به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجو، سعید فائقی در مورد بحث واگذاری باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: تعجب من از این است که دولت اعلام کرده بود با توجه به قانون اصل 44 نمیتوانند این دو باشگاه را خصوصی کنند و این مسئله نیاز به تصویب قانون دیگری داشت اما الان بحث واگذاری بار دیگر مطرح شده است.
وی در مورد اینکه روز گذشته اسحاق جهانگیری اعلام کرد این مشکل حل شده است، تصریح کرد: معاون رئیسجمهور که نمیتواند قانون را لغو کند و این در حوزه اختیارات مجلس است و اصلا فرض را بر این بگذاریم زمینه قانونی برای انجام این کار فراهم شده است و مشکلی وجود ندارد. ما باید به مسائل گذشته بازگردیم.
معاون سابق تربیتبدنی گفت:همانطور که میدانید پرسپولیس و استقلال بر اساس ماده قانونی شورای انقلاب وقف ملی شده است. ملی در آن زمان به معنای دولتی بود. وقتی این دو باشگاه دولتی اعلام شدند قانونگذار این طور پیشبینی کرده بود که ثمن باشگاهها به صاحبان آن پرداخت شود. علی عبده مالک باشگاه پرسپولیس بود البته او درگذشته است و اینطور که من میدانم نه به او و نه به وراثش ثمنی پرداخت نشده است. استقلال هم از اموال عمومی ایجاد شده و وقف است. حال باید ببینیم واقف عام است یا شرایط دیگری دارد. باید این بحث وقف هم حل شود تا در این شرایط بتوان آن را واگذار کرد یا اینکه باشگاه را اجاره داد. این مسئله نیاز به بررسی دارد.
فائقی در ادامه افزود: فرض را بر این بگذاریم که این مسائل حل شد، برای واگذاری طبق پیشبینی قانونگذار باید به تعاونیهایی که متعلق به هواداران، دستاندرکاران یا غیره است این واگذاری صورت گیرد. تا الان این تعاونی در این رابطه شکل نگرفته و گروه پیشکسوتانی که جلو آمدند تشکل خاصی ندارند. بدین ترتیب واگذاری باید از طریق آگهی و به بالاترین پیشنهاد انجام شود.
وی در رابطه با اینکه آیا میتوانند این دو باشگاه پس از خصوصی شدن هزینههای خود را تامین کنند، تصریح کرد: پرسپولیس و استقلال میتوانند هزینههای خود را به دست آورند. این مسئله در گذشته آزمایش شده است. ما در مقطعی باشگاه پرسپولیس را به محلوجی واگذار کردیم و آنها از طریق لژیونرها کسب درآمد میکردند. در ادامه هم پرسپولیس هم به حوزه هنری واگذار شد. شما نگاه کنید همین حالا این تیم از حضور در لیگ قهرمانان آسیا 2 میلیون دلار درآمدزایی کرده است. درآمدهای زیادی وجود دارد که میتوان آنها را به دست آورد. همانطور که ما برای خصوصی سازی توانستیم قوانین را درست کنیم با حل مشکل رعایت حقوق معنوی میتوانیم درآمدهای زیادی را برای این باشگاهها به وجود آوریم. بخش خصوصی از نام این برند میتواند بهره ببرد. حتی میتوان به تولید تجاری وصل شد و اقدامات دیگری انجام داد.
معاون سابق تربیت بدنی تصریح کرد: دولت باید حمایتهای لازم را انجام دهد. این دو باشگاه در ابتدا خصوصی بودند و ما در اوایل انقلاب با توجه به تفکرات آن زمان آنها را دولتی کردیم و دوباره میخواهیم آنها را به نقطه اولیه بازگردانیم. وقتی قرار است انتقال صورت گرفته شود باید حمایتهای لازم صورت گیرد. ما بحثی در خرید و فروش به عنوان خدمات پس از فروش داریم. باید برای این دو باشگاه خدمات پس از فروش در نظر گرفته شود و برای پرداختیها قسطبندی صورت گیرد. و قسطها از کم شروع شده و پلهای زیاد شود. اگر این اقدامات را انجام دهیم میتوانیم خصوصیسازی را به خوبی اجرا کنیم و این دو باشگاه به موفقیت برسد.