news730486 :Array
(
[content] => Array
(
[id] => 730486
[rutitr] => رائفیپور در دانشگاه امیرکبیر:
[title] => بالا و پایین کردن دلار کاری ندارد؛ فقط ۵۰۰ نفر لازم است/ از نمایندگان بخواهید دولت را استیضاح کنند
[stitle] =>
[title2] =>
[subtitle] => پژوهشگر سیاسی گفت: اگر شما مردم از عملکرد رییس جمهور خود ناراضی هستید، بروید سراغ نمایندههای مجلس و از آنها بخواهید که دولت را استیضاح کند.
[body] =>
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه برنامه روز دانشجو به همت انجمن اسلامی دانشجویان (عضو دفتر تحکیم وحدت) در دانشکده دکتر شریعتی برگزار شد.
علی اکبر رائفی پور، در آغاز سخنرانی خود به موضوع ایمان و نسبت آن با آرامش پرداخت: مومن خدا را احساس میکند که به آرامش میرسد؛ بنابراین ایمانی که آرامش را به همراه نداشته باشد، ایمان واقعی نیست.
وی همچنین با اشاره به حدیثی در ادامه گفت: یکی از ویژگیهای مومن این است که وقتی با او صحبت میکنیم به آرامش میرسیم.
رائفیپور درباره تفاوت بین آرامش و آسایش یادآور شد: برنامههایی که برای آرامش بخشی خود میگذاریم، نوعی مخدر است که فقط برای مدت کوتاهی مسائل را فراموش میکنید، اما آیا آن مساله حل میشود؟ ما باید یادبگیریم که چگونه مسائل را حل کنیم نه آنکه آنها را منحل کنیم.
وی همچنین برای دانشجویان حاضر در سالن دانشمندی را مثال زد (که از لحاظ جسمی بسیار محدودیت داشت) تا بگوید که فرق انسانهای بزرگ با بقیه انسانها این است که مشکلات و سختیها برای آنها نه تنها تهدید نیست؛ بلکه فرصتی است برای یک جهش بلندتر.
این پژوهشگر بیان داشت که یک نمونه از راههای رسیدن به آرامش علم است و ضمن تعریف علم، به کارکردهای آن در زندگی انسان اشاره میکند: امروز وقتی صحبت از علم میشود، ذهنها به سمت دروس آکادمیک میرود؛ درصورتی که علم آن چیزی است انسان را به اهداف عالی انسانیت هدایت میکند و او را زنده نگه میدارد. در واقع علم همان چیزی است که ما را به آرامش میرساند.
وی افزود: از انسان نخستین تا به حال یک سری علوم بوده است که فقط ابزاری هستند برای آسایش انسان؛ نکته قابل توجه این است که تعریف آسایش کاملا نسبی است. آسایش گذشتگان با آسایش انسان امروز متفاوت است و حتما آسایش آیندگان نیز با امروز ما تفاوت خواهد بود. این علم نه تنها انسان را به آرامش نمیرساند بلکه او را از اهداف عالی خود نیز دور میکند.
او صحبتهای خود را با یک سوال ادامه میدهد: به راستی این آرامش چیست که حضرت زینب (س) پس از از دست دادن ۱۸ تن از عزیزانشان میگویند: "من چیزی جز زیبایی ندیدم" و یا نویسنده کتاب مقتلی که میگوید من فقط روایت تاریخی عاشورا گفته ام، اگر بخواهم به ابعاد دیگر این موضوع بپردازم تا آخر کتاب هیچ یک از شما اشک نمیریزد و چه بسا لبخند هم میزنید. البته که برداشت ما فقط غم و اندوه کربلاست، ولی در این بین کسانی که علم و حکمت دارند میتوانند این شادی را درک کنند و در واقع به آرامش برسند.
