به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری دانشجو، مواد اولیه غذایی در شرکتهای مختلف صنایع غذایی که مجموعهای جامع از شرکتهای متنوع میباشند و بیشتر مواد اولیه غذایی مصرفکننده توسط جمعیت جهان را تامین میکند، کاربرد دارند. در این شرکتها تغییرات شیمیایی که در حین تولید، نگهداری و انتقال مواد غذایی ایجاد میشود مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. تغییرات ایجاد شده امکان دارد که در بافت، رنگ، مزه، ارزش غذایی و کیفیت بهداشتی مواد غذایی اثرات مطلوب یا نا مطلوبی را ایجاد میکنند.
در زیر به برخی مواد اولیه صنایع غذایی اشاره میکنیم که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.
یک رنگدانه قرمز نارنجی است که در گیاهان و میوهها، مخصوصاً هویج و سبزیجات رنگارنگ یافت میشود. نام بتا کاروتن از بتا یونانی و کاراته لاتین (هویج) میآید. این رنگدانه زرد نارنجی است که سبزیجات و میوهها را به رنگهای غنی خود میدهد. بتا کاروتن از ریشه هویج در سال 1831 بلور داده و نام "کاروتن" نام گرفت. این ماده نوعی ترکیبی آلی است که تحت عنوان ترکیب ترپندار شناسایی شده است.
یک قارچ ضد قارچی است که بدن نسبتاً راحت آن را پردازش میکند. مرکز علوم در منافع عمومی نشان میدهد که پروپیونات کلسیم به محصولات نان اضافه میشود تا از رشد قالب جلوگیری شود. یکی دیگر از مشتقات خرید پروپیونات کلسیم، پروپیونات سدیم است که اغلب در محصولات پختهشده استفاده میشود.
یکی از معدود نمکهای معدنی اسید اسکوربیک (ویتامینC) است. فرمول مولکولی این ترکیب شیمیایی C6H7NaO6 است و به طور معمول 131 میلیگرم سدیم در هر 1000 میلیگرم اسید آسکوربیک (1000 میلیگرم اسید آسکوربات سدیم حاوی 889 میلیگرم قیمت اسید آسکوربیک و 111 میلیگرم سدیم) را فراهم میکند.
یک افزودنی غذایی است که به عنوان یک اصلاحکننده ویسکوزیته یا ضخیمکننده و امولسیفایر بکار برده میشود. اکثرCMCها به سرعت در آب سرد حل میشوند. آنها به طور عمده برای کنترل ویسکوزیته بدون ژل استفاده میشوند(CMC)، در غلظتهای معمول استفاده میشود، حتی در حضور یونهای کلسیم ژل نمیکند.
به عنوان یک بافر pH (مادهای که میزان اسیدی بودن خاصی را حفظ میکند) و به عنوان یک تهویه خمیر در جایگزینهای گوشتی مبتنی بر سویا استفاده میشود. سدیم اسید پیرو فسفات ترویج اتصال پروتئین به آب، اتصال ذرات سویا را با هم، و برای همان هدف در قطعات مرغ و محصولات خرچنگ و خرچنگ تقلید استفاده میشود.
فراوانترین اسید آمینه بدن است. آمینو اسیدها اجزای سازنده پروتئین هستند. پروتئینها برای اندامها بسیار مهم هستند. آنها همچنین عملکردهای دیگری مانند انتقال مواد در خون و مقابله با ویروسها و باکتریهای مضر را انجام میدهند. گلوتامین در ماهیچهها تولید میشود و توسط خون به اندامهایی که به آن نیاز دارند، توزیع میشود.
نام تجاری پلیاتیلنگلیکول هگزا دسیل اتر است، که سورفاکتانت غیر یونی تولید شده توسط اتوکسیلاسیون ستیل الکل است تا مادهای را با فرمول کلی HO (C2H4O) nC16H33 تولید کند. درجههای مختلفی از این ماده بسته به سطح اتوکسیلاسیون انجام شده در دسترس است و واحد تکرار (n) پلیاتیلنگلیکول بین 2 تا 20 متغیر است. اگر تعداد n = 20 باشد Brij58 نام دارد. اگر n = 10 باشد، Brij56 نام دارد.
یا MPG یک ماده مایع مصنوعی است که آب را جذب میکند. پروپیلن گلیکول همچنین برای ساخت ترکیبات پلی استر استفاده میشود. مونو پروپیلن گلیکول به عنوان حلال و نرمکننده در داروها قابل استفاده است.
گروهی از مواد چربی موجود در بافتهای گیاهی و حیوانی را توصیف میکند، که برای عملکرد بیولوژیکی مناسب ضروری است. لسیتین به عنوان امولسیفایر عمل میکند به این معنی که چربیها و روغنها را به حالت تعلیق در میآورد و آنها را از مخلوط کردن با سایر مواد باز میدارد.
برخلاف جوش شیرین، بکینگ پودر یک ماده ترکیبی کامل است، به این معنی که هم پایه (بیکربنات سدیم) و هم اسید مورد نیاز برای رشد محصول را دارد. ذرت نیز به طور معمول در بکینگپودر یافت میشود. این به عنوان یک بافر برای جلوگیری از فعال شدن اسید و پایه در حین ذخیرهسازی اضافه شده است.
یا بیکربنات آمونیوم به عنوان یک جامد کریستالی سفید با بوی آمونیاک ظاهر میشود. از این محصول برای ساخت سایر ترکیبات آمونیوم، در فرآوری مواد غذایی و برای مصارف دیگر استفاده میشود. بیکربنات آمونیوم یک ترکیب معدنی است، از نظر شیمیایی، نمک بیکربنات یون آمونیوم است. این ماده به واسطه خاصیت فیزیک و شیمیایی به عنوان یک عامل ضدعفونیکننده و تثبیتکننده و به عنوان تنظیمکننده اسیدیته مورد استفاده قرار میگیرد.
یا Poly glycerol poly ricin oleate یک امولسیونکننده غیریونی است که به دلیل ساختار مولکولی آبدوست پلی گلیسرول و چربی دوست رسینولئات به عنوان یک ترکیب دارای فعالیت سطحی عمل میکند. قیمت PGPR دارای خواص لیپوفیلیکی بالایی است و از رسینولئات حاصل میشود، که یک اسید رسینولیک درون استریشده است و به واسطه آن احتمالاً در قسمت چربی یک ماتریکس قابل حل است.
یکی از معانی مترادف اسید سولفات سدیم است. این یک اسید خشک به شکل کریستالی ، دانه ای یا پودری است که به عنوان تنظیم کنندهpH ، قارچکش، علفکش یا میکروبیوژن (محصولی که میکروبها را از بین میبرد) در صنایع مختلفی نظیر نظافت خانگی و نگهداری استخر شنا استفاده میشود.
اسیدهای چرب (PGEs) در مواد غذایی به عنوان امولسیفایر مورد استفاده قرار میگیرند. PGEها طبقهای از سورفاکتانتهای مصنوعی، غیریونی هستند که به دلیل خاصیت آمفیفیلیک آنها اغلب در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی استفاده میشوند. قسمت آبگریز این آمفیفیلها از استرهای الیگومریک گلیسرول تشکیل شده است و قسمت آبگریز از زنجیرههای آلکیل با طول و درجه متفاوت اشباع مختلف تشکیل شده است.
منبع : ویرلن