این موکبها هنوز مشخص نشده، ولی شماری از آنها در داخل خاک ایران و مسیر تردد زائران و تعداد محدود دیگر در آن سوی مرز و در خاک عراق برپا خواهد شد. در موکبهای دیگر نیز فضا برای بانوان و آقایان تفکیک شده است که از موکبداران درخواست شده امکانات رفاهی برای اسکان، تغذیه، سرویس بهداشتی، بهداشت داخل موکب و پزشک را بویژه برای بخش بانوان تامین کنند.
به گفته او، استفاده از این موکبها با توجه به ماهیت خدماترسانیشان به زوار امام حسین (ع)، کاملا رایگان است.
وی درباره آسیبشناسی مشکلات اربعین گذشته بویژه در حوزه بانوان، اظهار کرد: توصیههایی که به موکبداران برای تامین رفاه و امکانات بهداشتی شده بر اساس همان آسیبشناسیها بوده است.
بیگی با یادآوری اینکه نیازهای بهداشتی و درمانی زائران از سوی هلال احمر تامین میشود، افزود: اطلاع دارم که در موکبهای (با مدیریت) تهران رابطهای بهداشتی مستقر خواهند شد که به این منظور آموزش دیدهاند. همچنین ترتیبی داده شده که داروها دپو نشود و به میزان کافی و با توجه به نیاز در اختیار موکبها و زائران قرار گیرد.
مراسم اربعین همزمان با چهلمین روز شهادت امام حسین (ع)، هشتم آبانماه در شهر کربلا برگزار میشود و طبق رسم عراقیها، پیش از فرا رسیدن این روز، زائران شیعه از سراسر عراق و دیگر کشورهای مسلمان همچون ایران، پاکستان و افغانستان مسیری را تا شهر کربلا پیاده طی میکنند.
ایسنا