ادامه برنامه بر محور سوالات حضار پیش رفت، اولین سوال درباره جبر در خلقت بود که استاد در جواب به داستان خلقت اشاره کرد و سپس سوال بعدی درباره نشانههای ظهور که استاد سخنرانی آیت الله خزئلی را پخش کردند که ایشان میفرمایند: طبق آیات "زمین به صالحان ارث میرسد" و دنیا رو به کمال است، این کمال هم معنوی است هم مادی. آمادگی مادی جهان این است که عالم هستی باید مثل یک خانه بشود و یک سلسله اعصاب بوجود آید که تمام افراد کرهی زمین را بهم متصل میکند؛ بطوری که آنها بتوانند صدا، چهره، رنگ، و دردها را باهم به اشتراک بگذارند.
استاد همچنین درباره شبکههای اجتماعی و ارتباط ان با ظهور گفت: امروزه تا اسم شبکههای اجتماعی میآید، همه فقط بحث انحراف جوانان و قسمت تاریک آن را میبینند؛ اما باید به این موضوع هم توجه کنیم که دارد بستری فراهم میشود، تا تمام انسانها اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند و حجت بر همه تمام شود که پیام اسلام را همه میتوانند دریافت کنند.
سوال سوم درباره وظیفه دانشجو بود که رائفی پور تعریفی از خود دانشجو ارائه کرد: "دانشجویان، موتور محرک جامعه هستند؛ زیرا جوان اند و از خاصیت جوانی و آرمان گرایی بهرهمندند". در ادامه توصیهای به دانشجویان داشتند که "به هیچ وجه درگیر روزمرگی نشوید و این روحیه آرمان گرایی را دریابید که به سرعت از دست میرود. "
نوبت به سوالات سیاسی رسید البته استاد از پاسخ به آنها امتناع کرد؛ اما با خواندن متن سوال با تشویق حضار مواجه شدند. سوال این بود که "چرا در دوران انتخابات وعده وعیدهای خوش رنگ و لعاب میدهند، اما هیچ کدامشان عملی نشد؟ " رائفی پور ابتدا موضع خود را نسبت به جریان چپ و راست تمییز کرد و گفت: «من طرف هیچ کدام نیستم و نقد دو طرف را میگویم.»
ابتدا از عملکرد شورای شهر فعلی گله میکند و درباره وعدههای انتخاباتی میگوید: شما اول باید از کاندیدا بپرسید که چه برنامهای برای این وعده انتخاباتی خود دارد؟ برای مثال شما میگویید ارزش پاسپورت را افزایش میدهد، چه چیزی باعث بی ارزش شدن پاسپورت ایران شده است و شما برای رفع آن چه ساز و کاری را پیش بینی کرده اید؟
در ادامه درباره نوسانات قیمت ارز نیز توضیحاتی را ارائه داد: برای یک اسکناسی که چاپ میشود، باید در کشور طلا وجود داشته باشد تا تورم به وجود نیاید حالا شما تصورکنید که برای یک اسکناس ۱۰۰۰ تومانی یک گرم طلا داشته باشیم. در سال ۱۳۹۲ نرخ نقدینگی کشور ۴۶۰ هزارمیلیارد دلار است و، اما آمار هفته پیش ۷۲۰,۱ هزارمیلیارد دلار است. این افزایش ۴ برابری نقدینگی باعث شده است تا ارزش ریال پایین بیاید به این صورت که حالا دیگر آن ۱۰۰۰ تومان، یک گرم طلا ارزش ندارد فقط ۰.۲۵ گرم طلا میارزد.
معادلات افزایش قیمت دلار کاملا به نقدینگی وابسته است. در سال ۹۲ دلار حدودا ۳۷۰۰ تومان بوده و حالا با ۴ برابر شدن نقدینگی قیمت دلار هم به همین مقدار افزایش پیدا کرده. دستور چاپ اسکناس را رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد میدهند، پس نباید انگشت اتهام را به سمت خارج از کشور بگیریم. این تصور کاملا غلط است که قیمت دلار بالا میرود، خیر! این ارزش ریال است که پایین میآید.
وی صریحا اعلام کرد که بالا و پایین کردن قیمت دلار هیچ کاری ندارد فقط ۵۰۰ نفر لازم است تا هرکدام با فروختن ده هزار دلار و انتشار سریع خبر آن در کانالها و خبرگزاریها باعث شوند تا همه دلارهای خود را بفروشند و در نهایت دلار به قیمت واقعی برسد.
رائفی پور به دانشجویان پیشنهاد داد که کتابهای "اقتصاد کلان"، " اقتصاد خرد" و "پول، ارز، بانکداری" را حتما مطالعه کنند.
وی با اشاره به وظیفه مردم و دانشجویان در وضعیت کنونی گفت: اصلیترین دغدغه رهبران جامعه از زمان پیامبر تا به حال، آگاهی مردم جامعه بوده است. امیرالمومنین به دلیل کج فهمیهای مردم بود که حکومتشان فقط ۵ سال به طول انجامید.
او ضمن اشاره واقعه تاریخی جنگ صفین میگوید: امام علی (ع) پیروز جنگ بودند؛ اما با یک فتنهی مذهبی مسلمانان دچار تردید شدند. امام فرمودند که من قرآن ناطق هستم، آن چیزی که بر سر نیزه هاست مشتی کاغذ و جوهر است؛ اما مردم به حرف امام اعتنایی نکردند و تصمیم به مذاکره گرفتند و دوباره حضرت اشخاص حاذق و سرشناس را برای مذاکره معرفی کردند؛ اما مردم شخصی که خود انتخاب کرده بودند را برای مذاکره فرستادند. امام علی (ع) هیچ چیز نگفتند؛ چرا که انتخاب مردم بود.
دانشجویان از کاندیداهای نالایق میپرسند و رائفی پور اینگونه جواب میدهد که: حتی اگر یکی از معصومین هم جز کاندیداها باشد، وقتی مردم نتوانند درست تشخیص بدهند، شخص معصوم هم نمیتواند کاری بکند. در این باره میتوان حضرت علی (ع) را مثال زد که ایشان بالای منبر از نبود عمارها سخن گفتنتد که امروزه شما دانشجویان باید عمار باشید باید بروید واقعیات را روشن سازی کنید و بعد در ادامه با اشاره به سخنان رهبری میگوید ساز و کار ما غلط است، ما دولتسازی نکردهایم. شما اگر بهترین شخص را هم بگذارید؛ اما وقتی قوانین اشتباه هستند، او هم نمیتواند کاری از پیش ببرد.
برای مثال یکی از قوانین اشتباه در نظام پزشکی ما این است که سود زمانی حاصل میشود که مریض بیشتر باشد؛ درحالی که سود نظام پزشکی باید در سلامت مردم جامعه باشد؛ به این شکل که برای یک تعداد محدودی یک پزشک وجود داشته باشند که بیمار شدن افراد باعث ضرر پزشک شود اینگونه پزشک تمام تلاش خود را میکند تا افراد سالم بمانند.
وی همچنین به پولشویی پزشکان در گرفتن ویزیتها هم اشاره کرد و گفت: وقتی این قوانین اصلاح شود، هر کسی در راس قرار بگیرد، دیگر نمیتواند کار خطایی انجام دهد. متاسفانه تمام امور کشور ما به این بستگی دارد که چه کسی رئیس جمهور بشود.
دانشجویان درباره انتخاب اشتباه میگویند رائفی پور در جواب میگوید: همین که مردم توجیه بشوند کافیست پس از مذاکره در جنگ صفین نیز امام فرمودند: آیا توجیه شدید که اینها همه فریب بود؟ مردم یکسری قبول کردند؛ اما یک عدهای هم خطاب به امیرالمومنین گفتند: شما مقصری که اجازه مذاکره را صادر کردید، حال اگر شما از عملکرد رییس جمهور خود ناراضی هستید، بروید سراغ نمایندههای مجلس و از آنها بخواهید که دولت را نسبت به عملکرد خود استیضاح کند.
رائفی پور درباره نقش رهبری توضیحاتی داد: امنیت و انسجام جامعه را فراهم کند. رهبری به عنوان پدر جامعه نمیگذارد جامعه به دو دسته تبدیل شود. در انتخابات سال ۸۸ نمایندههای دو جناح دائما در تنش بودند؛ اما رهبری حکمی صادر کردند که هر دو نماینده در مجمع تشخیص مصلحت نظام کنار هم باشند و یا در مقطعی از زمان که دولت. با مجلس شورای اسلامی در جدال بودند، خبری میرسد که آمریکا ۴۰۰ میلیارد دلار سلاح به عربستان فرستاده برای حمله به ایران. در این برهه زمانی رهبری هم نمیتواند این خبر را به جامعه انتقال دهد؛ چراکه جامعه تاب شنیدن چنین خبری را ندارد؛ بنابراین نقش رهبری بسیار سخت است.
وی در ادامه صحبتهای خود به قرآن کریم قسم یاد کرد که من از هیچ نهادی و ارگانی حقوق نمیگیرم و استخدام هیچ ادارهای نیستم. تنها جایی که الان تعهد کاری دارم یک مرکز پژوهشی است به نام سدا (سیاستگذاری دولت اسلامی) که در فرم خود نیز ذکر کردهام که ریالی بابت حقوق نمیخواهم.
این پژوهشگر در ادامه وظایف رهبری میگوید: طبق قانون رهبری و رییس جمهور هر چهار سال یکبار برای حکم تنفیذ در ارتباط هستند و طبق قانون رییس جمهور ملزم است که به مجلس پاسخگو باشد، مجلس هم را هم دوباره رای مردم تشکیل میدهد.
[snews] =>
[bimg] => 491571_347.jpg
[tmpl] =>
[sdate] => 13970919152403
[pdate] => 13970919175436
[udate] => 13970919180623
[sendby] => f.farrokhi
[publishby] => s.soltani
[updateby] => m.omrani
[service_id] => 11
[cat_id] => 67
[sec_id] => 201
[status] => P
[lang] => FA
[hint] =>
[author] =>
[author_id] => 0
[source] => 0
[most_view] => 1
[comments_view_status] => 1
[comments_form_status] => 1
[conf] =>
[news_type] => 1
)
[extra_content] => Array
(
[cid] => 730486
[ostan] => 0
[typist] =>
[country] =>
[promise_date] => 0
[access_level] => 0
[promise_date_type] =>
[meta_keywords] =>
[slugs] =>
)
[related_content] => Array
(
[0] => Array
(
[id] => 732361
[title] => بسیج دانشگاه علامه به تعطیلی برخی برنامههای تشکلهای دانشجویی واکنش نشان داد
[pdate] => 13970926231657
[service_id] => 11
)
[1] => Array
(
[id] => 730198
[title] => بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه امیرکبیر
[pdate] => 13970918183749
[service_id] => 2
)
[2] => Array
(
[id] => 728142
[title] => حال و هوای دانشجویان در هفته «دانشجو»/ دانشگاههای کشور امروز میزبان چه برنامههایی بودند؟
[pdate] => 13970911154958
[service_id] => 14
)
[3] => Array
(
[id] => 728118
[title] => امروز در دانشگاههای تهران چه خبر است؟/ از مناظره تا بزرگداشت + جزئیات
[pdate] => 13970912092724
[service_id] => 11
)
[4] => Array
(
[id] => 724677
[title] => اجتماع بزرگ مردمی بیعت با امام عصر(عج) در تهران
[pdate] => 13970826184435
[service_id] => 2
)
[5] => Array
(
[id] => 724569
[title] => فیلم/ صحبتهای رائفیپور درخصوص آوردن مدیران از خارج کشور!
[pdate] => 13970826135256
[service_id] => 3
)
)
[related_content_v2] => Array
(
[1] => Array
(
[0] => Array
(
[id] => 730198
[title] => بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه امیرکبیر
[pdate] => 13970918183749
[service_id] => 2
[rutitr] =>
[author] => وحید نادری
[author_id] => 0
[news_type] => 1
[relation_type] => 1
[order] => 0
)
[1] => Array
(
[id] => 728142
[title] => حال و هوای دانشجویان در هفته «دانشجو»/ دانشگاههای کشور امروز میزبان چه برنامههایی بودند؟
[pdate] => 13970911154958
[service_id] => 14
[rutitr] => گزارش |
[author] =>
[author_id] => 0
[news_type] => 1
[relation_type] => 1
[order] => 0
)
[2] => Array
(
[id] => 728118
[title] => امروز در دانشگاههای تهران چه خبر است؟/ از مناظره تا بزرگداشت + جزئیات
[pdate] => 13970912092724
[service_id] => 11
[rutitr] => ویژهبرنامههای ۱۶ آذر ۹۷ | در حال بروزرسانی؛
[author] =>
[author_id] => 0
[news_type] => 1
[relation_type] => 1
[order] => 0
)
[3] => Array
(
[id] => 724677
[title] => اجتماع بزرگ مردمی بیعت با امام عصر(عج) در تهران
[pdate] => 13970826184435
[service_id] => 2
[rutitr] =>
[author] => حمید وکیلی
[author_id] => 0
[news_type] => 1
[relation_type] => 1
[order] => 0
)
[4] => Array
(
[id] => 724569
[title] => فیلم/ صحبتهای رائفیپور درخصوص آوردن مدیران از خارج کشور!
[pdate] => 13970826135256
[service_id] => 3
[rutitr] =>
[author] =>
[author_id] => 0
[news_type] => 1
[relation_type] => 1
[order] => 0
)
[5] => Array
(
[id] => 732361
[title] => بسیج دانشگاه علامه به تعطیلی برخی برنامههای تشکلهای دانشجویی واکنش نشان داد
[pdate] => 13970926231657
[service_id] => 11
[rutitr] => در بیانیهای؛
[author] =>
[author_id] => 0
[news_type] => 1
[relation_type] => 1
[order] => 0
)
)
)
[media] => Array
(
)
[view_images] => Array
(
[bimg] => /files/fa/news/1397/9/19/491571_347.jpg
)
[news_field] => Array
(
[0] => Array
(
[filed_id] => 1
[filed_name] => نوع خبر
[filed_type] => C
[filed_value] =>
)
)
[smarty_keys] => Array
(
)
[live_blog] => Array
(
)
[tags] => Array
(
[0] => Array
(
[tag] => رائفی پور در دانشکده شریعتی
[id] => 1998735
[tag_id] => 103688
)
[1] => Array
(
[tag] => ویژه برنامه روز دانشجو به همت انجمن اسلامی دانشجویان
[id] => 1998736
[tag_id] => 103689
)
[2] => Array
(
[tag] => رائفی پور در برنامه روز دانشجو
[id] => 1998737
[tag_id] => 103690
)
[3] => Array
(
[tag] => سخنرانی رائفی پور با موضوع ایمان و آزامش
[id] => 1998738
[tag_id] => 103691
)
)
[image_tag] => Array
(
)
[documents] =>
[comments] => Array
(
[0] => Array
(
[comment_id] => 388113
[cid] => 730486
[comment_name] =>
[comment_mail] =>
[comment_message] => چی شده بالاخره یه خبرگذاری حرف هایی از استاد رائفی پور رو گذاشت.
تبریک میگم به خبرگذاری دانشجو
[comment_date] => 13970919195404
[comment_ip] => 3119492557
[comment_status] => P
[comment_lang] => FA
[changeby] => m.abdolalipoor
[cat_id] => 0
[parent_id] => 0
[answer] =>
[is_replied] =>
[replied_by] =>
[rdate] => 0
[reply_message] =>
[most_like] => Y
[membership_id] => 0
[answer_by] =>
[answer_date] => 0
[country_short] => gb
[country_long] => United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
)
)
[comments_stats] => Array
(
[P] => 1
[H] => 1
)
[sepehr_keys] => Array
(
)
)
1