معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: امروزه نیاز اصلی ازدواج جوانان، اشتغال ایمن و مسکن ارزان است و افزایش بیشتر وام ازدواج موثر نخواهد بود.
به گزارش اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد مهدی تندگویان، در نخستین جلسه ستاد ملی بزرگداشت هفته ازدواج که صبح امروز به همت دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان برگزار شد، گفت: ازدواج موضوع همیشگی کشور است و منتهی به این هفته نمیشود، اما در حقیقت روز ازدواج امیرالمومنین علیه السلام و حضرت فاطمه زهرا (س) بهانهای ست برای گرامیداشت ازدواج و ترویج ازدواج آسان و به دور از تشریفات و تجمل.
وی ادامه داد: وقتی از ازدواج آسان صحبت میکنیم و وقتی از ترویج فرهنگ ازدواج و ازدواج بدون تشریفات و تجمل میگوییم، نمونه بارز آن همین ازدواج مقدس حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) است.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در موضوع ازدواج دولت کارهای خوبی را علیرغم مشکلات اقتصادی که با آن روبرو بوده، انجام داده است، افزود: دولت انصافاً به همه تعهدات خود در حوزه وام ازدواج به طور کامل عمل کرده است. سال گذشته همه متقاضیان وام ازدواج، وام خود را دریافت کردند و ۱۵ هزار میلیارد تومان وام پرداخت شد امسال هم با آماری که از بانک مرکزی به صورت منظم اخذ میکنیم از ابتدای سال هیچ مشکلی نداشتیم و متقاضیان طبق نوبت و با کمترین زمان وام خود را دریافت میکنند.
تندگویان اظهار داشت: امسال مبلغ وام ازدواج به ۳۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که خود جوانان تقاضا داشتند مبلغ کمتری وام بگیرند تا بتوانند اقساط را پرداخت کنند. این یک پیام برای مجلس است که نشان میدهد افزایش وام ازدواج بیش از این کمکی به افزایش آمار ازدواج نخواهد کرد و در حقیقت موضوعاتی دیگری مثل اشتغال ایمن و مسکن ارزان است که میتواند موجب افزایش ازدواج شود.
وی توضیح داد: اگر جوان مطمئن باشد که بعد از فارغ التحصیلی اشتغال ایمنی خواهد داشت و یا اینکه مسکن ارزان قیمت در سالهای اول ازدواج به او تعلق خواهد گرفت تمایلش به ازدواج بیشتر خواهد شد.
معاون وزیر ورزش و جوانان با مهم خواندن نقش دفاتر مشاوره ازدواج و خانواده در ایجاد ازدواج مناسب و کاهش طلاق افرود: در این حوزه با ورود خانم کریمی خدا را شکر چالشی که سالها میان ما، سازمان بهزیستی و سازمان نظام روانشناسی در خصوص صدور مجوز دفاتر مشاوره ازدواج و خانواده وجود داشت، حل شد و از اول امسال با شیب خیلی خوبی دفاتر مشاوره در سطح کشور افزایش پیدا کرده است که اگر با همین شیب به کار خود ادامه دهیم به تعهد مان در خصوص توسعه دفاتر مشاوره ازدواج تا پایان دولت عمل خواهیم کرد.
تندگویان با بیان اینکه دفاتر مشاوره ازدواج به انجام ازدواج مناسب و جلوگیری از ازدواج نامناسب و کاهش طلاق کمک شایانی میکند افزود: درخواستی که ما از دولت داریم این است که آموزشهای قبل از ازدواج، یک دوره اجباری برای متقاضیان ازدواج شود و تا این دوره طی نشود، ازدواج تحقق پیدا نکند. این موضوع هم باعث آشنایی اولیه جوانان با یکدیگر خواهد شد و شناخت بهتری از هم پیدا خواهند کرد و هم اینکه از ظرفیت خانوادهها که متاسفانه در ازدواجهای امروز نقش شان کمرنگ شده است توسط مشاورین ما استفاده بهینه خواهد بود و خانوادههای دو طرف را درگیر ماجرای ازدواج جوانان شان و کمک به تشکیل زندگی مشترک شان خواهد کرد.
وی افزود: امیدواریم تا پایان دولت جایی در کشور نباشد که مرکز مشاوره ازدواج نداشته باشیم و باید به سمت توسعه این دفاتر در شهرستانها و مناطق محرومتر هم برویم.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه با طرح صندوق کارآفرینی امید به متقاضیان تاسیس و یا توسعه دفاتر مشاوره ازدواج وام پرداخت میکنیم گفت: از سال گذشته این کار را آغاز کردیم و امیدواریم مورد استقبال متخصصین و مشاورین ازدواج قرار بگیرد. موضوع دیگری که هم درخواست ما و هم خواست مشاورین ازدواج بوده، این است که مراجعه کنندگان دفاتر مشاوره، بتوانند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند که این امر باعث افزایش مراجعه مردم و جوانان به مراکز مشاوره و دریافت خدمات مشاوره خواهد شد.
وی افزود: همچنین امسال برای نخستین بار ستاد ملی هفته ازدواج با پیگیری خانم کریمی تشکیل شد و به صورت جدی برنامه ریزیهای دقیق این هفته در حال انجام است که این موضوع بی سابقه بوده است.
تندگویان در بخش دیگری از سخنانش به حوزه خیرین ازدواج اشاره کرد و گفت: با همت دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان و پیگیریهای به عمل آمده، امیدواریم هر چه زودتر مجمع خیرین ازدواج تشکیل شود. خیرین در حال حاضر استانها کارهای خوبی در حوزه ازدواج انجام میدهند، اما برای اینکه کار شکل قانونی بگیرد و بتوانیم از تسهیلات دولتی و سایر ارگانها و نهادها استفاده کنیم امیدواریم با کمک وزارت کشور این مجمع تشکیل شود.
معاون امور جوانان همچنین به موضوع فرهنگ سازی ازدواج در کشور تاکید کرد و گفت: از رسانه ملی و شبکههای استانی انتظار میرود با ساخت و تولید برنامه ها، گزارش از برنامههای اجرا شده توسط ما و سمنها در سطح کشور و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی با اساتید حوزه ازدواج و خود جوانان در برنامههای رادیو و تلویزیونی به فرهنگ سازی ازدواج کمک کند.
وی افزایش سن ازدواج و طلاق را دو بحران حوزه ازدواج کشور دانست و گفت: هفتاد درصد از متقاضیان طلاق زیر ۵ سال از زندگی مشترکشان میگذرد که این نشان از شناخت پایین زوجین از یکدیگر میدهد و اهمیت فرهنگ سازی و نقش دفاتر مشاوره ازدواج در شناخت زوجین از یکدیگر را میرساند. در حقیقت موضوعات مهم تری از اقتصاد وجود دارد که باعث طلاق میشود که باید به آنها ورود کنیم.
تندگویان در پایان با گزارش کلی از برگزاری هفته جوان، گفت: هفته جوان امسال با وجود وقوع سیل در استانهای کشور بسیار خوب برگزار شد و اتفاقاً خیلی به سیل زدگان کمک شد. لازم است بگویم هنوز جوانان و فعالان سمنهای جوانان در مناطق سیل زده حضور دارند و به آسیب دیدگان کمکهای مختلفی ارائه میکنند.