به گزارش گروه دیگررسانههای خبرگزاری دانشجو، بر اساس تجارب بالینی، تجربه ی شکست عاطفی می تواند در کنار عواملی مانند سیل، زلزله، تصادف، آتش سوزی و مرگ عزیزان قرار گیرد و شک عصبی سهمگینی را به فرد وارد کند که متخصصان از آن به عنوان “تروما” یاد می کنند.
فرد شکست خورده ممکن است دامنه ی وسیعی از علایم جسمی و روانی از جمله:
به میزانی که فرد انتظار مواجهه با چنین شکستی را نداشته باشد و برای آن آماده نباشد، سندرم شکست عاطفی قوی تر خواهد بود و فرد را با علایم سنگین تر و بیشتری مواجه میکند.
در صورتی که فرد شکست خورده به دنبال استفاده از منابع حمایت اجتماعی نرود و از دیگران برای غلب بر مشکلاتش استفاده نکند، خطر ابتلابه افسردگی و اضطراب بسیار بالاست و مساله می تواند با چندین اختلال دیگر نیز همراه شود.
برای مشاوره با یک روانپزشک خوب مشورت کنید.
ترمیم زخم عاطفی پس از شکست عشقی - مشاورانه
طبیعی است که مواجه شدن با شکست عاطفی مساله ای بسیار دردناک و آزاردهنده است اما اگر نتوانید پس از گذشت حداکثر ۶ ماه، بهبودی لازم را به دست آورید و به کار و زندگی روزانه تان بازگردید، لازم است هرچه سریعتر به یک روانشناس و یا مشاور مراجعه کنید.
پیشنهاد حرفه ای تر می تواند این باشد که منتطر گذر زمان نمانید و برای حفاظت از سلامت روانی تان، با یک روانشناس گفت و گو کنید.
بر اساس ماهیت شکست عاطفی، صرف گفت و گو کردن و بیان مشکل نیز تاثیر زیادی در تخلیه ی احساسات منفی دارد و می تواند حال تان را بهتر کند.
در صورتی که پس از تجربه ی شکست، از دیگران فاصله گرفته اید و قادر به برقرای روابط صمیمانه نیستید و یا برای داشتن تجربه ای خوشایند به مواد مخدر و یا داروهای آرامبخش روی آورده اید نیز بهتر است هرچه سریعتر برای حل ریشه ای مشکل از روانشناس کمک بگیرید.
مراجعین زیادی پس از تجربه ی شکست عاطفی احساس نابودی می کنند.
آن ها احساس می کنند زندگی شان را از دست داده اند و اگر چه زنده اند و در بین مردم راه می روند اما روح و عاطفه شان متلاشی شده است.
بر اساس میزان ضربه ی روحی وارد شده به فرد، بازگشت او به زندگی عادی، سطوح مختلفی از دشواری را طی می کند.
برای برخی از افراد، سال ها طول می کشد تا بتوانند به فردی عادی تبدیل شوند.
بنابراین در اینجا به نکاتی می پردازیم که به شما کمک کند تا دیدگاه واقعی تری را شکل دهید و دوره نقاهت تان را کوتاه تر کنید.
پژوهش ها نشان می دهند که پذیرا بودن نسبت به تجارب و داشتن دیدگاهی تجربی نسبت به مسایل، تا حد زیادی افسردگی و اضطراب را کاهش می دهد.
بنابراین به شکست تان به عنوان تجربه ی ارزشمندی نگاه کنید که منجر به خودشناسی بیشتری در شما شده است.
با اتخاذ این دیدگاه، تلاش کنید تا با درس گرفتن از آن، در روابط بعدی تان بهتر عمل کنید.
اگر چه ممکن است پس از پایان رابطه، تمایل زیادی به انتقام گرفتن داشته باشید، اما لازم است بدانید که با این کار حال تان بهتر نمی شود.
با مرور تجرب گذشته می توانید به خاطر آورید که رابطه ی تان مملو از خوشی ها و تلخی های به هم آمیخته است و تصمیم گیری برای بخشش می تواند آرام تر تان کند.
لازم است به این نکته نیز اشاره کنم که منظور از بخشش، شروع دوباره ی رابطه و یا بازگشت به فرد نیست بلکه با این کار می توانید آرامش روانی بیشتری را تجربه کنید.
مقایسه ی دو دسته از افراد مواجه شده با شکست عشقی- گروه بدحال و گروه بهبود یافته- نشان می دهد که آن ها به شکل های متفاوتی به مرور گذشته می پردازند.
گروهی از شکست خوردگان که توانسته اند از بحران اجاد شده به خوبی عبور کنند، از گذشته و خاطرات آن به عنوان تجربه ای آمیخته از خوبی و بدی یاد می کنند که تمام شده و دیگر وجود ندارد.
اما گروه شکست خورده های بدحال، به شکلی به مرور وقایع گذشته –به ویژه اتفاقات منفی-می پردازند، که گویی در همین لحظه در حال وقوع است.
مرور وقایع منفی گذشته
در حقیقت این گروه، بیشتر وقایع منفی گذشته را برای مرور، انتخاب می کنند و حتی پس از گذشت سال ها، باز هم آن ها را به حالت پخش زنده مشاهده می کنند.
این حالت که ناشی از سطح بالای آمیختگی هیجانی با مساله است، باعث می شود تا فرد خودش را با مشکلش یکی بداند و نتواند از آن جدا شود.
یکی از مهم ترین روش هایی که می تواند به شما کمک کند تا از حالت آمیختگی هیجانی، به سمت گسلش حرکت کنید ان است که واقعه را با جزییات تمام و با افعال گذشته برای یک نفر تعریف کنید و دایما این جمله را با خودتان تکرار کنید که ” این مساله مربوط به چند سال یا چند ماه پیش است. این داستان با همه ی سختی هاش تموم شده و الان دیگه نیست”.
همچنین در مواقعی که خاطرات تلخ گذشته در ذهن تان مرور می شود، می توانید با خودتان بگویید “چه راه سختی رو پشت سر گذاشتم. چقدر تلخ بود. اما خدا رو شکرکه تموم شده و الان دیگه چیزی برای آزارم وجود نداره”.
در برخی موارد شاید نیازمند آن باشید تا با مراجعه به مشاور، روند رسیدن به گسلش و جدا کردن خودتان از واقعه ی شکست آمیز را سریع تر طی کنید و به آرامش دست یابید.
مشاورانه : مرکز مشاوره آنلاین
سایت مشاورانه : مرکز روانشناسی مشاوره آنلاین در زمینه های تخصصی خانواده درمانی و مشاوره خانواده در زمینه دعوای زناشویی و خیانت و طلاق ، مشاوره جنسی و آموزش های پیش از ازدواج، دوره نامزدی و عقد و اولین رابطه جنسی ، اختلال روانی و بیماری هایی همچون افسردگی ، اضطراب ، سایکو ، وسواس، مشاوره ازدواج در دروه پیش از ازدواج و مشاوره روانشناسی با استفاده از تست روانشناسی روایی شده به صورت حضوری ، مشاوره تلفنی و مشاوره آنلاین می پردازد. شماره تماس ۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰ و ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ جهت رزرو وقت و مشاوره حضوری ، تلفنی می باشد.
منبع: مشاورانه