کد خبر:۸۱۵۰۲۹

به بهانه تغییر تابعیت ورزشکاران ایرانی؛ بودن یا نبودن؟!

علیرضا فیروزجا استاد بزرگ شطرنج ایران که هم‌اکنون در فرانسه حضور دارد، به صورت شفاهی به مسؤولان فدراسیون شطرنج کشورمان اعلام کرده که به دنبال تغییر تابعیت است تا از این پس زیر پرچمی به‌جز پرچم ایران مسابقه دهد.

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، مسابقات شطرنج سریع و برق‌آسای قهرمانی جهان قرار است از امروز به میزبانی روسیه برگزار شود و فیروزجا نیز زیر پرچم فدراسیون جهانی رقابت خواهد كرد. البته هنوز در سایت فدراسیون جهانی همچنان پرچم او ایران است، با وجود این پشت نام او در سایت رسمی مسابقات قهرمانی جهان پرچم فیده دیده می‌شود.


در چند سال اخیر ورزشكاران زیادی از زیر پرچم ایران خارج شده‌اند تا به ‌این بهانه به دنبال رویاهای خودشان بروند، رویاهایی كه احتمالا برای آنها در حد همان رویا باقی خواهد ماند. نمونه برای این اتفاق هم زیاد است. سامان طهماسبی در رشته كشتی، میلاد بیگی در تكواندو یا همین آخری سعید ملایی. عملكرد آنها در چند مسابقه اخیر نشان می‌دهد تمركز كافی نداشته‌اند و نتوانسته‌اند عملكردی مشابه آنچه در ایران و زیر پرچم مقدس كشورمان داشتند را ارائه كنند.


در یكی دو روز گذشته هم یكی دیگر از ورزشكاران ایران درخواست تغییر تابعیت داده است، یعنی علیرضا فیروزجا. استاد بزرگ شطرنج ایران كه حالا سودای دیگری در سر دارد. ایران استعدادهای زیادی دارد كه هر كدام از آنها بوی مدال در المپیك را می‌دهند اما آنهایی كه درخواست تغییر تابعیت می‌دهند باید پیه همه چیز را به تنشان بمالند. به‌خصوص فیروزجا كه هم جوان است و هم می‌تواند در آینده برای ایران خوش بدرخشد. او باید حسابی حواسش را جمع كند كه نكند مثل طهماسبی روی تشك خاك شود، یا مثل بیگی روی تاتامی ناك‌اوت شود یا نه، اصلا مثل خیلی از شطرنج‌بازان در صفحه سیاه و سفید در محاق قرار بگیرد.

 سعید ملایی
نفر یك رنكینگ دنیا و تنها كسی كه به همین دلیل سهمیه المپیك را كسب كرده است. ملایی اما چند ماه پیش یك تصمیم عجیب گرفت. در مسابقات جهانی توكیو بود كه ملایی در اظهارنظری دور از انتظار اعلام كرد كه از این پس می‌خواهد زیر پرچم كشور دیگری در رقابت‌های جودو شركت كند. بهانه هم این بود كه اگر زیر پرچم ایران باشد نمی‌تواند با هر حریفی از جمله نمایندگان رژیم صهیونیستی مبارزه كند! او ابتدا قرار بود به دلیل این‌كه همسرش آلمانی است تابعیت این كشور را بگیرد اما یكدفعه خبر رسید ملایی تابعیت مغولستان را گرفته است! او این تابعیت را گرفت و در نخستین مبارزه خود با پرچم مغولستان در همان مبارزه نخست باخت و از دور رقابت‌های «مسترز» چین حذف شد. وی در این مسابقات با پرچم مغولستان به میدان رفت و بعد از یك دور استراحت، در نخستین مبارزه خود برابر «كریستین پارلاتی» جودوكار ۲۱ ساله ایتالیا با رنكینگ ۲۸ دنیا باخت و حذف شد.این در حالی است كه دوم آذرماه در رقابت‌های گرنداسلم «اوزاكا» و با نام فدراسیون جهانی با دو شكست برابر «فوجی وارا» و «دی ولت» جودوكاران ژاپن و هلند از دور رقابت‌ها كنار رفته بود.حالا باید نشست و منتظر ماند كه سعید ملایی كه سهمیه المپیك را هم دارد در این رقابت‌ها چه عملكردی از خودش بر جای خواهد گذاشت.

 پوریا جلالی‌پور
ملی پوش تیروكمان پارالمپیك ایران كه سهمیه این رقابت‌ها را هم در كشور هلند كسب كرد پس از پایان این رقابت‌ها به ایران برنگشت! او چند روز پس از این اتفاق پناهندگی خودش را اعلام كرد و ظاهرا می‌خواهد به آمریكا مهاجرت كند. مهاجرتی كه باید دید جلالی پور را به چیزی بهتر از این همه افتخار كه در ایران داشت خواهد رساند؟

 میلاد بیگی
او یكی از نفرات تیم ملی تكواندو بود كه حالا برای كشور آذربایجان پا می‌زند. او در مسابقات آزاد اوكراین نخستین مدال خود را با نقره برای جمهوری آذربایجان ثبت كرد و در خرداد ۱۳۹۴ در بازی‌های اروپایی باكو به مدال طلا رسید. میلاد بیگی در المپیك ۲۰۱۶ ریو مقابل مهدی خدابخشی، نماینده ایران به پیروزی قاطع ۱۷ بر ۵ دست یافت و در انتهای مسابقات به مدال برنز المپیك دست پیدا كرد. پس از این اتفاق، محمدرضا پولادگر ریاست فدراسیون تكواندوی ایران، میلاد بیگی و رضا مهماندوست را مزدور خطاب كرد! بدون شك یكی از تلخ‌ترین روزهای ورزش ایران آن زمان رقم خورد اما پس از آن دیگر خبری از بیگی نشد.

 سامان طهماسبی
سامان طهماسبی، كشتی‌گیر سرشناس كشورمان هم یكی دیگر از پناهنده‌های ورزشی به كشورهای دیگر است. سامان با پیشنهاد آذربایجانی‌ها تصمیم گرفت برای این كشور كشتی بگیرد. آذربایجانی‌‌ها سرمایه‌‌گذاری خاصی روی این كشتی‌گیر كرده بودند و دوبنده تیم ملی این كشور خیلی زود به طهماسبی سپرده شد. طهماسبی توانست برای آذربایجان به ترتیب مدال نقره جام جهانی ۲۰۱۳ بوداپست، مدال نقره جام‌جهانی ۲۰۱۴ تاشكند و مدال برنز جام جهانی ۲۰۱۵ لس‌آنجلس را به ارمغان بیاورد. المپیك ۲۰۱۶ لندن اما پایان راه او بود. طهماسبی با قبول باخت در دور اول، در شانس مجدد به حبیب‌ا... اخلاقی برخورد كرد و مقابل این كشتی‌گیر ایرانی شكست خورد و با پارگی رباط خود از مسابقات كشتی خداحافظی كرد. سامان بعد از این اتفاقات به طرز عجیبی از پشیمانی خودش بابت تصمیمی كه گرفته بود می‌گفت اما همه می‌دانستند كه این پشیمانی برای او سود زیادی نخواهد داشت.

 صباح شریعتی
شریعتی سال ۲۰۱۶ میلادی در المپیك ۲۰۱۶ ریو با پرچم جمهوری آذربایجان در وزن ۱۳۰ كیلو حاضر بود كه در مسابقه اول رابی اسمیت از آمریكا را شكست داد اما در دور بعد از رضا كایالپ كشتی‌گیر تركیه شكست خورد و با توجه به حضور این كشتی‌گیر در فینال، به دیدار شانس مجدد رفت. او در اولین مسابقه شانس مجدد اروین كارابالو از ونزوئلا را شكست داد و به دیدار رده‌بندی راه یافت. وی در دیدار رده‌بندی ادوارد پوپ كشتی‌گیر آلمانی را شكست داد و مدال برنز را به دست آورد. او پس از كسب این مدال گفت: «ای كاش این مدال را با پرچم ایران می‌گرفتم».

 ایمان جمالی
این بازیكن تیم ملی هندبال ایران كه سابقه بازی برای تیم سپاهان را هم دارد چند سال پیش به عضویت تیم ملی مجارستان درآمد. او به بهانه وضعیت خیلی بد هندبال ایران راهی این كشور اروپایی شد. جمالی آن زمان گفته بود كه: «می خواستم هندبال ایران را به جهان بشناسانم.»
از این دست نام‌ها در ورزش ایران زیاد به چشم می‌خورد اما این‌كه این ورزشكاران تا چه اندازه پس از تغییر تابعیت موفق بوده‌اند را باید مردم قضاوت كنند. آمار و ارقام گویای همه چیز است. آیا صدای خوشبختی كه در كشورهای دیگر به گوش می‌رسد واقعا فقط از دور خوش است یا ورزشكار ایرانی با فكر به عواقب، تصمیم می‌گیرد، بلیط خودش را یك‌طرفه و بدون برگشت رزرو ‌كند؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار