مرحله تکمیل ظرفیت از کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در سال ۹۷ حذف شد و داوطلبان فرصتی برای انتخاب رشته دوباره در این آزمونهای این مقاطع تحصیلی ندارند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،چهار کنکور سراسری کشوری شامل آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۷ و آزمون دکتری تخصصی (نیمه متمرکز) سال ۹۷، آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی و آزمون دکتری تخصصی علوم پایه، بهداشت و داروسازی و دندانپزشکی ۹۷ با توجه به سیاست شورای سنجش و پذیرش دانشجو مرحله تکمیل ظرفیت ندارد.
دکتر آبتین حیدرزاده رئیس مرکز سنجش پزشکی وزارت بهداشت در این باره یادآور شد: طبق مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، برای سال ۹۷ هیچ برنامهای برای تکمیل ظرفیت در کنکورهای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در دانشگاهها اجرا نمیشود و این موضوع برای رشتههای علوم پزشکی نیز صادق است.
رئیس مرکز سنجش پزشکی وزارت بهداشت افزود: مرحله تکمیل ظرفیت برای دانشگاههای علوم پزشکی در کنکورهای ارشد و دکتری تخصصی رشتههای علوم پزشکی در سال ۹۷ نخواهیم داشت.
دکتر مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری از متوقف شدن برنامه تکمیل ظرفیت دانشگاهها از سال آینده خبر داد و گفت: امسال به دلیل برخی از مسائل مجبور شدیم به تعدادی از دانشگاهها مجوز تکمیل ظرفیت ارائه دهیم، اما برخی دانشگاهها نیز بدون توجه به مسائل قانونی اقدام به پذیرش دانشجو درمرحله تکمیل ظرفیت کردند که این موضوع خلاف قانون است.
همچنین دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: برای کنکور کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی (نیمه متمرکز) دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور مرحله تکمیل ظرفیت نخواهیم داشت.
وی افزود: مرحله تکمیل ظرفیت تنها برای دانشگاه فرهنگیان در کنکور سراسری اجرا میشود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: تکمیل ظرفیت برای مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی و دانشگاه پیام نور به دلیل پذیرش صرفا بر اساس سوابق تحصیلی در کنکور سراسری شامل این موضوع نمیشود.
آمار تکمیل ظرفیت دانشگاههای غیرانتفاعی، پیام نور و فرهنگیان در کنکور ۹۷
در ماههای مهر و آبان ماه ۹۷ با توجه به درخواست دانشگاه پیامنور و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی مبنی بر عدم تکمیل ظرفیت پذیرش رشتههای تحصیلی، امکان تکمیل ظرفیت برای این مراکز آموزشی فراهم شد.
پذیرش در رشتههای این دانشگاهها و مراکز آموزش عالی صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی کنکور سراسری ۹۷ صورت گرفت و تمامی داوطلبانی که در کنکور ۹۷ ثبتنام کرده و یا ثبت نام نکرده بودند میتوانستند در این رشتهها ثبت نام کنند.
همچنین مرحله تکمیل ظرفیت برای رشتههای تحصیلی پردیسهای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در کنکور سراسری ۹۷ نیز انجام شد.
تمامی داوطلبان حاضر در جلسه آزمون سراسری سال ۹۷ با نمره کل بالای ۶ هزار و ۵۰۰ (با توجه به کارنامه نتایج اولیه) میتوانستند با انتخاب ۲۵ کد رشته رشتههای مربوط به رشتههای پردیسهای دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی را انتخاب کنند.
حسین توکلی - مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور درباره میزان ثبت نام در تکمیل ظرفیت غیرانتفاعی ها، دانشگاه پیام نور و دانشگاههای فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی گفت: در تکمیل ظرفیت رشتههای کنکور ۹۷ برای پردیسهای فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی ۳۱ هزار و ۴۲۹ نفر ثبت نام کردند.
وی افزود: در تکمیل ظرفیت رشتههای تحصیلی پذیرش صرفاً با اعمال سوابق تحصیلی کنکور ۹۷ در مراکز و واحدهای آموزشی دانشگاه پیامنور تعداد ۳۷ هزار و ۷۱۷ نفر در تکمیل ظرفیت رشتههای تحصیلی غیرانتفاعیها در کنکور سراسری ۹۷ که پذیرش در آنها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی بود نیز تعداد ۱۴ هزار و ۱۴۱ نفر ثبت نام کردند.
مشاور عالی سازمان سنجش اظهار داشت: در مجموع سه تکمیل ظرفیت برای مقاطع غیر از کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، تعداد ۸۳ هزار و ۲۸۷ ثبت نام کرده اند.
این تصمیم هم به ضرر داوطلبان است که باید هزینه و زمان گرانبهای خود صرف قبولی در آزمون سال آینده کنند و هم به ضرر دانشگاه ها به دلیل وجود صندلی های خالی لطفا رسیگی کنید.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.