کد خبر:۷۲۵۷۴۲
دولتی:

دفتر گسترش آموزش عالی برای توقف تکمیل ظرفیت راهکار دارد

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: در راستای مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو جهت متوقف ساختن تکمیل ظرفیت دانشگاه‌ها از سال آینده، دفتر گسترش آموزش راه حلی ارائه داد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابوالقاسم دولتی مدیرکل گسترش آموزش عالی با اشاره به توقف تکمیل ظرفیت از سال آینده، توضیح داد: به منظور جلوگیری از جا به جایی دانشجویان پس از قبولی در زیرنظام ها، مصوبه سنجش و پذیرش دانشجو اعلام می‌کند تکمیل ظرفیت در دانشگاه‌ها متوقف شود.

وی با بیان اینکه امسال هم تمدید ظرفیت داشتیم نه تکمیل ظرفیت، گفت: ظرفیتی که مدام در دانشگاه‌ها پر و خالی می‌شود، اهمیت دارد که این امر بیشتر در مورد دانشگاه‌های غیردولتی و آزاد صدق می‌کند.

دولتی در مورد راه حل جایگزین برای تکمیل ظرفیت، توضیح داد: این راه حل را شورای گسترش آموزش عالی ارائه داده است. بر این اساس، فعال کردن سیستم سنجش و پذیرش یکپارچه در کل زیرنظام‌ها عملیاتی می‌شود که این راه حل، کارشناسی شده و ثابت است.

وی در توضیح بیشتر این موضوع، اظهار کرد: تمام زیرنظام‌ها بدون استثناء حتی دانشگاه آزاد اسلامی که به صورت مستقل، فرایند سنجش و پذیرش دانشجو را انجام می‌دهد صرفاً در سازمان سنجش آموزش کشور، سنجش و پذیرش می‌شوند.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در توضیح علت حذف تکمیل ظرفیت دانشگاه‌ها از سال تحصیلی آینده، گفت: یک دانشجو ممکن است با پذیرش در یک آزمون یا بر حسب سوابق تحصیلی وارد موسسه یا دانشگاهی شده باشد.

وی افزود: همزمان با این قبولی، فرد با شرکت در فرایند تکمیل ظرفیت و ارائه مدارک خود به دانشگاه یا موسسه دیگری، دوباره در مرکز آموزشی دیگری پذیرفته می‌شود. در واقع، اشکال اینجاست که دانشجو خود را از موسسه‌ای به موسسات و دانشگاه‌های دیگر جا به جا می‌کند.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی با بیان اینکه آمار جابجایی دانشجویان میان موسسات و دانشگاه‌ها کم نیست، اظهار کرد: این جا به جایی‌ها در زیرنظام ها، بی نظمی‌هایی برای موسسات و دانشگاه‌ها ایجاد می‌کند که در نهایت همین مراکز و دانشگاه‌ها متضرر می‌شوند. همچنین برنامه ریزی دانشگاه‌ها و موسسات هم بهم می‌ریخت و ظرفیت مراکز را مدام دچار نوسان می‌کرد.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی با بیان اینکه بر اساس این سیستم، هر دانشجو تنها در یک دانشگاه یا موسسه قبول می‌شود، گفت: با این روش، امکان جا به جایی دانشجو از غیرانتفاعی‌ها به پیام نور یا از پیام نور به آزاد و غیرانتفاعی‌ها متوقف می‌شود. این روش در تمام دانشگاه‌های جهان هم مرسم است.

وی تاکید کرد: در سیستم یکپارچه سنجش و پذیرش دانشجو، فرد تنها یک بار با سیستم پذیرشِ یکپارچه قبول شود و تمام. در این صورت، یقیناً شاهد اعتراضی هم از سوی داوطلبان نخواهیم بود و ظرفیت دانشگاه هم تکمیل می‌شود.

به گفته این مقام مسئول در وزارت علوم، با یکپارچه سازی سنجش و پذیرش، دانشگاه‌ها می‌دانند دقیقاً برای یک سال تحصیلی به چه تعداد دانشجو نیاز دارند، پس برای آن برنامه ریزی می‌کنند، ضمن اینکه میزان ظرفیت مورد نیاز دچار نوسان و تغییر نمی‌شود.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در وزارت علوم، تمدید ظرفیت در سال تحصیلی جاری تنها برای چند زیرنظام صورت گرفت و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تکمیل ظرفیت اجرا نشد.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار